BLOG

1 milliárd felett az elhízott emberek száma - ma van az Elhízás Világnapja

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A történelemben most először fordul elő, hogy több túlsúlyos ember él a világon, mint alultáplált, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez a tendencia változni fog. Pedig az elhízásnak súlyos egészségügyi kockázatai vannak - erre hívja fel a figyelmet az Elhízás Világnapja, amit minden évben október 11-én „ünneplünk”.

Nincs téma, amiről annyi szó esne, mint az elhízásról és annak különféle következményiről, ám igazi változás mégsem történik – és ennek már most súlyos következményei vannak. Hiába kap évek óta egyre nagyobb figyelmet az elhízás és az ebből fakadó betegségek, a túlsúlyos emberek száma egyre nő, és vele együtt nő azoknak a civilizációs betegségeknek az előfordulása is, amiket a túlsúly okoz.

A riasztó számok

Az Egészségügyi Világszervezet számítása alapján mára az elhízott emberek száma meghaladta az 1 milliárdot, a World Obesity Federation becslése szerint pedig 2025-re ez a szám a világ népességének egynegyedére nőhet. A statisztikákban mi magyarok sem állunk jól: a 2018-as felmérés szerint az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után a világ negyedik legelhízottabb nemzete vagyunk! Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szintén 2018-as felmérése szerint Magyarországon három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott, ami szomorúan egybecseng a nemzetközi adattal. A súlyproblémák ráadásul egyre több gyermeket is érintenek, az elmúlt 40 évben tízszeresére (11 millióról 124 millióra) nőtt az elhízott gyermekek száma világviszonylatban a The Lancet tudományos folyóiratban megjelent kutatás szerint. Márpedig az elhízott gyermekből sajnos igen jó eséllyel lesz elhízott felnőtt.

 

Éppen ezért kapnak akkora figyelmet azok a kezdeményezések és programok, amik az egészséges testsúly és életmód népszerűsítése mellett teszik le a voksukat. Ilyen az Elhízás Világnapja, azaz a World Obesity Day is, amit minden évben ezen a napon, október 11-én rendeznek meg világszerte. Az Elhízás Világnap célja – nem meglepő módon - hogy ösztönözze az embereket az egészséges testsúly megőrzésére, a súlytöbblet leadására, és felhívja a döntéshozók figyelmét a cselekvés fontosságára az elhízás-járvány leküzdése érdekében. Ehhez minden évben választanak egy kiemelt témát is: volt már középpontban a gyermekkori elhízás, az elhízás egészségügyi következményei és a túlsúly miatti megbélyegzés is.

Elhízás, mint civilizációs betegség

De hogy miért is foglalkozik a testsúly kérdésével annyi kutatás, szakértő, és miért is ekkora probléma az elhízás? Legfőképpen azért, mert a túlsúly elsősorban nem esztétikai kérdés. Nem arról van szó, hogy egy adott kor divatja szerint milyen testarányokkal kell rendelkeznünk, hiszen az egyéni döntés, hogy ki hogyan érzi jól magát a bőrében. Az elhízás viszont más: a hatalmas túlsúly évekkel rövidíti meg az emberek életét, így megelőzése, kezelése világméretű probléma. Nem túlzás azt mondani, hogy a túlsúly és az elhízás a XXI. század népbetegsége, ami járványos méreteket öltött: az Egészségügyi Világszervezet az elhízást már a legveszélyesebb krónikus betegségnek minősítette, ami olyan betegségeket okozhat, mint egy sor szív- és érrendszeri megbetegedés (vérnyomás, koleszterin, szívbetegség), 2-es típusú cukorbetegség, ízületi rendellenesség, stroke, alvási apnoe, zsírmáj és néhány rákfajta. Az elhízásból eredő legtöbb komplikációért a zsigeri zsírok felelnek, azaz a belső szerveink körül felhalmozódó zsírszövetek, amik nyomást gyakorolnak a szervekre, így károsítva a működésüket.

Ajánlatunk

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

Ez a termék csomagban kedvezőbb: BASIC S - 14 napos fogyókúrás alapcsomag

8 190 Ft 16 Ft/g

Törlés

A szakértők egyetértenek abban is, hogy a túlsúly és az elhízás járványszerű terjedéséért a modern kor ülő életmódja, valamint az alacsony minőségű, feldolgozott élelmiszerek a felelősek. Ezek a fast food típusú ételek tápanyagban szegények, cukorban, sóban és egészségtelen zsírokban viszont igen gazdagok, és sajnos ezek teszik ki a táplálkozásunk nagy részét. Magyarországon például a 15 évesnél idősebbek kétharmada nem eszik naponta zöldséget vagy gyümölcsöt, viszont 33%-kal több édesített üdítőitalt fogyasztunk, mint 10 évvel ezelőtt.

Tegyünk ellene!

Ezeket a rossz szokásokat életbevágóan fontos lenne mielőbb megtörni. Szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a fogyást nem önmagában való célként kell tekinteni, sokkal inkább egy egészséges életmód és egészségesebb táplálkozás kialakítása a cél, és így természetesen az egészséges testsúly elérése is. Amikor 15 éve megalkottuk az IdealBody® turmixokat, pont ezt tartottuk szem előtt: az egészséges fogyás koncepcióját.

Tudtad?

Ha úgy döntöttél, hogy turmixokkal fogsz fogyókúrázni, akkor étkezéshelyettesítő turmixot válassz, a csak fehérjét tartalmazó készítmények nem lesznek megfelelőek a célodhoz.

Többet akarok tudni!

A turmixok összetételét úgy állítottuk össze, hogy egyetlen adag is tökéletesen ki tudjon váltani egy teljes értékű étkezést. Komplex összetételt dolgoztunk ki, ami a fehérje mellett rostokat, zsírsavakat, a szükséges mennyiségű szénhidrátot, és 22-féle vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, hogy a szervezet megkapjon mindent, amire szüksége van. Így lehetséges az, hogy az IdealBody®-val további étrendkiegészítők szedése nélkül is egészsége és hatékony módon fogyhatsz. Ha úgy érzed, hogy a mai világnap jó alkalom, hogy te is belevágj a fogyókúrába, akkor nézd meg diétás programjainkat, és válaszd ki a számodra megfelelőt! Ha pedig szerencsére nincs gond a súlyoddal, akkor étkezéshelyettesítőként is érdemes mindig tartanod otthon egy-egy doboz turmixot, hiszen akár alkalmi jelleggel is bedobhatsz egy gyors shaket a vacsora vagy a reggeli helyett. Garantáltan jobb megoldás, mint a pizzaszelet!

Ízletes csomagajánlataink „No Sport” garanciával

-10%

BASIC S - 14 napos fogyókúrás alapcsomag

Dönts okosan! 1 db turmix ára csomagban csak 7690 Ft!

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 14 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. 

Ezt lehet bőrfeszesítő csomagban is venni: KOMPLEX S - 14 napos fogyókúrás prémium csomag

24 570 Ft helyett22 113 Ft 14 Ft/g

Törlés

BASIC M - 30 napos fogyókúrás alapcsomag

Dönts okosan! 1 db turmix ára csomagban csak 7440Ft!

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 30 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Bízd magad a korábbi Turbó Diétára, melynek új neve IdealBody. Ne feledd, a minőség a régi, csak a neve változott!

Ezt lehet bőrfeszesítő csomagban is venni: KOMPLEX M - 30 napos fogyókúrás prémium csomag

32 760 Ft helyett29 760 Ft 14 Ft/g