BLOG

Arcápolási rutin sorrend: így ápold az arcbőröd!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Az arcápolási rutinnak meghatározott sorrendje van, amelytől bár el lehet térni, mégis azt ajánljuk, hogy kezdőként ezzel indulj el! 

Arcápolási rutin sorrend: így ápold az arcbőröd!

Mindannyian vágyunk a gyönyörű, hibátlan, feszes bőrre. Szeretnénk úgy kinézni, mint a modellek, akik visszamosolyognak ránk, láthatatlan pórusokkal és láthatatlan ráncokkal. És ha már a szépségápolásról van szó, a gyönyörű bőr megőrzésében a koreai nők élen járnak. Olyannyira, hogy a K-beauty technológiáját és összetevőit messze a legfejlettebbnek tartják az egész világon, és még a nyugati szépségmárkákat is évtizedekkel megelőzi. Így hát nem csoda, hogy mindenki a koreai szépségápolás alapjait igyekszik elsajátítani és beépíteni a rutinjába. Hogyan ápold megfelelően a bőröd lépésről lépésre? Ezt fogjuk most megmutatni neked! 

Arcápolási rutin sorrend

A szépség fő törvénye a napi arcbőrápolás szükségessége. A fáradtság, az időhiány, a banális lustaság nem akadályozhatja meg a szépségünket és az ápoltságunkat. A sminket mindenképpen le kell mosni, a bőrápoló szereket fel kell vinni, rendszeres időközönként hámlasztókat és maszkokat kell alkalmazni. Ez mindennek az alapja. Az alap, ami nélkül a bőr megjelenése soha nem lesz ápolt és kellemes a szemnek. 

1.  Tisztítás

A teljes napi bőrápolási rutin első lépése a bőr tisztítása. A modern környezet, a por, kozmetikumok, faggyú, mérgező anyagok szinte percenként könnyen eltömítik az arc pórusait. Természetesen minden napközben felgyülemlett felesleget el kell távolítani. Ellenkező esetben nagy valószínűséggel mitesszerek, pattanások, gyulladások és egyéb kisebb-nagyobb bajok jelennek meg az arcon. Emiatt a bőrtisztításnak alaposnak és rendszeresnek kell lennie. 

2.    Ápolás

Az arcszérumok célzott hatású termékek, formulájukban a hatóanyagok maximálisan koncentráltak. A vízbázisú, olajbázisú vagy gél alapú szérumok a legkönnyebb textúrájúak, és krémezés előtt alkalmazzák őket. A modern termékek számos bőrproblémát oldanak meg – a mattítástól a szabad gyökök elleni küzdelemig

3.    Fényvédelem

Az ultraibolya a korai bőröregedés, a ráncok és öregségi foltok megjelenésének egyik fő okozója. A fényöregedés megelőzése érdekében télen, nyáron, ha csak a boltba is ugrunk le, használjunk fényvédő krémet. Nyáron, a strandon SPF 30 és 50, egyéb körülmények között pedig SPF 20-as termékekkel kell védeni a bőrt . 

4.    Hidratálás

Az arckezelés nem tekinthető teljesnek, ha az arc nincs hidratálva. Ezt hidratáló krémek, spray-k és testápolók használatával érhetjük el, melyek segítenek helyreállítani a bőr nedvesség egyensúlyát. Hidratálni naponta két alkalommal kell a szakemberek szerint, reggel és este.
Hidratáláshoz használd az IdealBody CollAging Anti-Aging arcápoló komplexet, a kortalan szépség elixírjét. Ez a termék egy totális támadás a ráncok ellen kollagénnel, hialuronsavval és elasztinnal. Használd reggel és este, és nézd ahogy a bőröd fiatalsággal telik meg.

IdealBody®

A bőr- és arcápolási lépései

1.    Sminklemosás és tisztítás (pl.: tisztítóhab, arctisztító zselé)
2.    Tonik, szérumok
3.    Szemránckrém, arckrém

Napi arcápolási rutin

1.    Arclemosó
2.    Hámlasztás
3.    Toner
4.    Esszencia
5.    Szérum 
6.    Fátyolmaszk
7.    Szemkörnyékápoló 
8.    Hidratáló
9.    Fényvédő

Bőrápolási rutin egyéb tudnivalói

  • Nagyon fontos, hogy időben megszabadítsuk a bőrt az elhalt hámsejtektől hámlasztó szerek segítségével. A hámlasztást hetente 1-2 alkalommal kell elvégezni zsíros és vegyes bőr esetén, száraz bőr esetén pedig kéthetente 1 alkalommal, puha, finom termékekkel. 
  • Az arcápolás során azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a bőrápolás szabályai szerint a legvizesebb, legfolyékonyabb termékektől haladjunk a rutinunk során a legsűrűbbekig. Például kezdjük a szérumokkal, haladjunk a krémekkel, végül az olajokkal zárjuk a sort. 
  • A kortalan szépség elérése érdekében táplálékkiegészítőket is érdemes fogyasztani, például kollagént. A jobb felszívódás érdekében mindezt érdemes folyékony formába bevinni a szervezetünkbe. 

A legfontosabb tehát bőrápolási a rutin kialakítása és annak napi szintű betartása, lehetőleg minőségi termékekkel. Ebben érdemes az IdealBody Collaging Anti-Aging termékékcsaládját választanod, hiszen bőrfiatalító csomagunk nagyjából mindent tartalmaz, amire a szépségápolási rutinod során szükséged lesz. Ennek az anti-aging termékcsaládnak a különlegessége a mesterhármas összetevőnek köszönhető: kollagénnel, hialuronsavval, elasztinnal dúsított formula a mélyen táplált, sima, feszes arcbőrért.  Luxus érzetű anti-aging arcszérum, szemkörnyékápoló és hidratálókrém beszerezheted egy csomagban, így hatékony fegyvered lesz a ráncok ellen is. 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség