BLOG

Mit ebédeljek diéta alatt? Tuti tippek egy korábbi diétázótól

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Ha az ember belevág a fogyókúrába, az sokszor nem csak az ő életére van hatással. A főzési szokásaink megváltozása például a velünk egy háztartásban élőkre is kihat. Szilvi ma azt meséli el, nála és a családjánál mi változott a gasztronómia területén.

Amikor belevágtam a diétába, tudtam, hogy nagy változások jönnek, hiszen a következő hónapokban egy speciális rendszer szerint fogok táplálkozni. Nem csak arra kellett felkészülnöm, hogy bizonyos étkezések helyett csak turmixot fogyaszthatok, hanem a többi étkezés sem maradhatott a régi. Mivel a 30 napos diétát választottam, így a 4. naptól kezdve már ebédelhettem – igen ám, de mit és hogyan? Nem vagyok profi a kalóriaszámlálásban és a különböző ételek tápanyagösszetételében, így az elején nehéz volt kialakítanom a diétának megfelelő étrendet. Szerettem, hogy a turmixokban nem kellett számolgatni, hogy mennyi kalória és fehérje van benne, de az ebéd esetében már pontosan tervezni kellett, hogy mit szabad és mit nem. 

IdealBody®

Ami nekem nagyon bevált és hihetetlenül megkönnyítette az életemet, az az ételrendelés volt. Szerintem ez az egyik legjobb megoldás, rengeteg időt lehet vele spórolni, mert nem kell azt számolgatni, hogy ez vajon hány gramm csirke és az mennyi kalóriát tartalmaz. Akik nem kimondottan szeretnek főzni, nekik mindenképpen azt ajánlom, hogy nézzenek szét a különböző étel házhozszállító cégek diétás menüjei között, mert tényleg megkönnyíti az életünket. Ezeknél ugyanis pontosan feltüntetik a tápanyagösszetételt és a kalóriatartalmat, tehát esély sincs, hogy valamit elszámoljunk.

Szerencsére azért a főzést sem volt lehetetlen megoldani a maximum 600 kalóriás keretből, a helyettesítő termékek között ugyanis ma már bőven van választék. Azzal kezdtem, hogy lecseréltem az egészségtelen alapanyagokat: száműztem a hagyományos cukrot, a lisztet teljes kiőrlésű lisztre cseréltem, és rászoktam a kuszkuszra. Egy idő után elkezdtem a családot is átszoktatni, például nálunk már teljes kiőrlésű liszttel készül a főzelék, amit a gyerekek is ugyanúgy megesznek. Ha pedig valami olyasmi készült nekik, ami az én étrendembe nem fért bele, akkor azt csináltam, hogy elkészítettem az alap levest vagy főételt, kivettem a saját részemet, és utána a családnak még hozzáadtam azt a pár dolgot, amit én a diéta miatt nem fogyaszthattam.

Ajánlatunk

Szakácskönyv: Diétás receptek, izgalmas ízek

60 reggeli és ebéd recepttel

Ízletest és diétásat enni minden fogyókúrázó álma – és szerencsére a megfelelő receptekkel nagyon is lehetséges. Első saját szakácskönyvünkben 60 recepten keresztül mutatjuk meg, hogy a jó diéta nem jár koplalással, hanem úgy járul hozzá az egészségesebb életmód kialakításához, hogy közben még finomabbakat eszünk, mint előtte.

4 500 Ft

Törlés

A turmixok közül egyébként nekem a meggyes lett a kedvencem. Nem vagyok édesszájú, így tetszett, hogy ez a legkevésbé édes a hét ízből, de persze mindegyiket kipróbáltam. Sokszor megkaptam a kérdést, hogy nem unalmas-e ennyi turmix, de egyáltalán nem. Az ízeket ugyanis nem csak váltogatni lehet, hanem keverni is: csoki meggyel, vanília cappuccinoval, natúr eperrel… sőt, a natúr tovább ízesíthető különböző aromákkal is. Számtalan lehetőség van, hogy feldobjuk a turmix-diétát, egyáltalán nem kell, hogy monoton vagy unalmas legyen. Nyáron még jegeskávénak is ittam a turmixot: ha hozzáadsz egy espressot és berakod kicsit a hűtőbe, tökéletes frissítőt kapsz.

Bár a turmixoknak hála éhes nem voltam a diéta alatt, nehezebb helyzetek azért így is adódtak, például meg kellett tanulnom nemet mondani, nem engedni a csábításnak. Családi összejöveteleken, céges találkozókon mindig kínálgattak az ismerősök, hogy egy pohár bor vagy egy szelet süti belefér, de ez nem igaz. Ilyenkor sem szabad elcsábulni, mert minden extra kalória számít. Szintén meg kellett tanulnom, hogy anyaként ne legyek konyhamalac. Talán ezt volt a legnehezebb megállni, hogy ne egyem meg a gyerekek maradékát, pedig ez az első lépés a sikeres fogyáshoz. Persze volt, amikor én is bűnöztem, de szó szerint lelkiismeret furdalásom volt utána, hiszen a turmixok miatt nem voltam éhes, nem voltak falásrohamaim, így a bűnözésekért csak magamat okolhattam.

Az a 4 hónap, amíg IdealBody diétáztam, sok mindenben megváltoztatta az életemet. Tudatosabb lettem a testemmel kapcsolatban, jobban éreztem magam, javult az énképem is a fogyásnak köszönhetően. Örökre száműztem az étrendemből az egészségtelen rágcsákat és a mai napig bedobok néha egy IdealBody turmixot. 

Ajánlatunk

MEGGY ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a keserédes, üdítően gyümölcsös MEGGYES IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés
BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség