BLOG

Fogyni szeretnék, mit kell tennem pontosan?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

“Fogyni szeretnék!” - hangzik el gyakran, de a motiváció hamar alábbhagy. Mutatjuk, hogyan ne add fel a fogyókúrás céljaidat.

Fogyni szeretnék, mit kell tennem pontosan?

“Fogyni szeretnék!” - hangzik el gyakran, de a motiváció hamar alábbhagy. Az újévi fogadalomként elindított fogyókúra hamar elcsúszik, és a legtöbb ember már február elejére megszegi a diétát. Miért történik ez? Miért nem sikerül tartósan lefogyni? Az alábbiakban bemutatjuk, mit kell tenned pontosan ahhoz, hogy elérd a célodat akár sport nélkül is, és ne add fel a fogyókúrás céljaidat.
Talán a legnépszerűbb újévi fogadalom, hogy fogyni szeretnénk. A február elejére azonban a legtöbbeknek már csak a következő évi fogadalommá válik. Mi lehet az oka ennek? Többnyire az, hogy nem megfelelően állítjuk be a céljainkat, nem gyűjtünk be elegendő információt, és nem követjük a megfelelő módszereket. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan tehetjük meg a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy elérjük azt a súlyt, amit kitűztünk magunk elé.

Hogyan kezdjek neki a fogyókúrának?

Az első és legfontosabb dolog az, hogy világos, pontos célokat határozzunk meg. A célunk lehet az, hogy egy bizonyos testsúlyt elérjünk, vagy hogy egy bizonyos ruhaméretet tudjunk viselni. Fontos, hogy tudd, mennyi kalóriát kell naponta elfogyasztanod ahhoz, hogy elérd a célodat. Ehhez szükséges információkat könnyen megtalálod az interneten, de érdemes felkeresni egy táplálkozási szakembert is. Az információk begyűjtése után fontos, hogy kialakítsunk egy rendszert, egy rutint. Ehhez érdemes kiszámolni a napi kalóriaszükségletünket, és beosztani az étkezéseket. Ne csak a diétára, hanem az életmódváltásra is koncentráljunk. Az átállás lassan történjen, így nagyobb az esély arra, hogy a változások tartósak lesznek.

A legfontosabb információk

A kalória a fogyáshoz nélkülözhetetlen információ. De mennyi kalóriát ehetünk naponta? A kalória definíciója, a többlet és deficit jelentése, valamint a kalóriakalkulátor használata mind-mind segít.

A diéta menete

Ahhoz, hogy sikeresen elérjük a fogyókúrás céljainkat, fontos, hogy a táplálkozásunkat megváltoztassuk. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan érdemes változtatni az étkezési szokásainkat, hogy egészségesebbek és fogyókúrás céljainknak megfelelőek legyenek.

IdealBody®

A könnyű csábítások elhagyása: cukros üdítők, édességek

Az első és talán legfontosabb lépés az édességek és a cukros üdítők elhagyása. A cukros italoknak és az édességeknek magas a kalóriatartalma, így a fogyókúra során érdemes minimalizálni vagy teljesen elhagyni ezeket. A cukros italok helyett érdemes vízzel vagy cukormentes üdítőkkel helyettesíteni ezeket.

Az étkezés megszaporítása: napi 3 helyett 5-6

Ahelyett, hogy napi három nagyobb étkezést fogyasztanánk, érdemes napi ötször-hatszor kisebb adagokat enni. Így az anyagcserénk folyamatosan dolgozik, és nem lesznek hosszabb időszakok, amikor éhesek vagyunk. Az étkezések során érdemes odafigyelni a táplálék minőségére és mennyiségére is.

A mennyiségek csökkentése: többször kevesebbet

Az étkezéseink során érdemes odafigyelni az elfogyasztott mennyiségre is. Sokan hajlamosak vagyunk túl sokat enni, és ez az egyik oka a súlygyarapodásnak. Érdemes kisebb adagokat enni, és ha még mindig éhesek vagyunk, inkább zöldségeket, gyümölcsöket vagy fehérjét fogyasztani.

A folyadékbevitel megnövelése: minimum 2,5-3 liter víz naponta

A folyadékbevitel szintén nagyon fontos a fogyókúra során. A megfelelő hidratáltság segíti az anyagcserét, így az ételeket a szervezetünk hatékonyabban tudja elégetni. A minimum napi folyadékbevitel legalább 2,5-3 liter víz, de ezt a mennyiséget tovább növelhetjük, ha sportolunk vagy melegebb az időjárás.

A nehezen elhagyható ételek elhagyása: kenyér, tészta, stb

A fehér kenyér, a rizs és a tészta magas glikémiás indexű élelmiszerek, amelyek gyorsan emelik a vércukorszintet. Ezen élelmiszerek helyett próbálj meg teljes kiőrlésű változatokat enni, amelyek lassan szívódnak fel.

A legjobb segítség

Bár a megfelelő étrenddel és életmóddal nagy eredményeket érhetünk el a fogyás terén, vannak olyan eszközök és kiegészítők is, amelyek segítségével hatékonyabbá tehetjük a folyamatot. 

Táplálékkiegészítők szerepe

A megfelelő táplálékkiegészítők használata segíthet az étrendünkben a hiányzó tápanyagok pótlásában, illetve a fogyás folyamatának támogatásában. Az alábbi táplálékkiegészítők használatát érdemes fontolóra venni:

  • Fehérje por: A fehérjeporok segítenek a szervezetnek fenntartani az izomtömeget, miközben a zsír lebomlására ösztönzik azt. A legtöbb fehérjeporban kevés kalória és szénhidrát található, így a fogyás céljainknak is megfelelnek.
  • Zöldtea kivonat: A zöldtea kivonat számos jótékony hatással bír az egészségre. Jelentős mennyiségű antioxidánst, koffeint és katechint tartalmaz, melyek segítenek a zsír lebontásában, valamint a testtömeg csökkentésében.
  • Króm: A króm szerepet játszik a glükóz anyagcserében, így segíthet megakadályozni az éhségérzetet és az édesség utáni sóvárgást. Segíti továbbá a szervezet zsírégetését is.

Számos olyan termék van a piacon, amelyek segíthetnek a fogyásban. Azonban fontos kiválasztani azokat a termékeket, amelyek megfelelnek az egyéni igényeknek és célkitűzéseknek. Ha úgy döntesz, hogy használni szeretnél valamilyen fogyást támogató terméket, fontos, hogy alaposan tájékozódj a termék hatásairól és az esetleges mellékhatásokról.


Az egyéni célkitűzések és igények alapján összeállított diétaprogram segíthet a fogyásban, és az egészséges életmódhoz vezető úton is. Az IdealBody étkezéshelyettesítő fehérjeturmixok nagyszerű lehetőséget nyújtanak azoknak, akik szeretnének könnyen lefogyni, de nem szeretnének, vagy nem tudnak rendszeresen sportolni. Ezek az étrend-kiegészítők magas fehérjetartalmuk miatt segítenek fenntartani teltségérzetet és csökkentik az éhségérzetet, ami hosszú távon segíthet a fogyásban. Emellett az IdealBody étkezéshelyettesítő fogyókúrás fehérjeturmixokban található fehérje segít fenntartani az izomtömeget, ami szintén fontos a fogyás során.


Az IdealBody fehérjeturmixok 9 féle alapízben és évente megújuló limitált ízekben kaphatóak, így könnyen megtalálhatod az ízlésednek és az igényeidnek megfelelő terméket. Ezek a termékek mindent tartalmaznak, amire a szervezetednek szüksége van, így a benne lévő fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok nem csak segítenek akár sport nélkül is fogyásban, de az egészségedre is jótékony hatással lehetnek.
Az IdealBody fehérjeturmixok elkészítése rendkívül egyszerű: csak keverd össze a turmixport vízzel vagy tejjel a dobozon lévő utasításoknak megfelelően, majd azonnal fogyaszthatod. Az ízek között megtalálható a csokoládé, a vanília, az eper és még sok más, így biztosan találsz olyat, amelyik ízleni fog neked.
Az IdealBody fehérjeturmixok használata kiegészítheti az egészséges étkezési szokásokat és az edzéstervet, de önállóan, akár sport nélkül is hasznosak lehetnek a fogyásban. Ha szeretnél egészségesen fogyni, érdemes figyelni az étrendedre, és kiegészíteni azt olyan termékekkel, amelyek segíthetnek elérni a céljaidat. Az IdealBody fehérjeturmixok pedig egy nagyszerű lehetősége lehetnek ennek. 

Vágj bele a diétádba ezzel a fogyókúrás kezdőcsomaggal: 

Ajánlatunk

KOMPLEX S - 14 napos fogyókúrás prémium csomag

3 turmix, Antioxidáns+kollagén kapszula

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 14 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Bízd magad a korábbi Turbó Diétára, melynek új neve IdealBody. Ne feledd, a minőség a régi, csak a neve változott!

Azért, hogy a fogyás folyamata alatt is megőrizd bőröd rugalmasságát, a csomagot egy doboz Antioxidáns+kollagén kapszulával egészítettük ki. A kapszula segíti szervezetedet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is. 

30 960 Ft

Törlés

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség