BLOG

Kalóriaszámlálás: Így számolj, hogy lefogyj!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A kalóriaszámlálás a diéta egyik legfontosabb része, hiszen ahhoz, hogy súlyt vesszünk, kalóriadeficitbe kell kerülnünk. De hogyan?

Kalóriaszámlálás: így számolj, hogy lefogyj!

A kalóriaszámlálás egy olyan módszer, amelynek a segítségével ellenőrzés alatt tarthatod az elfogyasztott kalóriák mennyiségét, és biztos lehetsz benne, hogy nem eszel többet, mint amennyire szükséged van. A sikeres fogyás egyik legfontosabb eleme a kalóriaszámlálás, hiszen ahhoz, hogy lefogyj, kalóriadeficitbe kell kerülnöd. A kalóriaszámlálás azonban nem csak a fogyás szempontjából fontos, hanem az egészségmegőrzés szempontjából is, hiszen segítségével ellenőrzés alatt tarthatod az elfogyasztott tápanyagokat és biztos lehetsz benne, hogy a tested számára szükséges mennyiségben fogyasztasz vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat.

Kalóriaszámlálás kezdőknek

Ha még sosem foglalkoztál kalóriaszámlálással, akkor először is fontos, hogy tisztában legyél a kalória fogalmával. A kalória az energia mértékegysége, amelyet az élelmiszerekben található tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék és zsírok) szolgáltatnak. Ahhoz, hogy a tested működni tudjon, szüksége van az elfogyasztott élelmiszerek által szolgáltatott energiára. A kalóriaszámlálás lényege az, hogy kiszámoljuk, mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, és hogy ez mennyire van egyensúlyban azzal, amennyi kalóriát a testünk felhasznál. Ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, akkor kalóriatöbblet alakul ki, amely a testsúlyunk növekedéséhez vezet. Ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, akkor kalóriadeficit alakul ki, és fogyni kezdünk. 
A fogyás egyik legfontosabb kulcsa a kalóriaszámlálás. Azonban sokan még mindig nem tudják, hogyan kell helyesen kiszámolni a saját szükséges kalória bevitelüket, illetve mit kellene enniük ahhoz, hogy a diéta hatékony legyen. Ennek a cikknek a célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik szeretnének fogyni, de még nem tudják, hogyan kezdjenek neki.

Kalóriaszámlálás fogyáshoz

Az első és legfontosabb lépés a saját kalóriaigényünk meghatározása. Ehhez számos online kalkulátor található az interneten – például az IdealBody diétás terv- amelyek segítenek meghatározni, hogy mennyi kalóriára van szüksége a testünknek a napi életvitelünk fenntartásához. Ez a szám változó lehet attól függően, hogy mennyi a testsúlyunk, az életkorunk, az aktivitási szintünk és más személyes adatok. Fontos megjegyezni, hogy a fogyáshoz nem csak a kalóriabevitel csökkentése, hanem az étkezés összetételének változtatása is fontos. Az egészséges táplálkozásban a teljes kiőrlésű gabonafélék, a fehérjék, az egészséges zsírok, a vitaminok és ásványi anyagok, valamint a rost fontos szerepet játszanak.

IdealBody®

Fogyás kalóriaszámlálás nélkül

A kalóriaszámlálás nélküli fogyás lehetséges, de rendkívül nehéz. Ahhoz, hogy a diéta eredményes legyen, először mindent össze kell írni, hogy miből mennyit lehet enni. Sokat segíthetnek a tiszta élelmiszerek, mint például a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a húsok. Azonban érdemes figyelni az ételek kalóriatartalmát. 

Kalóriaszámlálós diéta

Az előzőekben már láttuk, hogy a kalóriaszámlálás segíthet abban, hogy megfelelően étkezzünk és elérjük a kívánt testsúlyt. Azonban nem mindenki tudja, hogy mennyi kalóriára van szüksége és milyen ételeket kellene fogyasztania. Ezért most bemutatunk egy módszert, amivel szuperkönnyen ledobhatod a súlyfelesleged, akár sport nélkül is!


Az Idealbody egy olyan táplálkozási program, ami segít az embereknek elérni az általuk kívánt testsúlyt és formát még úgy is, hogy nincs idejük vagy energiájuk a rendszeres testmozgásra. Az Idealbody programban fontos szerepet kap a kalóriaszámlálás és az egészséges táplálkozás. 
Az IdealBody turmixdiéta egy olyan módszer, amely lehetővé teszi a fogyást és az egészséges étrend betartását, és amivel akár sport nélkül is lefogyhatsz. A diéta lényege az, hogy a napi étkezéseket helyettesítjük egy vagy több turmixszal, amelyekben minden fontos tápanyag megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van. A kezdésnél először ki kell választanunk a megfelelő IdealBody turmixcsomagot a fogyás céljából, ebben a diétatervezőnk segít. Az IdealBody többféle turmixot kínál. A termékek 9 féle alapízben és évente megújuló limitált ízekben kaphatóak, hogy mindenki megtalálhassa a saját ízlésének megfelelőt. A turmixok elkészítése rendkívül egyszerű. A turmixporokat vízzel, tejjel vagy növényi tejekkel lehet elkészíteni. A turmixokat az étkezések helyett kell fogyasztani, hogy segítsék a telítettség érzését és csökkentsék az étvágyat. Az IdealBody turmixdiéta során továbbá fontos, hogy a nap folyamán sok folyadékot fogyasszunk. Készen állsz arra, hogy végre úgy diétázz, hogy közben végig kiegyensúlyozottnak és boldognak érzed magad? 

Akkor hajrá, vágj bele a legideálisabb fogyókúrába, az IdealBody legkisebb kezdőcsomagjával!

Ajánlatunk

KOMPLEX S - 14 napos fogyókúrás prémium csomag

3 turmix, Antioxidáns+kollagén kapszula

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 14 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Bízd magad a korábbi Turbó Diétára, melynek új neve IdealBody. Ne feledd, a minőség a régi, csak a neve változott!

Azért, hogy a fogyás folyamata alatt is megőrizd bőröd rugalmasságát, a csomagot egy doboz Antioxidáns+kollagén kapszulával egészítettük ki. A kapszula segíti szervezetedet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is. 

30 960 Ft

Törlés

Szeretnéd elérni az ideális testsúlyodat, de tanácstalan vagy, hogy milyen étrendhez nyúlj, ami egyszerű, fenntartható és nem kíván tőled rengeteg főzéssel és bevásárlással töltött időt? 

Az IdealBody® diétás étrendtervező segít megtervezni számodra az ideális étrendet. Csak töltsd ki a diétakalkulátort, és már küldjük is a javasolt programot számodra.

A diétás étrendtervező kalkulátor segítségével egy komplett diétás étrendet kapsz, amelyet könnyű követni, termékeink pedig végig kísérnek az utadon, hiszen nemcsak kiváló minőségű fehérje turmixainkkal támogatjuk a fogyásodat, hanem diétás leveseinkkel is, amelyeket érdemes kiegészíteni kollagének, valamint vitaminok és antioxidánsok szedésével is a teljeskörű egészségért és szépségért.

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség