BLOG

Ismerd meg Bús Tímeát, az IdeaBody életvezetési tanácsadóját

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Tímea az emberek testi-lelki egyensúlyt,  és az egészséges  életmódhoz vezető lelki béke megtalálást tűzte ki célul.  Mentálhigiénés segítő szakmeberként,  egészség és eletvezetési coachként, valamint szomatodramatistaként  segíti  az IdealBody fogyókúrázóit abban, hogy a diéta minél könnyebb legyen. 

Hogyan kezdődött a pályafutásod egészség és életvezetési coachként és mi motivált arra, hogy ezen az úton elindulj?

Mindig is érdekelt, mi a hosszú élet és az egészség titka, ezen belül pedig a mi a “jóllét” titka. Vagyis az, hogy hogyan éljünk egészségesen és elégedetten, boldogan.  Egész életemben emberekkel foglalkoztam. Nagyon érdekel, hogy mi van bennünk, mitől vagyunk olyanok, amilyenek és miért nem találjuk meg a vágyott kapcsolatot.  11 évig vezettem egy klasszikus társkereső irodát, több ezer randevút szerveztem és nem értettem, vajon egyeseknek miért olyan nehéz megtalálni a vágyott szerelmet?  Ezért 2009-ben elkezdtem tanulni.  Rengeteg képzést elvégeztem, mondhatni, hogy 2009 óta folyamatosan tanulok. A Károli Gáspár Református egyetemen elvégeztem a mentálhigiénés segítő szakember képzést. A tudásom legnagyobb részét pedig Dr. Daubner Bélától tanultam.

Milyen képesítéseid és tanulmányaid vannak az egészség és életmód területén? Milyen oklevelekkel, tanúsítványokkal vagy tapasztalatokkal rendelkezel?

Először egészség és életvezetési coachként végeztem, majd erre jött a mentálhigiéné, pszichodráma, válási és családi mediáció, NLP, és végül egyéni, illetve csoportos szomatodráma, aminek a rabja lettem.
Természetgyógyásznak is tanultam, de a vizsgát nem tettem le, mert sokkal jobban érdekelt az emberi psziché. Tanultam még kineziológiát és Bach- virágterápiát is. 

Milyen tapasztalataid vannak az ügyfelekkel való együttműködés terén? Milyen problémával keresnek meg a legtöbben?

Közel 15 éve dolgozom segítőként. Ez alatt az idő alatt több száz ember keresett meg valamilyen érzelmi problémával.  Amíg a társkereső irodát vezettem főleg párkapcsolati problémák miatt kerestek meg. Jelenleg sokan keresnek meg főleg autoimmun betegség lelki okainak feltárásával, vagy egy nehezebb élethelyzet miatt, de vannak, akik az érzelmi evés okára szeretnének rájönni vagy csak egyszerűen nem tudják elfogadni önmagukat, a testüket.

Gyakori az is, hogy valaki egyszerűen nem azt az életet éli, amit szeretne, vagy csak egyszerűen annyira szorong, hogy nem tud kiteljesedni az életében. 

IdealBody®

Mit gondolsz az egészséges élet kulcsa? 

Elsősorban az, hogy mi van belül, mert a testünk azt mutatja meg, hogy milyen traumákat hordoz a lelkünk.  Tehát a traumáink üzennek valamilyen testi tünetben. Ahhoz, hogy egészségesek legyünk azt kell megfejtenünk, hogy mit üzennek ezek a tünetek. 
Például a túlsúly sokkal ritkábban vezethető vissza szervi eredetű okokra, mint azt sokan gondolnák. Az esetek 80-85%-ban ugyanis ennek pszichés okai vannak, amelyek azért is felelősek, hogy a kitűzött súlyt nem tudjuk tartani. A fogyás fejben kezdődik és a lélekben folytatódik, az ezt megakadályozó pszichés gát pedig nagyon sokféle lehet. Visszavezethető akár egy családi mintára, ami a gyerekkorból ered, ahol a szeretetnyelv az evés volt, de lehet egy olyan elfojtott érzelem is, amivel nem merünk szembenézi. A „bánathájat” sokszor egy feloldatlan konfliktushelyzet okozza a párunkkal, a családunkkal vagy a főnökünkkel. 
A második kulcs pedig azt, hogy mit és mennyit eszünk, mennyit iszunk. Milyen ételekkel tápláljuk a lelkünk otthonát, vagyis a testünket. 
 
Sokan kérnek segítséget ahhoz, hogy változzon az életük, akár a testük?

Azt gondolom, hogy ma már nem ciki segítséget kérni. A pszichológia már nem mumus, sőt egyre népszerűbb lett a mai világban. Szinte naponta jelenik meg egy új könyv az egészséges és boldog élet titkáról.  Viszont attól, hogy elolvasunk egy könyvet nem fog megváltozni az életünk. A változáshoz fel kell tárni azokat az okokat, amelyek jelenleg panaszt okoznak. Ma már számos kutatás visszaigazolja azt, hogy megfigyelhetőek bizonyos tulajdonságok egyes krónikus betegségek mögött:

  •  automatikusan és kényszeresen törődnek mások érzelmi szükségleteivel, önmagukat háttérbe szorítják
  • szigorúan azonosulnak bizonyos szerepekkel és túlzott felelősséget vállalnak
  • azzal igazolja a létüket, hogy cselekszenek és adnak
  • elfojtják az egészséges önvédelmi agressziójukat és a haragjukat
  •  nem tudják elviselni, hogy mások csalódjanak bennük és felelősnek tartja magukat mások érzelmeiért

Ha ezeket egy terápiás folyamatban megváltoztatjuk, vagyis feldolgozzuk a traumáinkat, annak lesz hatása a testünkre is, elindulhat a test öngyógyító folyamata. 

Milyen okok lehetnek az elhízás mögött? 

A túlsúly kezelése 10-15%-ban belgyógyászati probléma, a legtöbb esetben pszichológia kezelést igényel.  Tehát a túlsúly ritkán jelenik meg valamilyen belső, szervi működési zavaraként. Az elhízott emberek 85-90%-a esetében rossz környezeti minták és szokások, valamint kommunikációs és önérvényesítési problémák állnak a túlsúly hátterében. 

Ahogyan a krónikus betegségekben szenvedőkre jellemzőek bizonyos tulajdonságok, ugyanúgy az elhízott emberekre is megfigyelhetőek ezek:

•    érzelemkifejezés zavar- különösen a dühük van elfojtva, nem tudják megélni az egészséges dühüket, mintha az nem lenne vállalható
•    kerülik a konfliktusokat, nem tudják képviselni az érdekeiket
•    erős megfelelési vágy van bennük
•    nem tudják kezelni az élet adta kihívásokat és a stresszt evéssel vezetik le, ez az érzelmi evés
•    fekete-fehér gondolkodás jellemzi őket- ez gátja a fogyásnak, mert nem tudják elfogadni azt, ha nem tartják be a diétát, ezért inkább nem folytatják azt
•    önértékelési zavarok- főleg, ha ez gyerekkorból ered. Különösen a nőket zavarja a túlsúly. 

Gyakran keresnek meg fogyás miatt?

Nem kifejezetten a túlsúly miatt keresnek meg. Hanem inkább a mögötte lévő pszichés probléma zavarja őket. Különösen a nőket.  Ilyen lehet önelfogadási probléma, erős szorongás, pánik vagy valamilyen autoimmun betegség.  Nagyon gyakran egy autoimmun betegség kapcsán merül fel a túlsúly. Ugyanis egy nem kezelt pajzsmirigy probléma okozhat túlsúlyt. Viszont a pajzsmirigy problémát pszichés probléma okozza. Ezért a pszichés okokat is kezelni kell a változáshoz. 
Mivel a túlsúly mögött legtöbb esetben lelki okok húzódnak, a lelki ok, sokkal zavaróbb, mint maga a túlsúly.  Egy pánikszerű szorongástól lehet szenvedni akár egy életen át.
 
Mikor lesz sikeres egy fogyókúra?

Ha ehhez segítséget kérünk és van motivációnk is.  Ilyen segítség lehet az IdealBody diétás étrend tervezője , ahol kapunk egy személyre szabott étrendet.  Sokkal egyszerűbb lesz egy fogyókúra, ha segítséget kapunk hozzá. Nem nekünk kell kitalálni, hogy mikor és mit együnk. 
E mellé kell egy reális fogyási cél is. Ritkán lehet megszabadulni 10 kilótól két hét alatt.  Ugyanis feltehetően nem két hét alatt ugrott fel ránk a többlet súly sem.
Ha pedig érzelmi evők vagyunk, akkor nagyon fontos feltárni a kiváltó okokat. Ha a kiváltó okot nem kezeljük, akkor nehezebb lesz a fogyókúra és gyakoribb lesz a jó-jó effektus is.

Miért ajánlod az IdealBody termékeket azok számára, akik fogyni akarnak vagy az életmódjukon szeretnének javítani és egészségesebben élni? Miért gondolod, hogy az IdealBody termékei hatékonyak és segíthetnek az embereknek az egészséggel kapcsolatos céljaik elérésében?

Azért szeretem az Idealbody termékeit, mert egy teljes étkezést ki tudunk vele váltani és megkapunk minden olyan  ásványi anyagot  és vitamint, amire a szervezetünknek szüksége van.  Sokkal egyszerűbb lesz így a fogyás. Nem kell azon agyalni, hogy mit együnk, egyszerűen kiváltunk egy étkezést.  Mivel alacsony a kalóriatartalmuk, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a folyamatos fogyasztásuk során csökkenni fog a súlyunk. Az én tapasztalatom, hogy gyorsabban olvadnak le a kilók és éhezni sem fogunk, ha IdealBody turmixot fogyasztunk. 
A kedvencem a Sós Karamella, amely olyan, mint egy karamellás puding. Egyszerűen imádom az ízét és az állágát is. Az utolsó 3 kiló ezzel a módszerrel olvadt le rólam, amitől egyébként évek óta nem tudtam megszabadulni .

Ajánlatunk
Limitált Íz

SÓS KARAMELLA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a pikáns sós karamella ízű IdealBody turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer többszázezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés


Használsz más IdealBody terméket is?
40 nőként sajnos már vannak jelei az öregedésnek a bőrömön. Ezért a kollagén fogyasztása nem hiányozhat a napi rutinomból sem.  Nagyon szeretem az Idealbody Collagen Cocktail Komplexet, amelyet kifejezetten a bőr támogatására lett fejlesztve. Fogyókúra mellé is javasolt a fogyasztása. 
E mellett fogyasztok még antioxidáns kapszulát, amelyek segítenek az oxidatív stressz leküzdésében, lassítva az anti-aging folyamatokat is. 
 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség