BLOG

A IdealBody® megfelel az Európai Unió irányelveinek

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Sokan vitáznak arról, hogy melyik diéta a leghatékonyabb. A verseny úgy tűnik eldőlt, hiszen kutatások igazolják, hogy a speciális fehérje diéták megszerezték az abszolút első helyet!

Érdekel egy kis statisztika? Érdemes elolvasnod!

Az 1980-as évektől világszerte észlelhető a kórosan elhízottak számának folyamatos növekedése. Napjainkban az elhízás a világ fejlettebb részén népbetegségnek számít.
Ennek súlyos következményei vannak: a szív- és érrendszeri, a légző- és a mozgatórendszeri, a daganatos és az anyagcsere-betegségek (diabétesz, magas vérzsírszint, máj-, epe- és hasnyálmirigy-betegség, köszvény) és a reaktív depresszió.
A népegészségügyi statisztikai adatok az Európai Unióban és Magyarországon is erre utalnak: a 15 év feletti népesség több mint felének az optimálisnál magasabb a testsúlya, tehát túlsúlyos, s minden ötödik felnőtt elhízott.

Mit mutatnak a kutatások?

A diéták közül az utóbbi időben előtérbe kerültek a magas- és speciális fehérjetartalmúak.
A táplálkozástudományi szakemberek szerint a fehérje dús táplálék alacsony glikémiás indexű szénhidrátokkal társítva jelenti talán a leghatékonyabb módszert az egészséges testsúlycsökkentésre! A kutatás eredményeit az Európai Unió 2006 óta hivatalosan is elismeri és támogatja a fehérjedús diétákat.
Az Európa Tanács hivatalos állásfoglalása elismeri a fehérje gazdag diéták testsúlycsökkentő hatását.
A londoni és a koppenhágai egyetemen is végeztek kutatásokat a fehérjében gazdag diétával kapcsolatban, s mindkét esetben bizonyítást nyert annak testsúlycsökkentő hatása. A legújabb eredmények a DIOGENES nemzetközi vizsgálatban születtek, eszerint a vizsgált módszerek közül a magas fehérjetartalmú és alacsony glikémiás indexű (azaz lassan felszívó szénhidrátokat tartalmazó) diéták bizonyultak a legeredményesebbnek.
Az Egyesült Államokban 20 éven keresztül vizsgálták mintegy 82 ezer ápolónő táplálkozási szokásait. Az eredmény, hogy akik a szénhidrátszegény, fehérje gazdag ételeket fogyasztottak, azoknál az elhízással kapcsolatos szövődmények kialakulásának kockázata 30%-kal csökkent.
Az eredményeknek köszönhetően Nyugat-Európában egyre erősödő trend a fehérje dús étrend ajánlása.

A fehérje több szempontból is nagyon fontos!

Most beavatunk néhány ténybe, amit talán eddig nem is tudtál a fehérjéről!

Szervezeted legjelentősebb építőanyaga a fehérje. Izmaid 18-20% fehérjét tartalmaznak.
A kötőszöveteidben két fontos, rugalmas fehérje található: a kollagén és az elasztin.
Az oxigén és a szén-dioxid szállításában is a fehérje játszik központi szerepet: a hemoglobin a tüdőben felveszi az oxigént, a mioglobin pedig az izomban raktározza azt.
A hormonok egy része is fehérje (inzulin, adrenalin, nemi hormonok, tiroxin stb.).
Számos biológiailag aktív anyag is fehérje természetű (pl. a gyulladásmediátor hisztamin vagy az idegi ingerület továbbításában szerepet játszó dopamin és szerotonin).
Az ellenanyagok (antigének) olyan fehérjemolekulák, amelyeket az immunrendszered termel annak érdekében, hogy felismerje és hatástalanítsa a szervezetedbe került idegen anyagokat.
A vérfehérjék közül az albuminok a vér ozmózisnyomásának szabályozásában és az aminosavak raktározásában játszanak szerepet. A globulinok a szervezeted védekezésében és az immunitásban nélkülözhetetlenek, a fibrinogén nélkül pedig nem megy végbe a véralvadás.
A sejtmagok, a mitokondriumok, a riboszómák – és részben a sejthártyák építőanyaga is fehérje.
A fehérjéknek – mivel vizes oldatban anionként viselkednek fontos szerepük van a szervezeted sav-bázis egyensúlyának fenntartásában.

Szervezeted számára tehát nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű fehérje. A fehérjék, illetve az építőköveikként szolgáló esszenciális és nem esszenciális aminosavak bevitelét a testsúlycsökkentő a diétád során is maradéktalanul biztosítanod kell. Ezt az IdealBody® segítségével meg is teheted!

Az IdealBody® a Turbó Diéta által kialakított, a magyar piacon már 20 éve jelen lévő diétás táplálkozási módszer, a sport és életmódváltás nélküli fogyás úttörője.  
A lényege a magas mennyiségű, és jó minőségű fehérjék bevitele, ami elengedhetetlen az ideális alak eléréséhez; az izomzat megtartásához, a szervezet megfelelő működéséhez, a zsírégetéshez és az anyagcsere-folyamatok problémamentes működéséhez. 
Az IdealBody® diétás turmixok egy teljes főétkezést helyettesítenek.  Módszerünkkel többszázezer embernek segítettünk már lefogyni, 9 féle alapízben és évente megújuló limitált ízben beszerezhető fehérje turmixainknak köszönhetően a szervezet minden fontos tápanyagot megkap a fogyókúra során, így feltöltődik vitaminokkal, miközben szinte folyamatosan zsírbontó állapotban van!  A jojó effektus megelőzését ráadásul az egyedi összetétel tovább támogatja- mindezt német minőségben, tartósítószer nélkül. 
A diétázok 89 százaléka elégedett a termékekkel, és 10/9 vásárlónk másoknak is ajánlja a fogyókúrás fehérjeturmixokat

Neked ajánlott turmixporok

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

EPER ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a zamatos és habos EPER ízű IdealBody® turmixunkkal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

VANÍLIA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a klasszikus VANÍLIA ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g