BLOG

Fogyás mozgás nélkül? Így vágj bele a diétádba!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Sokan szeretnénk egy kicsit karcsúbbak lenni, de nem vagyunk készek időt és energiát szánni a kimerítő edzésekre. A fizikai aktivitás azonban messze nem az egyetlen módja annak, hogy a mérlegen elérjük a kívánt számokat. A fogyáshoz a kalóriadeficiten túl néhány apró változás szükséges, ami sportolás nélkül is kivitelezhető. A fogyás ugyanis a szakemberek szerint 80%-ban a táplálkozáson múlik, és csak 20%-ban számít a testmozgás. Hogyan lehetséges a fogyás mozgás nélkül? Erre adunk most választ.

A mozgás nélküli fogyás táplálkozási alapfeltételei

Ahhoz, hogy sikeresen elérjük a fogyókúrás céljainkat, fontos, hogy a táplálkozásunkat megváltoztassuk. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érdemes átalakítani az étkezési szokásainkat, hogy azok egészségesebbek és fogyókúrás céljainknak megfelelőek legyenek.

Kalóriadeficit kialakítása:
A fogyás alapja a kalóriadeficit, ami azt jelenti, hogy több kalóriát kell elégetni, mint amennyit beviszünk. Mozgás nélkül ez kizárólag a kalória csökkentésével érhető el.

Kiegyensúlyozott étrend:
Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány fehérjét, teljes kiőrlésű gabonát és egészséges zsírokat. Ezek az ételek tápanyagokban gazdagok és segítenek a jóllakottság érzésének fenntartásában.

Alacsony kalóriatartalmú ételek:
Válasszunk alacsony kalóriatartalmú ételeket, amelyek nagyobb mennyiségben fogyaszthatók, így kevesebb az esély a túlevésre.

Cukor és finomított szénhidrátok csökkentése:
Kerüljük a cukros italokat, édességeket, péksüteményeket és a finomított szénhidrátokat, mivel ezek gyorsan növelhetik a kalóriabevitelt.

A fehérjefogyasztás növelése:
A fehérje erőteljes hatással van az étvágyra, hiszen növelheti a teltségérzetet, csökkentheti az éhségérzetet, és hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk. Ennek oka az lehet, hogy a fehérje több olyan hormonra is hatással van, amelyek szerepet játszanak az éhségérzetben és a teltségérzetben. Ha jelenleg gabonaalapú reggelit fogyasztunk, érdemes megfontolni az étkezések fehérjetartalmának növelését.


Ebben segítségünkre lesznek az  IdealBody® fehérje turmixporai, amelyek sport és életmódváltás nélkül is segítenek a fogyásban, hiszen növelik a teltségérzetet, így éhezés nélkül támogatják a diétánkat. A fogyás nemcsak az élelmiszerek kalóriatartalmának csökkentésén múlik, hanem annak összetételén és változatosságán is, az IdealBody turmixai pedig ebben is segítenek. Egyedi összetételük mindent tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van, méghozzá kiváló minőségben.

Fogyás sport nélkül: próbáld ki az IdealBody turmixdiétáját!

Neked ajánlott turmixporok

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

EPER ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a zamatos és habos EPER ízű IdealBody® turmixunkkal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

VANÍLIA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a klasszikus VANÍLIA ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

Hogyan kell fogyni? Hogyan kezdjek neki a fogyókúrának?

A szakemberek szerint sportolás nélkül is lehet fogyni, de a fogyás során fontos a kalóriadeficit kialakítása. Egy főétkezés nem lehet túl nagy, körülbelül 500 kilokalóriát kell tartalmaznia javaslatok szerint. Ha ezt tartjuk, és közben a megadott útmutatás szerint fogyasztjuk például az IdealBody fehérjeturmixokat, elkerülhetjük a súlyos éhségrohamokat, közben pedig kényelmes és fokozatos fogyást érhetünk el – mindezt fizikai aktivitás, sport nélkül is.

Az étkezések során érdemes odafigyelni az elfogyasztott mennyiségre is. Sokan hajlamosak vagyunk túl sokat enni, és ez az egyik oka a súlygyarapodásnak. Érdemes kisebb adagokat enni, és ha még mindig éhesek vagyunk, inkább zöldségeket, gyümölcsöket vagy fehérjét fogyasztani.

Mitől lehet fogyni mozgás nélkül?

  • Együnk kis adagokat, kövessük az ököl szabályt.
  • Fokozatosan csökkentsük az ételek adagját, es osszuk fel a napi étrendet háromtól maximum öt adagra.
  • A folyadékbevitel szintén nagyon fontos a fogyókúra során. A megfelelő hidratáltság segíti az anyagcserét, így az ételeket a szervezetünk hatékonyabban tudja elégetni. A minimum napi folyadékbevitel legalább 2,5-3 liter víz, de ezt a mennyiséget tovább növelhetjük, ha sportolunk vagy melegebb az időjárás.

Mozgás nélkül lehet fogyni? Gyakori kérdések és válaszok

Igen, lehetséges a fogyás mozgás nélkül is, de ehhez be kell tartani pár fontos szabályt. A következőkben megválaszoljuk a témát érintő leggyakoribb kérdéseket.

1. Miért fontos a fehérjebevitel a mozgás nélküli fogyás során?
A fehérje segít megőrizni az izomtömeget, növeli a teltségérzetet, és magasabb termikus hatása van, vagyis több kalóriát éget el az emésztés során. Az izomtömeg fenntartása különösen fontos az anyagcsere szinten tartásához.

2. Hogyan tarthatjuk fenn a motivációt mozgás nélküli fogyás közben?
Tűzzünk ki reális célokat, vezessünk étkezési naplót, keressünk támogató közösséget, és jutalmazzuk meg magunkat a kisebb sikerekért. A pozitív hozzáállás és az önmagunk iránti türelem elengedhetetlen.

3. Milyen kiegészítő módszerek segíthetnek a fogyásban sportolás nélkül?

  • Megfelelő alvás: Az elegendő alvás segít szabályozni az éhséghormonokat.
  • Stresszkezelés: A stressz csökkentése hozzájárul ahhoz, hogy elkerüljük az érzelmi evést.
  • Vízfogyasztás: Az elegendő vízfogyasztás segít csökkenteni az étvágyat és elősegíti az anyagcserét.

4. Milyen gyakori hibákat érdemes elkerülni?

  • Extrém diéták: Az extrém kalóriamegvonás hosszú távon fenntarthatatlan és egészségtelen.
  • Túl sok feldolgozott étel: Ezek gyakran magas kalóriatartalmúak és alacsony tápanyagtartalmúak.
  • Reális célok hiánya: A túlzott elvárások csalódáshoz vezethetnek. Fókuszáljunk a fokozatos, fenntartható fogyásra.

5. Miért fontos a rendszeresség az étkezésekben?
A rendszeresség segíthet fenntartani a vércukor- és az energiaszintet, ami csökkenti az éhségérzetet és az érzelmi evést. Próbáljunk meg naponta 3-5 kisebb étkezést beiktatni.

6. Kell-e kiegészítőket szedni a fogyás érdekében?
Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok pótlása hasznos lehet, különösen csökkentett kalóriabevitelnél.

7. Lehetséges a fogyás diéta nélkül? 
Nagyon sok divatdiéta létezik, amelyek nagyszerű eredményeket ígérnek a fogyás terén, de közben kizárnak számos ételféleséget, vagy a kalóriatartalmuk nagyon korlátozott. Hosszú távon ezek sajnos nem mindig működnek, és többnyire jojó-effektust eredményeznek.  Vannak azonban olyan diétás módszerek, amikkel pofonegyszerű a fogyás, és a súlyunk is gond nélkül tartható. Ilyen például az IdealBody módszere. Ha kitöltjük az IdealBody diétás étrendtervezőjét, komplett útmutatást kapunk a fogyáshoz, szervezetünkhöz igazítva.

Segítségével megtudhatjuk, számunkra napi hány étkezés javasolt, és egy heti diétás étrendtervet is kapunk ajándékba. Elakadni sem tudunk, mert itt rengeteg támogatás lehet a miénk, valóban finom diétás receptekkel. Az IdealBody Sav-Bázis egyensúly tabletta és a kollagének további segítséget nyújtanak, így a diéta esetleges nehézségeit is könnyebben átvészelhetjük, és a bőr megereszkedésétől sem kell tartanunk. 

A fogyás mozgással és mozgás nélküli is kivitelezhető.

Napi mozgás fogyáshoz sport nélkül

A fizikai aktivitás kérdése fontos helyet foglal el a fogyás folyamatában, hiszen sok fogyni vágyónál ez elég alacsony mértékű. Kevés olyan ember van, aki rendszeresen sportol. Ez a százalékos arány a különböző korkategóriákban eltérő, de egy 30 és 40 év közötti ember esetében a rendszeresen sportolók száma kevesebb, mint 30%. Az idősebb korosztályban ez a százalék még kisebb - állítják az orvosok. 

Ha növelni szeretnénk a fizikai aktivitásunkat, ettől függetlenül nem kötelező sportolni. Belecsempészhetjük a mozgást a mindennapjainkba máshogyan is. Már egy kis változás is hozhat eredményt, hiszen például sétálhatunk 1-2 megállónyit hazafelé a munkából, vagy használhatjuk a lift helyett a lépcsőt. A lépcsőn felmászva nemcsak több kalóriát égetünk, hanem az ízületeket is megdolgoztatjuk, és növeljük az ízületi folyadék mennyiségét. 

Vágj bele a programunkba a Próba csomagjainkkal:

Próba csomag

2 turmix, Antioxidáns, shaker, étrend

Szeretnéd kipróbálni az IdealBody módszert, de még bizonytalan vagy? Ne aggódj! Most kedvezményesen kipróbálhatod a mennyeien finom étkezés helyettesítő diétás turmixokat.  Összeállítottunk neked egy csomagot, amellyel ki tudod próbálni a diétát, ráadásul ajándékba adunk egy shakert és egy 30 napos étrendet, amivel belevághatsz a 30 napos programba. Az étrendben teljes menüt találsz receptekkel, bevásárló listával és minden hasznos tudnivalóval, hogy te is elérd az ideális alakod.

A legördülő menüben (ahol kiválasztod kedvenc ízű turmixaidat) ezért ne felejtsd el kiválasztani a magasságodnak megfelelő étrendet se, amit a vásárlásodat követő 3-4 napban küldünk ki a rendelés során megadott e-mail címre.

A csomaghoz extra segítséget kapsz az  IdealBody® zárt Facebook csoportjában. Csatlakozz hozzánk és kérdezd az IdealBody® szakértőit! 

26 860 Ft helyett21 350 Ft

Törlés

Komplex Próba csomag

2 turmix, kollagén, shaker, étrend

Szeretnéd kipróbálni az IdealBody módszert, de még bizonytalan vagy? Ne aggódj! Most kedvezményesen kipróbálhatod az ínycsiklandóan finom étkezés helyettesítő diétás turmixokat.  Összeállítottunk neked egy csomagot, amellyel ki tudod próbálni a diétát és egy választott kollagén komplexet: A Collagen Cocktail folyékony szépségápolási étrend-kiegészítője 9600 mg hidrolizált kollagént, tartalmaz, hialuronsavval, elasztinnal, A- és C- vitaminnal, biotinnal és cinkkel dúsítva. Az IdealBody® kollagén italpor szintén több mint 9000 mg hidrolizált kollagént, hialuronsavat, acai- és csipkebogyó kivonatot, hozzáadott vitaminokat tartalmaz.

Ráadásul ajándékba adunk egy shakert és egy 30 napos mintaétrendet, amivel belevághatsz a 30 napos programba. Az étrendben teljes menüt találsz receptekkel, bevásárló listával és minden hasznos tudnivalóval, hogy te is elérd az ideális alakod.

A legördülő menüben (ahol kiválasztod kedvenc ízű turmixaidat) ezért ne felejtsd el kiválasztani a magasságodnak megfelelő étrendet se, amit a vásárlásodat követő 3-4 napban küldünk ki a rendelés során megadott e-mail címre.

A csomaghoz extra segítséget kapsz az IdealBody® zárt Facebook csoportjában. Csatlakozz hozzánk és kérdezd az IdealBody® szakértőit! 

32 369 Ft helyett26 850 Ft

Törlés
BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség