BLOG

Jojó-effektus: Mi ez és hogyan kerüljük el?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Meg lehet szabadulni a jojó-effektustól? Hogyan lehet helyesen fogyni, hogy a súly ne térjen vissza? Eláruljuk!

Jojó-effektus: Mi ez és hogyan kerüljük el?

Sürgősen le kell fogynunk egy születésnapra, a következő vakációra vagy más egyéb okból? Ilyenkor általában mit teszünk? Belevágunk egy merev, rövid diétába, aminek köszönhetően egy hét alatt leadunk pár kilogrammot és lazítunk. Amikor pedig ellazulunk, a súlyunk újra visszatér, sőt, talán még tovább is gyarapodik! Ezt a hatást jojó- effektusnak nevezik – a népszerű játék neve után, ami mindig visszatér a tenyérbe. Meg lehet szabadulni a jojó-effektustól? Hogyan lehet helyesen fogyni, hogy a súly ne térjen vissza? Ezúttal erre adjuk meg a választ, és az IdealBody étkezéshelyettesítő fehérjeturmixaival segítünk úgy lefogyni, hogy ezzel a problémával többé ne kelljen foglalkoznod. 

IdealBody®

Mi a jojó-effektus?

Ez a legdrámaibb súlygyarapodás a szigorú diéta befejezése után. Az a súly amit leadtunk, a diéta befejezése vissza is jön ránk, vagy akár a duplája is – ezt nevezzük a hírhedt jojó-effektusnak. Szigorú diétával a jojó-effektust lehetetlen elkerülni. Az éhezés és a diéta kalóriatartalmának több mint 25%-os csökkenése az, ami szervezetünk számára stresszt okoz, és az előző étrendhez való visszatérés után súlygyarapodást eredményez. 
A jojó-effektus okai lehetnek még a helytelen táplálkozás (például ha kihagyjuk a reggelit, napközben szendvicset eszünk, vacsorára pedig jól belakunk), tápanyagok és hasznos vitaminok és ásványi anyagok hiánya, és a fizikai aktivitás hiánya is. A merev diétákat pszichológiailag gyakran kellemetlen kötelességnek tekintjük, amit el kell viselni. Nem élvezzük az ételt, nem érezzük az ízét. Emiatt nagyon könnyű elcsábulni, megenni valami káros és finom megakalóriát. Ennek eredményeként a súly azonnal visszatér a „jogos”, kiválasztott helyére az oldalakon vagy a hason. Ráadásul a szigorú diéták súlyosan befolyásolhatják az egészséget is.

Miért rakódik le a zsír?

A zsírt a szervezet tartalékban tárolja, hogy energiát nyerjen belőle, ha nincs számára elegendő kalóriatartalmú táplálék, vagy ha kint túl hideg van - a test felmelegítéséhez használja fel. A diéta kalóriatartalmának bármilyen túllépése esetén (normál esetben a pontosan ugyanannyi kalóriát kell fogyasztani naponta, mint amennyit elhasználunk), a zsír elkezd lerakódni.

Miért fogyunk rosszul?

A fogyás érdekében sokan kemény diétát folytatunk, olyat, ami több mint 30%-kal csökkenti a napi kalóriabevitelt. Ez mindig stressz a szervezet számára, és a diétás szakaszt kezdi úgy felfogni, mint az úgynevezett „éhes napokat”. Bár a szigorú diéta során fogyunk, de egy ilyen fogyókúra nem tartható örökké. Előbb-utóbb véget ér a diéta, és örömmel térünk vissza a megszokott étkezésünkhöz. A szervezet azonnal felismeri a diéta kalóriatartalmának növekedését, és nagy lendülettel elkezdi ismét lerakni a testzsírt – hogy felkészüljön az újabb ínséges időkre.

IdealBody®

Hogyan lehet okosan fogyni?

A jojó-effektus elkerülhető, és nem is olyan nehéz. Nem, nem kell egész életünkben szigorú diétákat követnünk. Sokan sajnos nem értik, hogy a fogyás folyamata - helyes, hozzáértő és biztonságos, sőt kellemes, megszakítások és egyéb problémák nélkül - lassú folyamat. Csodák mínusz 5 kg formájában egy hét alatt egyszerűen nem történnek! A megfelelő fogyás érdekében egészségesen és táplálóan kell táplálkoznunk, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat, valamint a szervezetnek szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat kell fogyasztanunk.  Ez a megközelítés elsősorban azért fontos, mert a szervezet nem lesz stresszes állapotban, hanem alkalmazkodik a változásokhoz, és fokozatosan, de lassan kezdi ugyanazt a felhalmozott zsírt felhasználni energiára. 

Az IdealBody új fogyókúrás módszerével például elfelejthetjük a régi, önsanyargató diétákat, mivel étkezéshelyettesítő fehérjeturmixainak hála szinte gyerekjáték a fogyás. Az IdealBody egy olyan fehérjeturmix, ami nem étrendkiegészítőként szolgál, hanem egy teljes értékű főétkezést helyettesíthetünk vele.  Minden olyan összetevőt tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van, kiegyensúlyozott tápanyagbevitelt biztosít, így elkerülnek a falásrohamok és az édesség utáni sóvárgás. Az IdealBody diétát könnyű tartani és egyszerűen beilleszthető a napi rutinunkba, mert a turmixok eltelítenek, így éhezés nélkül, sport és életmódváltás nélkül is fogyhatunk. Elkészítésük mindössze 2 percet vesz igénybe, bárhová magunkkal vihetjük, és még az ízük is finom. Arról nem beszélve, hogy jóval olcsóbb megoldás, mintha a büfében vásárolnánk.  Egyedi összetételének köszönhetően egyébként úgy lett kifejlesztve, hogy a jojó-effektus is elkerülhető.  Fontos megjegyezni, hogy a jojó-effektus elkerüléséhez azért itt is szükség van némi tudatosságra. Érdemes továbbra is tartani azt a szokást, hogy 1-1 turmixot megiszunk naponta reggeli vagy vacsora helyett, de kiválthatjuk vele esetleg mindkettőt is. Ha teljesen szeretnénk letenni a turmixot, akkor fontos az odafigyelés az étkezéseknél, hiszen ha ugyanannyit eszünk mint a diétánk előtt, akkor vissza fognak jönni a plusz kilók. 

KIPRÓBÁLOM A TURMIX DIÉTÁT!

Ajánlatunk

BASIC M - 30 napos fogyókúrás alapcsomag

4 turmix

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 30 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Bízd magad a korábbi Turbó Diétára, melynek új neve IdealBody. Ne feledd, a minőség a régi, csak a neve változott!

Ezt lehet bőrfeszesítő csomagban is venni: KOMPLEX M - 30 napos fogyókúrás prémium csomag

36 760 Ft 18 Ft/g

Törlés

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség