BLOG

Fogyás edzés nélkül? Mutatjuk, hogyan lehetséges!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A fogyás edzés nélkül is kivitelezhető, de ehhez pontosan tudnod kell, hogy mibe is vágod a fejszédet. Mutatjuk, mire kell odafigyelned!

Fogyás edzés nélkül? Mutatjuk, hogyan lehetséges! 

Sokan rendszeresen keressük az interneten a választ arra a kérdésre, hogyan lehet leadni 10 kilót két hét alatt, vagy legalábbis nagyon rövid időintervallumon belül. Képesek vagyunk stresszes állapotba hozni a szervezetet, hogy azonnali eredményeket érjünk el, pedig tudjuk, hogy ez nem tesz jót neki. Nagy eséllyel már te is több tucat diétát kipróbáltál, de csalódottan, hamar feladtad a kalóriaszámlálás és az éhezés miatt. Gyors fogyás helyett azonban több időt ajánlunk a plusz kilók leadásához, a hosszútávú hatás érdekében. A fogyáshoz a táplálkozás a legfontosabb, a mozgás, pihenés, stresszmentesség is fontos, de csak másodlagos a táplálkozáshoz képest. A minőségi táplálkozás az első. Ha jól eszel, fogyni fogsz. Most megmutatjuk neked, hogyan lehet gyorsan súlyt csökkenteni szigorú korlátozások és akár sport illetve koplalás nélkül is! 

Diéta nélkül is lefogyhatok?

Igen. A táplálkozási szakemberek szerint a legtöbb esetben, ha nem súlyos betegségekről beszélünk, csak és kizárólag a szokásaink állnak a fogyásunk útjában. Itt olyan étkezési hagyományokra gondolnak, amelyekről hihetetlenül nehéz lemondani… Ilyen például a chipsevés filmnézés közben, vagy a gyors szénhidrátok kakaós csiga formájában, amiket elfogyasztasz a reggeli rohanás közben. De ilyen a nap közben nem evés, amit aztán méretes vacsorával pótolsz lefekvés előtt fél órával. És természetesen ez a lista még korántsem teljes, még rengeteg mindennel kiegészíthetnénk. Tudjuk milyen, mindannyian csináltuk már, és nincs is ezzel semmi gond. De eljön az idő, amikor változtatni kell, mert már nem tetszik az, aki visszanéz ránk a tükörből. Ha a diéták nélküli fogyáson gondolkodsz, mert ezek nem felelnek meg neked, akkor itt az ideje, hogy változtass a szokásaidon! Nők százezrei álmodoznak naponta arról, hogy itt és most megszabaduljanak a felesleges kilóktól anélkül, hogy az edzőteremben izzadnának. De néha ahhoz, hogy a súlyunk csökkenjen, fel kell hagynunk néhány rituáléval, és le kell váltanunk más rituálékra. Ne add fel, mi eláruljuk, hogyan lehet fogyni diéták és akár edzés nélkül, de ehhez gyorsan elsajátítanod az ajánlásainkat. Ne feledd, nem az a lényeg, hogy mennyit eszel, hanem hogy mit, milyen diétában. Azt tudnod kell, hogy fogyás nincs diéta nélkül. Viszont választhatsz olyan diétát, mint például az IdealBody fehérjeturmix diétája, ami könnyen beilleszthető a mindennapjaidba, minimális odafigyelést igényel, és akár sport nélkül is működik. 

IdealBody®

Ezekkel a módszerekkel sikerülhet!

Természetesen nagyon jó ha sportolsz, de vannak olyan élethelyzetek, amikor erre bármennyire is szeretnénk, nem jut idő. Ahhoz hogy edzés nélkül lefogyj, ismerned kell a kalóriadeficitet. A kalóriadeficit lényegében annyit jelent, hogy az energiaszükségletnél alacsonyabb a kalóriabevitel. Például ha napi energiaigényed 2000 kcal, azonban az elfogyasztott ételek és italok összesen mindössze 1500 kcal energiát biztosítanak, akkor sikeresen elérted a kalóriadeficit állapotát. Ha napközben aktív vagy, például buszozás helyett lesétálsz egy-két megállót, lift helyett lépcsőzöl, akkor pedig még zsírt is égetsz. Ha megteszel naponta 8-10.000 lépést sétával. 

A legfontosabb tippek a sport nélküli fogyáshoz

Ahhoz edzés nélkül is sikeresen lefogyjunk, be kell vezetnünk egy rendszert a táplálkozásunkba. Nagyon fontos a reggeli és az esti étkezés is, mindkét esetben csökkentenünk kell a szénhidrátot. Ha van kedved, mozogj a napi tevékenységeid közben, például ne liftezz, ne használj mozgólépcsőt stb. Igyál minél több folyadékot, és fogyassz táplálékkiegészítőket, főleg fehérjét. Az IdealBody fehérjeturmix diétája például segíthet akár sport nélkül megszabadulni a súlyfeleslegtől, illetve nagyon könnyen beintegrálható a mindennapokba. Mivel teljes értékű étkezéshelyettesítő, így akár napi két étkezést is kiválthatsz vele. A turmixoknak köszönhetően nem kell azon agyalnod mit egyél reggelire vagy mit főzz vacsorára, hiszen összetételük mindent tartalmaz, amire a szervezetednek szüksége van. A szervezeted a diéta folyamán hozzászokik az újfajta táplálkozási rendszerhez, az anyagcseréd optimálisabb ritmust vesz fel, így a diéta végén nem fogod visszahízni a leadott kilókat, és elkerülhető a jojó effektus.  

És végül, de nem utolsó sorban legyél türelmes magadhoz, ne add fel akkor se, ha nehéznek tűnik. A rossz szokásaid évek során alakultak ki, és szilárdan beépültek az életedbe. Időt igényel, mire teljesen el tudod hagyni őket. Ám az átstrukturálásuk a minimum, amit megtehetsz az átalakulás felé vezető úton, a jobb közérzet érdekében. Hiszen a cél mégiscsak az, hogy jobban érezd magad a bőrödben, és ezt el is fogod érni! Ha még nem állsz készen arra, hogy elmenj az edzőterembe, és csak salátaleveleket rágj (ami egyébként szintén káros), olvasd el, hogyan lehet tartósan lefogyni otthon, és súlyt csökkenteni diéta nélkül. 
Ha érzed magadban az elszántságot, indulj el a 14 napos challenge diétával a sikeres fogyás felé, de választhatod a 30 napos Healthy Me diétát is, ami hosszú távon biztosítja számodra a súlyvesztést a fehérjeturmix mellett szilárd, diétás ebéddel. 40 kg-t meghaladó feleslegnél pedig a 40 kg+ Shape Me Up diétát javasoljuk Neked.

KATTINTS A DIÉTÁKÉRT!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség