BLOG

A kollagén hatása

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A kollagén hatása az emberi szervezetre kifejezetten pozitív: feszesebbé varázsolja a bőrt, építi az izomszövetet és még számos jótékony hatása van. Lássuk, mit érdemes tudnod róla!

A kollagén hatása segíti a szervezet megfelelő működését


Az egészséges életmód kialakításakor több fronton is oda kell figyelnünk a szervezetünkre. Fontos, hogy biztosítani tudjuk számára a megfelelő tápanyagokat, az optimális mozgást, és hogy végeredményben képesek legyünk egy olyan eszköztár alkalmazására, ami minden módon kielégíti az igényeit. Ehhez szükség van arra a tudatos hozzáállásra és információforrásra, ami pontosan definiálja és körbehatárolja mit kell megadni a testünknek.


A kor előrehaladtával elengedhetetlen például a kollagén, azaz annak a fehérjének a pótlása, ami a szervezetünkben a legnagyobb mennyiségben megtalálható. Idővel ugyanis a mértéke csökkenni kezd, miközben gyakorlatilag minden sejt és szerv működésében fontos szerepet tölt be. Napjainkban több termék is a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy pótolni tudjuk: kollagénporok, kollagéntabletták és kollagénkapszulák formájában.

Ajánlatunk

Antioxidáns + Kollagén kapszula

60 db (56,5 Ft / kapszula)

Új, továbbfejlesztett antioxidáns kapszula, zöld tea levéllel, ginkgo bilobával, Pinus massoniana Lamb fenyőlevéllel és kollagénnel. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, és a bőr rugalmasságának megőrzéséhez.

3 390 Ft

Törlés

A kollagén, mint a szervezet legfontosabb fehérjéje


A szervezet napról napra előállítja a számára szükséges kollagénmennyiséget, mert egyszerűen nélkülözhetetlen az egészséges működéséhez. Ez az esszenciális protein ugyanis egyaránt kiemelkedő alkotóeleme a(z):

  • bőrnek,
  • fogaknak,
  • ízületeknek,
  • kötőszöveteknek,
  • csontoknak.

Összesen 28 fajtáját lehet megkülönböztetni, de jó tudni, hogy ennek legnagyobb százalékát az 1-es, 2-es, 3-as típusa teszi ki. Szerkezete egy spirálra hasonlít, ami több száz aminosavat láncol össze. A kollagén úgy funkcionál, mint egy “természetes összetartó erő”, nem véletlen, hogy elnevezése a görög eredetű ‘kólla’ (=ragasztó) és a francia ‘gène’ (=szükség) szóból ered. Fogalmazhatnánk úgyis, hogy a kollagén feladata nem más, mint összetartani a sejteket a megfelelő működésük érdekében.
 

3 ok, amiért a kollagén hatása nélkülözhetetlen


1, A bőr feszességének megőrzése, a körmök és a haj egészsége
Biztosan Te is számos alkalommal találkoztál már vele, hogy a szépségipari termékek összetevőit végigpásztázva, a felsorolásban megjelent a kollagén is. Még szép, hiszen ez a fehérje képes biztosítani a bőr tökéletes feszességét, rugalmasságát és hidratáltságát, miközben csökkenti a ráncokat, segíti a narancsbőr leküzdését, és az UV-sugárzással szemben is védelmet nyújt – mindezek összessége a korábban emlegetett, egyéb proteinekkel alkotott spirálszerkezetének köszönhető.

kollagén mire jó

Általános tény, ami általában jó a bőrnek, az a haj és a körmök számára is szuper lesz! A  kollagén esetén ez kifejezetten igaz, ugyanis pozitív hatása a körmök/hajszálak növekedésében és a töredezésüknek meggátolásában is megmutatkozik.


2, Az ép csontrendszer fenntartása és az izomerő növelése
A kollagén nagyon fontos szerepet játszik a csontok és az ízületek egészségének fenntartásában, hiszen mindkét esetben az egyik legfőbb összetevőként van jelen. Ahogyan az izmoknak, úgy nekik is szükségük van az aminosavak optimális mértékére. Ha ezt képesek vagyunk biztosítani a kötőszövetek (inak, szalagok) számára, akkor nemcsak az öregedési folyamatokkal tudunk szembeszállni, de a mozgásból adódó terhelés negatív befolyását (ízületi porckopást, egyéb ízületi fájdalmakat) is el tudjuk kerülni. Ennek köszönhetően a sporttevékenység okozta örömet mindvégig meg tudjuk őrizni, komoly fájdalmak nélkül.

A kollagén ezen felül az izomszövetekben is nagy mennyiségben megtalálható, ami nem jelent mást, minthogy az izomzat növekedésére is jelentős hatást gyakorol. Mivel felépítésének egyharmada a glicin aminosav – ami a glükózból energiát termel az izomszövet számára –, illetve jelentős mértékben tartalmaz arginint is, ami pedig értágító hatással rendelkezve elősegíti a vér, a tápanyagok és az oxigén szállítását. Talán így nem is olyan meglepő, hogy a kollagén a teljesítménynövelés tökéletes eszköztárában jelen kell, hogy legyen.

kollagén hatása

3, Az emésztőrendszer működésének támogatása
A kollagénben fellelhető glicin aminosav nem kizárólag az izomszövetek építésében segédkezik, de az emésztésre is jótékony hatást gyakorol. Pozitív működése ebben az esetben úgy lép életbe, hogy megkönnyíti más olyan aminosavak felszívódását, amik egyébként irritálhatnák a bélműködést. Az említett helyzet akkor áll fenn, amikor a szervezet számára próbálunk minél több és jobb tápanyagot biztosítani – például igyekszünk kialakítani egy változatos és tudatos étrendet, elhagyni a korábban megszokott élelmiszertípusokat stb. –, de a váltás következtében az emésztőrendszer túlterhelődik és kellemetlen panaszokat okoz.
 

Étrend-kiegészítés kollagén termékek segítségével


Ahogyan az tökéletesen látszik, a kollagén a szervezet működésének majdnem minden színterén felbukkan, ezért is nélkülözhetetlen, hogy a testünk mindig megkapja a megfelelő proteinmennyiséget. Ezt legtöbbször étrendkiegészítő-termékekkel tudjuk biztosítani, még annak ellenére is, hogy számos kollagénben gazdag étel (például: fokhagyma, tojás, zselatin stb.) létezik. A probléma, hogy ezekből a tápanyagforrásokból sokszor akkora mennyiséget kéne fogyasztani, amit már egy ponton túl senki nem élvezne.

kollagén

De miért is van szükség a kollagén pótlására, hogyha a test folyamatosan előállítja? – merülhet fel benned jogosan a kérdés. Egyrészt azért, mert sajnos az öregedés jelei között megjelenik a kollagéntermelés redukálódása is, az évek múlásával ugyanis a szervezet már nem képes azt a kvantitást biztosítani, mint amire szüksége lenne.


Másrészt a szakemberek úgy tartják, hogy a szervezetben évente legalább egy százalékos kollagénvesztés megy végbe, ha pedig még dohányzunk, egészségtelenül és egyoldalúan étkezünk – vagy sokat tesszük ki magunkat a légszennyezés, UV-sugárzás káros hatásainak –, akkor még fel is fokozzuk a folyamatot, és még több hasznos fehérjét elpusztítunk.

A megoldás tehát? Jó minőségű kollegéntermékek fogyasztása napról napra! Segítségre van szükséged? Az IdealBody® csapata most is a rendelkezésedre áll! Bátran kérdezz tőlünk vagy nézz szét a saját fejlesztésű készítményeink közt – garantáljuk, hogy nem fogod megbánni!
 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség