BLOG

[CSR] Fókuszban a mentők egészségi állapota

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A Mentőszolgálat dolgozóinak egészségi állapotát mértük fel a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretén belül megrendezett prevenciós napon, mely 2011. október 24-én zajlott.

Az Idealbody Kft. (az IdealBody® forgalmazója) az Országos Mentőszolgálat munkatársai számára szervezett Prevenciós Napot, amely reggel 8-kor vette kezdetét Budapesten, a Róbert Károly körúton található OMSZ-épület mögött, ahol 18 óráig fogadták a mentőket a több mint 20 vizsgálatot magába foglaló szűrőnapon. A délelőtt folyamán Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott rövid beszédet, melyben külön köszönetét fejezte ki az IdealBody® Központnak, valamint az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, hogy a közbenjárásukkal és támogatásukkal a mentők egészségvédelmére biztosították a kamiont.

Elmondása szerint, a Mentőszolgálat dolgozóinak testi-lelki terhelését figyelembe véve, kiemelten fontos jelentőséggel bír egy ilyen nap, mely a hétköznapi hőseink betegségmegelőzésével foglalkozik. Hiszen ők az év minden napján arra fordítják erejüket, hogy életeket mentsenek, míg a túlpörgetett, stresszes munkájuk során a saját egészségük épségét teszik kockára.

IdealBody®


A szűrőkamion egy nap leforgása alatt 250 ember átfogó vizsgálatát teszi lehetővé, és ezt a kapacitást a mentők is maximálisan kihasználták. A vizsgálatok általában 20-25 percet vesznek igénybe fejenként, az eredmények kiértékelése pedig azonnal elkészül.

Dankovics Gergely programigazgatótól megtudtuk, hogy hazánk vezető szerepet tölt be az Európai Unión belül több népegészségügyet érintő megbetegedés tekintetében. Az átfogó egészségvédelmi szűrőprogram tehát olyan vizsgálatsort állított össze, mely a társadalmat érintő leggyakoribb jelenségeket igyekszik kiszűrni és megelőzni, mint amilyen szív és érrendszeri megbetegedés, a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy az elhízás.

A Kardiológia és Hipertónia vizsgálatok a szív és érrendszeri állapotról, a vérnyomásról, valamint az artéria merevségről szereznek adatokat. Ezen kívül például a szívinfarktus és egyéb szív és érrendszeri elváltozások kockázatára mutatnak rá a koleszterinszint, a vércukorszint és a húgysavszint mérés eredményei.

IdealBody®

A Tüdőgyógyászat szakemberei vér oxigén és szén monoxid mérést, illetve Spirometria-légzésfunkció vizsgálatot végeznek a program helyszínein. A teljes testanalízis során arról bizonyosodhatnak meg a szűrés alanyai, hogy a magasságukhoz képest megfelelő testsúllyal és testzsír tömeggel rendelkeznek-e, de a derék-csípő arányukról és a haskörfogatukról szintén tudomást szerezhetnek. Szemészeti és hallásvizsgálatokra is lehetőséget nyújt a speciális kamion, a testműködést feltérképező vizsgálatokkal pedig kideríthető a csontok ásványi anyag tartalma, és felismerhető a kóros folyadék-felhalmozódás a sejtekben.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a túlsúly problémája leginkább azokat érinti, akik egész nap ülőmunkát végeznek. Ám a pörgős munkaterületeken éppúgy megfigyelhető a rendszertelen étkezési szokásokra visszavezethető elhízás.

Ezt bizonyította a mentők szűrővizsgálata is, hiszen a hosszú, fárasztó műszakok alatt gyakran nem jut elég idejük arra, hogy odafigyeljenek az egészséges táplálkozásra.
A program partnereként IdealBody® Központ ingyenes tanácsadással és  termékbemutatóval segített a fogyni kívánóknak.

Az IdealBody® termékeket forgalmazó Idealbody Kft. közel 20 éve foglalkozik fogyókúrás készítmények gyártásával, importjával és forgalmazásával. A cég azt a filozófiát vallja, hogy a túlsúly csökkentésére való törekvés nem mehet az egészség rovására. A tömegcsökkentés céljára előállított IdealBody® turmixpor értékes fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, ezáltal egészségesen helyettesíthető vele a napi étrend egy része vagy teljes egésze. Az IdealBody® turmixok nem koplaltatják a szervezetet, ezáltal elkerülhető a rettegett jojó-effektus, vagyis a visszahízás.

Az IdealBody® egy német orvos által kifejlesztett módszer, hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják. A súlycsökkentés eredményeként megelőzhetők a túlsúly okozta káros egészségügyi hatások: a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség.

IdealBody®

Továbbra is fontosnak tartjuk a mentők egészségének támogatását, ezért az IdealBody® Központban a rendőrök, mentők, tűzoltók számára 10% vásárlási kedvezményt biztosítunk. Részletek az 'Akciók' menüpontban. 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség