BLOG

A legjobb vitaminok egészséged védelméért

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Miket sorolunk a legjobb vitaminok közé, illetve milyen ásványi anyagokról nem szabad megfeledkezni, amikor biztosítani akarjuk az immunrendszerünk védelmét?

A legjobb vitaminok és ásványi anyagok egészséged védelméért

Melyek a legjobb vitaminok és ásványi anyagok, amelyekkel segítheted az immunrendszeredet, amikor extra támogatásra szorul? Mi nem maradhat ki egy jó multivitamin-készítményből? Melyek a legfontosabb antioxidánsok?

A legjobb multivitamin: mi legyen benne?

A multivitaminok legfőbb feladata, hogy a szervezetünk számára biztosítsák a naponta szükséges alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat, amennyiben ezek egy része hiányzik a táplálkozásból. Ahhoz, hogy egy multivitamin-készítmény betöltse funkcióját, a megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia a szükséges mikrotápanyagokat, méghozzá abban a formában, amely a szervezet számára a legjobban hasznosítható. 
Mi mindent kell tartalmaznia egy multivitamin készítménynek? Nélkülözhetetlen ásványi anyag a kalcium, a magnézium, a cink, a szelén, a réz, a mangán, a molibdén, a vas és a króm. A vitaminok között pedig kiemelt helyen szerepel a B12- vitamin a másik hét vízben oldódó B-vitaminnal együtt, illetve az A-, a C-, a D3- és az E-vitamin.

Életkor és nem alapján különbözőek lehetnek az igényeink ezekből a tápanyagokból:

  • Melyik a legjobb multivitamin 50 felett? Az idősebb felnőttek számára összeállított készítmények hangsúlyt fektetnek a normál szellemi működés fenntartására, illetve segíthetnek a fáradtságérzet csökkentésében.
  • A legjobb multivitamin férfiaknak: Egy férfinak egyes tápanyagokból többre, másokból kevesebbre van szüksége, mint egy nőnek. Menstruáció híján például kisebb náluk a vashiányos vérszegénység kockázata, így a férfiak vasigénye alacsonyabb.
  • A legjobb multivitamin kamaszoknak: Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok különösen fontosak a serdülőkor idején a növekedés támogatására. A vas, a kalcium és a D-vitamin is ide sorolható.

A legjobb multivitamin nőknek

Számos kifejezetten női multivitamin található a piacon, amelyeket nők számára fejlesztettek ki, hogy elkerüljék a hiánybetegségek kockázatát, amelyek különösen a menopauza idején, 40 felett jelentkezhetnek. Bár bizonyos élelmiszerek fogyasztásának növelése segíthet ebben, a legjobb vitaminkészítmények extra segítséget nyújtanak, hogy biztosítsd a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelét.

Speciális női vitamin ajánlott például a babavárás, illetve a kicsi táplálása során, amely támogatja az ilyenkor bekövetkező élettani változásokat. A MOM’S SECRET vitaminkomplex például szülés után segíti az anyukák szervezetét, hogy energikusabbak és lendületesebbek lehessenek, és könnyen megbirkózhassanak a hétköznapi kihívásokkal.  Abenne található 15 vitamin és ásványi anyag segít visszapótolni a babavárás és szoptatás során kiürült vitaminkészleteket, így könnyebben átvészelhetik a friss anyukák az első pár hónapot...

IdealBody®

Immunerősítő vitaminok: a legjobb multivitamin felnőtteknek

Az immunerősítő gyógynövények közé soroljuk a természetes vitamint tartalmazó csipkebogyót, de a fürtös menta és a mezei kakukkfű is támogathatja az egészségünket. A téli időszakban, a megfázásos betegségek idején az ajánlott napi mennyiséget cinkből, C- és D3-vitaminból tartalmaznia kell az étrend-kiegészítőnek. Melyek a legjobb vitaminok és ásványi anyagok megfázásos betegségek idején? Ahhoz, hogy szervezeted egészséges, energikus és védett maradjon, a következő tápanyagokat feltétlenül vidd be táplálkozásoddal vagy kiegészítők segítségével.

A kutatások szerint ugyan a D-vitamin megvédhet minket a megfázástól és az influenzától, viszont az emberek többsége D-vitamin-hiányos, így hacsak nem élsz egy trópusi szigeten, ahol a napfényből télen is be tudod gyűjteni a napsugarakat, amelyek a D3 termelődéséhez szükségesek, akkor a hideg évszakokban valószínűleg te is étrend-kiegészítőre szorulsz belőle.

A legjobb immunerősítő vitamin: a C-vitamin

Ha az egészségről és az immunitásról van szó, az egyik első vitamin, ami a legtöbb embernek eszébe jut, a C-vitamin, amely segíthet lerövidíteni a megfázások betegségek időtartamát. Erőteljes antioxidánsként képes felvenni a harcot a szabad gyökökkel, ezáltal segíti bizonyos rákos megbetegedések, szívbetegségek és az öregedés megelőzését, késleltetését. A C-vitamin pótlása segíthet a légúti fertőzések megelőzésében és kezelésében is, így joggal az egyik legnépszerűbb választás a téli hónapokban.
 

Gyulladáscsökkentő, immunerősítő természetes vitaminok

  • Az A-vitamin segíthet a szervezetnek a fertőzések, különösen a légúti fertőzések leküzdésében. Az immunrendszer erősítésében betöltött szerepe miatt gyulladáscsökkentő vitaminként is ismert. Mivel a szervezet nem állít elő A-vitamint, azt az elfogyasztott élelmiszerekből vagy étrend-kiegészítőkből kell bevinni.
  • Az E-vitamin antioxidánsként a szabad gyököknek nevezett káros molekulák semlegesítésével védi a sejteket az oxidatív károsodástól.
  • A szelén, ez a kevésbé ismert antioxidáns nélkülözhetetlen az immunrendszer gyakorlatilag valamennyi elemének működéséhez. Azok az emberek, akiknek hiányuk van ebből a nyomelemből, kevésbé védettek a baktériumokkal, a vírusokkal, sőt még a rákkal szemben is, de a szelén a haj és a köröm normál állapotának fenntartásában is fontos szerepet játszik.
  • A cink egy olyan mikrotápanyag, amely segíthet az immunrendszernek a betolakodó vírusok és baktériumok elleni küzdelemben, gyógyító hatását kiterjedt kutatások igazolják a megfázásos betegségek esetén.
     

IdealBody®

A legjobb vitaminok, antioxidánsok

IdealBody® Antioxidáns kapszulái nemcsak a diétád során támogatnak, hanem az egészségedet is védik, hogy még könnyebben és lendületesebben álld a sarat akár a kilók elleni harc során is, hiszen az E-vitamin, a C-vitamin, a szelén és a cink hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A magas tisztaságú, prémium Málnás kollagén komplex italpor pedig a hidrolizált kollagénen túl csipkebogyó kivonatot, acai bogyó kivonatot, valamint C-, D-, K2 vitaminokat is tartalmaz, amelyek segítik az immunrendszered működését.
 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség