BLOG

Mire jó a protein? A fehérjepor hatása és használata

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A protein az egyik legfontosabb makro tápanyagunk, ami az izomépítéshez és a fogyáshoz is elengedhetetlen. De vajon mit érdemes tudni a fehérjeporokról, shakekről? A fehérjepor fogyasztása mikor ajánlott, és mi a protein hatása nőkre? Lássuk a legfontosabb válaszokat a fehérjepor mire jó kérdésre!

Mit érdemes tudni a fehérjeporokról, shakekről?

Szinte már alapvetésnek számít, hogy a jó diéta főként fehérje alapú. De mik is azok a fehérjék, és miért elengedhetetlen a fogyasztásuk? Ehhez legelőször a táplálkozásunk alapjaival kell tisztában lennünk, vagyis nézzük, mi az a protein?

A protein, a három makrotápanyagunk egyike

A legfontosabb tápanyagaink a fehérjék, a szénhidrátok es a zsírok, az úgynevezett makrotápanyagok. Ez az a három tápanyag, ami az étkezésünk vázát adja, és egyik sem kihagyható az egészséges, kiegyensúlyozott életmódhoz. Fehérjére, szénhidrátra, zsírokra szüksége van a szervezetnek, ezért bármilyen olyan diétát látsz, ami valamelyik tápanyag (leggyakrabban a szénhidrát) teljes megvonását írja elő, kezdj gyanakodni, hogy itt nem az egészséges fogyás lesz az elsődleges szempont. 

Amellett, hogy mindhárom makrotápanyag szerepet kap a mindennapi étkezések során, a táplálkozás attól lesz egészséges, hogy ezeket a tápanyagokat milyen forrásból es milyen arányban visszük be. Egészséges szervezetnek diéta alatt az az optimális, ha a szénhidrátok a napi tápanyag bevitel 40-50%-át, a zsírok 20-30%-át, míg a fehérjék 30-40%-át teszik ki, igy a lendületünket megőrizve, az izmaink védelmét is biztosítva fogyhatunk. Ráadásul így a változatos, izgalmas étkezéseket is könnyebb kialakítani, ami szintén fontos szempont, ha hosszú távon gondolkozunk egészségesebb életmódban.

Mire jó a protein?

A három makrotápanyag közül lássuk részletesebben, hogy mire jó a fehérjepor, azaz a protein. A fehérjék testünk építőkövei, ezekből épülnek fel a sejtjeink, ez izmaink fő építőanyaga, és több hormon szintén fehérjéből áll. A fehérje hatása a szervezetre tehát nagyon átfogó, korántsem csak a fitnesz versenyzőknek van rá szükségük, amit a fehérjeporok népszerűsége is jól mutat.

Mielőtt továbbmennénk a protein szerepére és a fehérjeporok tulajdonságaira, még egy érdekességet elárulunk a fehérjékről. A bevitt fehérje hasznosságát az úgynevezett biológiai érték mutatja, ez jelzi, hogy egy adott táplálék fehérjéinek hány százalékát tudja szervezetünk saját fehérjéinek felépítésére felhasználni. Például a tojás és az anyatej biológiai értéke 100, tehát teljes mértékben hasznosulnak szervezetünkben. A különböző fehérjekészítményeken gyakran találkozhatunk 100 fölötti értékkel, az IdealBody® étkezéshelyettesítő turmixpor biológiai értéke átlagosan 160, tehát nagyon jól hasznosul a szervezetben.

Neked ajánlott turmixporok

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

EPER ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a zamatos és habos EPER ízű IdealBody® turmixunkkal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

VANÍLIA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a klasszikus VANÍLIA ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g