A cikk szerzõje:
IdealBody®
A cikk szerzõje:
IdealBody®
Egy igazán jóízű, cupákos lakmározás során, a kedvenc csokink majszolása közben vagy amikor a krémes habját nyaljuk le a szánk széléről, nem kérdés: az evés boldogít! De...
De vajon minden étel boldogít? A hétköznapi ételválasztásunk a boldogságot vagy az egészségünket szolgálja? Lehet a kettőt együtt?
Aki súlyproblémával küzd, annál szinte biztos, hogy az evés és a boldogság fura, szürreális kapocs a lelkében, pszichéjében.
Hogy ki honnan hozza ezt a kapcsot, és milyen mélyre kell ásni a kibogozásához, abba most ne menjünk bele, ha komoly a gond, bízzuk szakemberre. Most sokkal inkább arra fókuszáljunk, hogy
minden étel boldogít-e? Vagy a sütik jobban és a zöldségek kevésbé?
A süti átmenetileg valóban nagyobb örömet okoz, hiszen a magas cukortartalmú élelmiszerek, a gyors felszívódású szénhidrátok fogyasztása egyfajta boldogságot, akár pillanatnyi mennyei eufóriát váltanak ki az agyban, ám a hosszú távú hatásuk úgy tűnik éppen ellentétes ezzel.
A Public Health Nutrition című folyóiratban megjelent cikk a témában folytatott kutatások eredményét foglalja össze, így beszámol a University of Las Palmas 9000 fő bevonásával végzett 2012-es tanulmányáról is. Kezdésnek olyan résztvevőket válogattak be, akiknél korábban nem diagnosztizáltak depressziót, mégis már a tanulmány első fél évében nyilvánvalóvá vált, hogy
a rendszeresen gyorsételeket, olajban sült ételeket, cukrász és péksüteményeket fogyasztók közt 51 %-al nagyobb volt a depresszió kialakulásának valószínűsége azokhoz képest, akik nem fogyasztottak ilyen jellegű ételeket.*
A kutatók gyanítják, hogy az élelmiszer indukált depresszió kialakulásában talán a transzzsírok és a telített zsírok lehetnek a főbűnösök. Más kutatások már korábban rámutattak, hogy a transzzsírok növelik a szívbetegségek rizikóját, és a szervezetben, így az agyszövetben is különböző gyulladásokat váltanak ki. Az agyszövetben fellépő gyulladásos folyamatok gátolják a neurotranszmitterek működését, és talán ez befolyásolja a kedélyállapotunkat.*
A The British Journal of Psychiatry egy öt éves periódust felölelő tanulmányról számol be, melyben a 3500 férfi és nő résztvevő bátran habzsolta cukros desszerteket, olajban sült ételeket, tejcsokoládét, és étrendjükről nem hiányoztak a finomított gabonák és magas zsírtartalmú tejtermékek sem.*
A résztvevők 58%-a hajlamosabb volt a depresszióra, mint azok, akik többnyire halat, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak.**
Az American Journal of Psychiatry 2010-es januári kiadásában közölt tanulmányban a kutatók közvetlen korrelációt tapasztaltak a feldolgozott ételek** valamint a szorongás és a depresszió incidenciája közt.*
Mindebből nem azt akarjuk kihozni, hogy a zsír rossz és egyedül felelős mindenért, bár valóban érdemes odafigyelni, hogy milyen zsírokat és mennyit fogyasztunk.
A konklúziónk sokkal inkább az, hogy a finomított alapanyagok, feldolgozott élelmiszerek és gyorsételek nem csak hizlalnak, de a lelkiállapotunkra is negatív hatással vannak.
Bár a zöldségek, húsok, halak, teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása ritkán okoz evés közben eufóriát, mégis hosszú távon ezek tesznek bennünket boldoggá, vagy legalábbis segítenek elkerülni a depressziót.
Az természetesen minden ételnél nagyon fontos, hogy ízletesen készítsük el, és szívesen fogyasszuk.
Kezdő szinten már azzal sokat tehetünk a fizikai és mentális egészségünkért, ha a gyors étel helyett a kifőzdét választjuk, kerüljük a cukrozott italokat, amikor tehetjük otthon készítjük az ételeinket, és több zöldséget fogyasztunk.
Sőt, fontos, hogy találjunk olyan tevékenységet, amely boldogít. A blogolás például határozottan örömet okoz :)
Gyors étel helyett jó alternatíva az IdealBody® turmix!
- 40% fehérjét,
- optimális mennyiségben szénhidrátot és zsírsavakat,
- 22 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Ha nincs időd enni, csak rázz egy shaket és rohanj a dolgodra!
Az IdealBody fehérjeturmix más fehérjeturmixokkal ellentétben mindent tartalmaz, amire a szervezetednek szüksége van. A diétázok 89 %-a elégedett a termékekkel, és 10/9 vásárlónk másoknak is ajánlja a fogyókúrás fehérjeturmixokat.
Az IdealBody-nak hála nem kell folyamatosan azon agyalnod mit főzz, mi legyen a napi menü. A termék egy teljes főétkezést helyettesít, így egy teljes étkezést kiválthatsz vele. Elakadni sem tudsz, mert diéta tervezőnkkel teljes útmutatást és támogatást kapsz, diétás receptekkel karöltve.
Az IdealBody a Turbó Diéta által kialakított, a magyar piacon már 20 éve jelen lévő diétás táplálkozási módszer,
a sport és életmódváltás nélküli fogyás úttörője. 9 féle alapízben és évente megújuló limitált ízben beszerezhető fehérje turmixainknak köszönhetően
a szervezet minden fontos tápanyagot megkap a fogyókúra során, így feltöltődik vitaminokkal, miközben szinte folyamatosan zsírbontó állapotban van!
*forrás: trademagazin.hu
**A tanulmány során a közönséges gyorsételek és feldolgozott élelmiszerek, pl. finomliszt, snack ételek, mesterséges étesítők, cukorral dúsított gyümölcslevek és desszertek hatásait vizsgálták.
Még nincsenek termékek a kosaradban!
Szerintünk ezek érdekelhetnek.
A kiszállítás belföldön ingyenes!
Összesen
0 Ft
Biztosan törölni szeretnéd
a terméket a kosárból?
Add meg e-mail címedet és azonnal értestünk, amint a termék újra elérhető lesz a webshopon.
Sikeres bejelentkezés