BLOG

A fogyás után megnyúlt bőr feszesítése

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A fogyás után megnyúlt bőr minden diétázó rémálma. Hogyan előzzük meg a bajt, illetve miként kezelhetjük egy nagyobb súlyvesztés esetén? Természetes módszerek bőrfeszesítésre.
 

A fogyás után megnyúlt bőr feszesítése

Egy nagyobb súlyvesztés számos mesés hatással jár: magasabb energiaszint, kisebb nadrág és formásabb test. Viszont a fogyás után lógó bőr képében egy újabb, nem várt kihívással szembesülsz, ami  frusztráló lehet, főleg, ha nem vagy biztos benne, hogy mi legyen a következő lépés. Hogyan feszesítheted a bőrödet fogyás közben és után?
 

Fogyás után lógó bőr? Ez áll a hátterében!

A bőr testünk legkiterjedtebb szerve, amely védőgátat képez a környezettel szemben, a legbelső rétege pedig fehérjékből, többek között kollagénből és elasztinból áll. A bőr szerkezetének 80%-át alkotó kollagén biztosítja a bőr feszességét, míg az elasztin a rugalmasságért felel.

A súlygyarapodás során a bőr kitágul, hogy helyet adjon a felszedett kilóknak, illetve a terhesség során a kisbabának. Ez a tágulás a terhesség alatt néhány hónap alatt következik be, majd a szülést követő néhány hónapon belül jellemzően visszahúzódik. Ezzel szemben, ha a bőr jelentősen megnyúlt és hosszú ideig így marad, a kollagén- és elasztinrostok károsodnak, és már nem tudnak eredményesen visszaállni az eredeti állapotukra.

Tényezők, amelyek ronthatnak a megnyúlt bőr állapotán

A fogyást követően több tényező is hozzájárul a bőr megereszkedéséhez:

  • A fogyás mértéke. Minél nagyobb a súlyvesztés, annál nagyobb mértékben jelentkezik a fogyás után megnyúlt bőr.
  • Az eltelt idő. Minél régebb óta áll fenn a túlsúly, annál inkább lóg a bőr a fogyás után az elasztin- és kollagénveszteség miatt.
  • Életkor. A kor előrehaladtával kevesebb kollagénnel rendelkezünk, így a bőr is általában lazább lesz a súlyveszteség után.
  • Genetika. A gének is befolyásolhatják, hogy a bőr hogyan reagál a súlygyarapodásra és a fogyásra.
  • Dohányzás. A dohányzás a kollagéntermelés csökkenéséhez és a meglévő kollagén károsodásához vezet, ami ráadásul megereszkedett arcbőr képében is jelentkezhet.
  • Túlzott napozás. A túlzásba vitt napozás bizonyítottan csökkenti a bőr kollagén- és elasztintermelését.

A lógó has feszesítése sebészeti és esztétikai eljárásokkal

A kötényhas akkor fordul elő, amikor a has és a belső szerveket körülvevő zsír a súlygyarapodás vagy a terhesség miatt megnövekszik, ami további zsírlerakódásokat eredményez. A kötényhas eltüntetésére gyakran műtéti úton kerül sor, amely hosszú felépülési idővel jár. A szülés utáni has eltüntetése lézerrel végzett nem-invazív módszerekkel is történhet, kivéve szoptatás, kóros elhízás, illetve bizonyos egészségügyi problémák fennállása esetén.

IdealBody®

A fogyás után megnyúlt bőr kezelése természetes módszerekkel

Bár ez nem mindig lehetséges, a fokozatos fogyás tűnik a legjobb megoldásnak a bőr megereszkedésének megelőzésére. Emellett az izomépítés egy erősítő edzéssel egybekötött edzésprogram révén mindig jó ötlet, amelytől ráadásul a bőröd is feszesebbnek tűnhet.


Bizonyos tápanyagokkal támogathatod a kollagéntermelést:

  •  A megfelelő minőségű és mennyiségű fehérje létfontosságú az egészséges bőr szempontjából. Jól hasznosuló fehérjeforrások például a hüvelyesek, a sovány tejtermékek és tengeri herkentyűk, a vadhúsok, a tojás, valamint a minőségi fehérjeturmixok is.
  • C-vitaminra a kollagénszintézishez van szükség.
  • Az omega-3 zsírsavak segíthetnek a bőr rugalmasságának növelésében.
  • A megfelelő hidratáltság javíthatja a bőrképet, ezért a megfelelő vízfogyasztás is legyen központi tényező a diétád során!

Néhány természetes hatóanyagokban bővelkedő bőrfeszesítő krém is támogathatja a terhesség vagy a kisebb-nagyobb fogyás után megnyúlt bőr feszesítését, illetve kozmetikai kezelések is segítségedre lehetnek ideig-óráig.

Bőrfeszesítés kollagénnel

A hidrolizált kollagén bizonyos kutatások alapján védő hatással lehet a bőr kollagénszintjére. Egy ellenőrzött vizsgálat során arra derült fény, hogy a bőr rugalmassága, valamint textúrája és hidratáltsága jelentősen megnőtt 12 hétig tartó kollagén étrend-kiegészítő szedése után.

Az IdealBody málnás kollagén komplex italpor magas tisztaságú, több mint 9000 mg-nyi prémium hidrolizált kollagénpeptidet tartalmaz bőröd egészségért és ízületeid védelméért, a benne lévő hialuronsavnak köszönhetően pedig igazi szépségkoktél. A benne lévő csipkebogyó kivonat, acai bogyó kivonat, C-, D-, K2 vitaminok segítik az immunrendszered működését és a hatóanyagok felszívódását, emellett igazi nyári frissítő ízét is imádni fogod!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség