A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

BLOG

Nálam mindennek lelki okai voltak

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Sokan nem tudják, de a nassolásnak, hirtelen nagy evésnek lelki okai is vannak.

Előfordult velem, hogy egy stresszesebb időszakban, pl. egy nagyobb fellépés után, szó szerint zabáltam. Úgy érzem, ez azért is volt így, mert minden erőmet, energiámat lekötötte, hogy szellemileg, lelkileg és fizikailag is az adott megmérettetésre készüljek. Az adrenalin szintem az egekben volt, lényegében a fellépést megelőző időszak alatt folyamatosan is, de ott akkor is.

Nyilván mindenki érez hasonlót, akár egy prezentáció előtt, akár egy új munkahely megkezdésekor, vagy az éppen aktuálison, ha ott sok kudarcélmény, a megbecsülés hiánya éri öt percenként, de akár egy közlekedési dugóban is. Nos, nekem ezekkel egyenértékűek a színpadi fellépéseim.

Miután azonban elhúzták a függönyt és jött a tapsvihar, ezzel együtt a megkönnyebbülés érzése is eltöltött. A vércukorszintem leesett és innentől már sétagalopp volt egy gyorsétkezde, majd utána még az éjjel-nappali, ne adj’ Isten egy vendéglő, ahol csapatostul ünnepeltünk.

Éjszaka azonban ez hosszas puffadást, így görcsöket okozott, és ha még kutyaharapást szőrével gyógyítottam is magam egy-két napig, utána diétával is számolhattam, hiszen az alakom, fizikai állapotom meghatározó a szakmámban.

A sok hasonló nagy evés-diétázás vagy koplalás váltogatása azonban komoly problémát okozott a vércukorszintemnek is. A sportorvos óvva intetett ettől az életmódtól, mely megnövelte a cukorbetegség kockázatát a szervezetemben.

Ijedtemben megoldást kerestem.

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek #húsmentes

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő IdealBody® programot!

Nemed:

kg

cm