A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

CSR

Társadalmi felelősségvállalásunk

Edukáció és életmódváltás

2004. óta, a vállalkozásunk kezdetétől diétás tanácsadást biztosítunk minden fogyni vágyó, érdeklődő számára. A vevőink az IdealBody® programok mellé dietetikus által összeállított mintaétrendet tudnak letölteni, és ezzel nem csak a diétájukat, hanem a későbbi életmódváltásukat is támogatjuk. Úgy látjuk ugyanis, hogy a mai élelmiszerkínálat és "egészségmarketing", a megtévesztő információk áradatával csak tudatossággal, körültekintő élelmiszervásárlással és lelki egyensúllyal lehet csak szembe menni. Mi ebben szeretnénk segíteni a diétázóinknak. Ezért egy ingyenesen letölthető diétás kisokost is elérhetővé tettünk az érdeklődők számára.

Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja

2012-2014 között, 3 éven át Program hivatalos partnere voltunk az elhízás, mint népbetegség, kezelésének területén. A Program keretében egy szűrőkamion járja a magyar településeket, hogy az érdeklődők egészségi állapotát a legmodernebb berendezésekkel mérjék fel. A szűrőkamionon egyedülálló módon 37 féle prevenciós vizsgálatot végez el, mindössze 30-40 perc alatt! A vizsgálatokon kiszűrt súlyproblémásoknak ingyenes életmód és étkezési tanácsadást biztosítottunk. A 2013-ban megtartott Népegészségügyi konferencián a Szűrőprogram grémiumának Szakmai Díját vehettünk át a társadalomért végzett munkánk elismeréseként.

A cégünk számára lehetőség nyílt, hogy a partnerség minden évében 1-1 napra döntsünk arról, hova menjen és kiket szűrjön a kamion.

Mentők, rendőrök és tűzoltók prevenciós napja

Úgy döntöttünk, hogy azokra irányítjuk a figyelmünket, akik mi életünkért dolgoznak nap, mint nap: rohanó életet élnek, éjszaka is dolgoznak, néha nincs idejük enni, vagy nincs lehetőségük egészségesen étkezni (éjszaka nincsenek nyitva a kifőzdék). 2012-ben és 2013-ban a mentők számára tartottunk prevenciós napot, 2014-ben az V. Rendőr és Tűzoltó napon állt rendelkezésre a szűrőkamion.

Továbbra is fontosnak tartjuk a mentők egészségének támogatását, ezért az IdealBody® Központban a rendőrök, mentők, tűzoltók számára állandó, 10% vásárlási kedvezményt biztosítunk.

Nagy fogyás program

2015-ben hirdettük meg a Nagy Fogyás programot, melyre olyan fogyni vágyók jelentkezését vártuk és várjuk, akik vállalják, hogy az ideális testsúlyuk eredményéig kitartanak a diéta mellett, dokumentáljuk és publikálhatjuk a fogyásuk eredményét, cserébe mi teljesen ingyenesen biztosítjuk számukra a termékeket és a diétás tanácsadást, amely nem csak a fogyásról szól, hanem az életmódváltásra is nagy hangsúlyt fektet. A programban 2015 és 2018. aug. 31. között 17 fő vett részt.

Gyűjtés a leukémiás gyerekek számára

2017 őszén a Rádió 1-es Balázsék gyűjtést szerveztek a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány számára. Amint tudomásunkra jutott a dolog, kaptunk is az alkalmon, hogy egy jó ügy mellé álljunk. A cégünk, az Idealbody Kft. 300 000 Ft-tal támogatta az alapítvány munkáját, öt másik céggel együtt összesen több, mint 1 millió forint adományt gyűjtöttünk össze.

Egészséges életmódra nevelik a gyerekeket

2017-ben a társasági adónk kultúrális célokra felajánlható részét (1 millió forintot) a Szegedi Látványszínház Közhasznú Egyesület számára kínáltuk fel.
A Szegedi látványszínház óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szórakoztató és interaktív meséken és előadásokon keresztül juttatja el az általunk is fontosnak vélt üzeneteket:

    egészséges életmódra nevelés                     
    szelektív hulladékgyűjtés                             
    kisállatok gondozása és védelme
    népzenei alapok, humor
    táplálkozás és testmozgás     
    tiszta környezet      
    viselkedési normák érzékenyítése  
    szórakoztatva nevelés                 

Hisszük, hogy az a legjobb, ha az egészséges életmód és táplálkozás iránti érdeklődés és szokásrendszer már gyermekkorban elkezd kialakulni, ezért a jövőben is azon leszünk, hogy támogassuk az ilyen szellemű szervezeted működését, munkáját.

Kapcsolódó beszámolóink: