/public/cache/2/c/e/2/c/2ce2c7dbcde3f5ce4c30e02e35889cbf238acf32-20230403104254.jpg

Mi okozhat túlsúlyt?

A túlsúlyt sajnos gyakran az akaratgyengeség jelének tekintik. A súlyfelesleggel küzdő embereket sokszor úgy írják le, mint akik képtelenek meggátolni maguknak, hogy kétszer szedjenek a vacsorából, és nem tudnak leszokni a kóros nassolásról. De tényleg ennyire egyértelmű és egyszerű lenne a probléma? Vagy lehet, hogy a súlygyarapodás valami másnak köszönhető?  

Mindannyian tisztában kell lennünk azzal az ítélkezés helyett, hogy a túlsúly egy jóval árnyaltabb és összetettebb probléma, melynek leginkább lelki okai vannak, de az elhízás folyamatát befolyásolhatják a gének és az egészségügyi problémák is. Most segítünk, hogy mindannyian egy kicsit jobban megérthessük ennek ok okozati összefüggéseit.  Az IdealBody ezzel tisztában van,  ezért több, mint 19 évvel ezelőtt kifejlesztette azt a diétát, amivel azok is könnyen lefogyhatnak, akiknek nincs idejük vagy energiájuk sportolni, esetleg szégyellnek konditerembe menni, mert ott szoronganak, vagy csak úgy érzik, képtelenek az életmódváltásra. 

IdealBody®

Fiziológiai okok

Mindannyian más testfelépítéssel rendelkezünk, még az azonos magasságú emberek testparaméterei is teljesen eltérőek lehetnek. Ez egy öröklődő tényező. A sportos testalkatú nagy szülőknek például nagyobb valószínűséggel születnek ugyanolyan nagy gyermekeik, míg a törékeny és vékony testalkatú embereknek nagyobb valószínűséggel születnek ugyanolyan kecses gyermekeik. Ennek megfelelően sokkal nagyobb az esélye a súlyfeleslegre azoknak, akiknek szülei és közeli hozzátartozói is túlsúlytól szenvednek. Súlyunkat nagyban befolyásolják az anyagcserénk jellemzői is. Míg egyesek sikertelenül próbálnak fogyni, addig mások képtelenek felszedni néhány plusz kilogrammot, ami pont hiányzik a „normális” testsúlyhoz. Ez a két probléma gyakran a túl lassú vagy túl gyors anyagcsere következménye. Az  IdealBody fogyókúrás fehérjeturmixai viszont felgyorsítják az anyagcserét, és támogatják az anyagcsere folyamatok megfelelő működését. 

Pszichológiai okok

Még az orvosok körében is viszonylag újak az ezzel kapcsolatos vizsgálatok, és csak mostanában kezdték összefüggésbe hozni a túlsúly okait az emberi psziché állapotával. Szakemberek megfigyelései és a számos tanulmányból nyert adatok alapján azonban világossá vált, hogy a túlsúly jónéhány pszichés probléma tünete, és eredménye lehet. A WHO meghatározása szerint az elhízás „a zsír kóros vagy túlzott felhalmozódása, amely káros hatással lehet az egészségre”. Pótcselekvésnek nevezhetjük azt a pszichológiai hatást, amikor édességet vagy bármilyen kedvenc ételt fogyasztunk olyankor, amikor objektíve nem éhezünk. Ez gyakran előfordul fokozott stressz időszakaiban (munkahelyi terhelés, felettesekkel való konfliktusok stb.), vagy amikor megszakad a kapcsolat egy szeretett személlyel. De csak úgy általában is előfordulhat, amikor elégedetlennek érezzük magunkat a bőrünkben, vagy boldogtalanok vagyunk, esetleg valamilyen hiányt próbálunk a finomságokkal pótolni. Kedvenc fagylaltunk vagy hamburgerünk ízét érezve, és kellemes jóllakottságot tapasztalva úgy tűnik, háttérbe szorítjuk a valódi problémákat, és kipihenjük magunkat. Ha ilyen helyzetek időnként előfordulnak, még nincs ok az aggodalomra. De amikor a „problémás evés” szokássá válik, jön a plusz súly, és vele együtt a küzdelem. A nehézségek a magánéletben egy másik gyakori oka a túlsúly megjelenésének. Ezek a nehézségek jelenthetik mind a kapcsolatok kialakításának képtelenségét, mind az elkerülésük kísérletét. Az első esetben a túlsúly az alacsony önbecsülés és a saját vonzerő érzésének „elakadása”, a második - egy öntudatlan vágy, hogy csökkentsük a vonzerőnket a potenciális partnerek szemében, ami túlevéshez vezet. A túlsúlyt ugyanúgy okozhatják a rossz családi szokások, azaz a családban elterjedt káros étkezési normák. Bár a családi mintákat nagyon nehéz levetkőzni és kicserélni, az IdealBody táplálkozási módszere lehet helyette egy könnyű új szokás. Az elején valószínűleg sokszor elbukunk majd egy „bűnözünk” egy ilyen cserénél, de fontos hogy ilyenkor se hagyjuk abba „mostmár mindegy” alapon. Próbálkozzunk újra meg újra, ameddig a friss minta be nem épül. A fehérje turmix diéta ráadásul annyira egyszerű, hogy még a legnehezebben változatóknak sem jelent majd lehetetlen kihívást.  Az IdealBody fogyókúrás fehérjeturmixai erre a problémára is megoldást kínálnak, hiszen nem kell folyamatosan azon agyalnunk, milyen diétás főételt készítsünk magunknak. A turmixok egy teljes értékű főétkezést helyettesítenek, és villámgyorsan- két perc alatt elkészíthetőek. Így egyrészt főznünk sem kell, másrészt bárhova kényelmesen magunkkal vihetjük őket.  

IdealBody®

Az életmód, mint a túlsúly oka

A legtöbb esetben azonban az életmód a leggyakoribb oka a súlygyarapodásnak, mind a férfiak, mind a nők körében. A plusz kilogrammok megjelenéséhez vezető tényezők közül a leggyakoribbak például az ülő életmód, a szabadidős deficit, vagy az étkezéskultúra hiánya. Ennek eredményeként plusz kilók jelennek meg. Sőt, nagyon gyakran kialakul egy ördögi kör: minél nagyobb a súly, annál nehezebb a mozgás, és annál nehezebben erőltetjük meg magunkat, és vesszük rá testünket a rendszeres sétákra, a teljes értékű sportolásról már nem is beszélve. A rohanás, az állandó pörgés és a túlzsúfolt mindennapok is veszélyesek lehetnek. Főleg, ha a mozgalmas napok nem érnek véget minőségi éjszakai pihenéssel. Az étkezési kultúra hiánya, vagyis az útközbeni és kapkodó étkezési szokás, a diéta hiánya és a reggelik, ebédek és vacsorák kaotikus időzítése további ok a plusz kilók felszaporodására. Sőt, a túlsúly így még erősen aktív életmód mellett is megjelenhet. Ennek oka a túlzott kalóriabevitel az „ami kéznél van, azt megeszem” formátumban való étkezés, és a kiegyensúlyozatlan étrend- figyelmeztetnek a szakemberek. Szerencsére az IdealBody ebben az esetben is mentőövet nyújt, és lehet akár ez a turmix az új étkezési szokásunk. Ez a több, mint 19 éve kifejlesztett fogyókúrás módszer egyfajta rendszerességre tanít, gyakorlatilag anélkül, hogy bármilyen nehézséget észlelnénk közben.  Fogyasztása során konkrét útmutatást kínál, és a Facebook zárt csoportba belépve még bevásárló listát, illetve heti recept menükkel is támogatja a diétád. Légy te is a közösség része, legyen az új életmódod az IdealBody! 

Neked is segítünk lefogyni!

Vágj bele a programunkba a Közös Fogyás csomagokkal:

KÖZÖS FOGYÁS Próba csomag

5 napos fogyókúrához

Tetszik, tetszik a diétás módszerünk, de bizonytalan vagy? Összeállítottunk neked egy  próba csomagot, hogy minimum az első hetet ki tudd próbálni.

A legördülő menüben, ahol kiválaszthatod kedvenc ízű turmixaidat, ne felejtsd el kiválasztani a magasságodnak megfelelő étrendet se, amit a vásárlásodat követő 3-4 napban küldünk ki a rendelés során megadott e-mail címre:

  • 165 cm és az alatti magassághoz tartozó étrend
  • 165 cm - 179 cm közötti  magassághoz tartozó étrend
  • 180 cm és a feletti  magassághoz tartozó étrend


Az ötnapos csomag része két étkezéshelyettesítő turmix, egy-egy doboz Antioxidáns kapszula, valamint Sav-bázis tabletta.

Az Antioxidáns egy citrus bioflavonoid, vitamin és szelén tartalmú étrendkiegészítő-kapszula, direkt az IdealBody®-hoz kifejlesztve, mely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.  
A Sav-bázis  tabletta hatóanyagai elősegítik a gyomor megfelelő pH értékének stabilizálását és fenntartását, így ideális kiegészítője a diétának

Ajándékba adunk hozzá egy shakert - ha a pink nem a te színed, megjegyzésként írd meg, hogy inkább kéket szeretnél - és egy könnyedén követhető 30 napos diétás étrendet, benne bevásárló listával, receptekkel és tippekkel.

A csomaghoz extra segítséget kapsz április 15 - május 15 között az  IdealBody® zárt Facebook  csoportjában. Csatlakozz hozzánk és kérdezd az IdealBody® szakértőit! 
A Közös fogyás részleteit itt találod: >>>

24 360 Ft helyett20 500 Ft

Törlés

KÖZÖS FOGYÁS Prémium kollagénes próba csomag

5 napos fogyókúrához

Szeretnéd kipróbálni az IdealBody módszerét úgy, hogy közben a bőröd is feszes marad?  A prémium fogyókúrás csomag Neked való!  

Az ötnapos csomag része két étkezéshelyettesítő turmix, egy doboz Antioxidáns kapszula, és egy kollagénes étrend-kiegészítő folyékony vagy por formában.

A legördülő menüben, ahol kiválaszthatod kedvenc ízű turmixaidat, ne felejtsd el kiválasztani a magasságodnak megfelelő étrendet se, amit a vásárlásodat követő 3-4 napban küldünk ki a rendelés során megadott e-mail címre:

  •     165 cm és az alatti magassághoz tartozó 30 napos étrend
  •     165 cm - 179 cm közötti  magassághoz tartozó 30 napos étrend
  •     180 cm és a feletti  magassághoz tartozó 30 napos étrend


Az Antioxidáns egy citrus bioflavonoid, vitamin és szelén tartalmú étrendkiegészítő-kapszula, direkt az IdealBody®-hoz kifejlesztve, mely hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.  

Két féle kollagén közül választhatsz:
A Collagen Cocktail Komplex direkt  fogyókúra mellé javasolt étrend kiegészítő.  9.600 mg, 2000 Dalton alatti hidrolizált kollagént tartalmaz, hialuronsavval,  elasztinnal, A- és C- vitaminnal, biotinnal és cinkkel dúsított formula, Érték és Minőség Nagydíjas termék a bőröd feszességéért.
Vagy az üdítően zamatos málna ízű kollagén italpor, több mint 9000 mg hidrolizált kollagénnel,hialuronsavval, acai bogyó és csipkebogyó kivonattal, hozzáadott vitaminokkal. Két különböző típusú kollagént tartalmaz a bőr szépségéért és az ízületek egészségéért.

Ajándékba adunk hozzá egy shakert - ha a pink nem a te színed, megjegyzésként írd meg, hogy inkább kéket szeretnél - és egy könnyedén követhető 30 napos diétás étrendet, benne bevásárló listával, receptekkel és tippekkel.

A csomaghoz extra segítséget kapsz április 15 - május 15 között az IdealBody®  zárt Facebook  csoportjában. Csatlakozz hozzánk és kérdezd az  IdealBody® szakértőit!

A Közös fogyás részleteit itt találod: >>>

29 860 Ft helyett25 200 Ft

Törlés