A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

Sikertörténetek

4 év után megszűnt a lábfájdalmam

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Zsuzsi a karácsony utáni mérlegelésen szembesült vele: elérte a mélypontot. A mérleg majdnem 100 kilót mutatott, a fájdalom pedig már mindennapos társa volt. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntötte: változtat az életén.

Felelőtlen és mértéktelen evés

Sok anyukának ismerős lesz a történetem. Anyukaként, két gyerek mellett rendszeresen főzök, és nagyon sokáig egyáltalán nem gondoltam bele, hogy a főzés, kóstolás, ételkészítés alatt mennyi kalóriát viszek be én is észrevétlen. Ráadásul a maradékot is sajnáltam kidobni, inkább megettem. A döntő pillanat számomra karácsony után jött el. Január másodikán nagyon hosszú idő után ráálltam a mérlegre és ledöbbentett az a szám, amit láttam. Ez a szám egészen pontosan 98.8 kiló volt, talán az eddigi legnagyobb negatív rekordom. 

És pontosan tudtam, hogy mi vezetett idáig: a felelőtlen és mértéktelen evés.

Szemellenzősen éltem a napjaimat

Egészen eddig a pontig szemellenzősen éltem a napjaimat. Inkább bő ruhákba bújtam, minthogy szembenézzek a problémával. A tükörbe is csak ruhában néztem bele, az hogy én meztelenül belenézzek, az elképzelhetetlen volt. Nem szerettem magam. Nagyon sok fájdalommal éltem együtt. Mindennap lábfájdalommal keltem, főleg reggel volt ez érezhető, az első elinduláskor. Azt sem szerettem, hogy nem kapok ruhát magamra, vagy ha megtetszik valami, az abban a méretben már nincsen. Mégis ez a januári sokk kellett hozzá, hogy változtassak.

Próbálom megszokni, hogy a tükörnek higgyek

Amikor belevágtam a diétába, egy cél lebegett a szemem előtt: hogy a súlyom hetessel kezdődjön. A legnagyobb motiváció az volt, hogy csinosabbnak lássam magamat, de nehéz meghatározni az ideális formát, mert aki egyszer túlsúllyal ét, az nagyon sokáig azt fogja látni, amit túlsúlyosként látott. Most próbálom magam rászoktatni arra, hogy a tükörnek higgyek, hiszen a diéta alatt 22 kilót fogytam. A kollégáim, amikor meglátták az ilyen volt és ilyen lett fotót, azt mondták, hogy nem is emlékeztek, hogy ilyen duci voltam.

IdealBody®

Az új életmód az életem része maradt

A súlyom megőrzése érdekében továbbra is odafigyelek, hogy mit eszem, és ez kevesebb lemondással jár, mint sokan gondolnák. Annyiban módosult az otthoni főzés, hogy magamnak a köret teljesen más, de ugyanúgy megfőzök egy pörköltet tésztával a családnak, csak én a tésztát nem eszem, hanem zöldséget készítek mellé.

A mai napig szoktam fogyasztani az IdealBody turmixot, leginkább vacsorára. Nekem az a legnehezebb pont az életemben, az esti étkezés, mert hajlamos vagyok olyankor nagyon éhes lenni. Kedvencem volt a pisztáciás és a sós karamellás, a csokit a meggyel szívesen összekevertem. Elég édesszájú vagyok, úgyhogy örültem, hogy az összes turmix édes és finom. Nem volt unalmas így, hogy ennyi variáció van belőle.

El mertem menni egy edzőterembe

Ez a 22 kiló fogyás óriási változásokat hozott az életembe. Az önbizalmam visszajött. Bátrabban be merek menni egy ruhaüzletbe. Fel merek venni egy sortot, vagy bármilyen feszesebb pólót. Az egészségügyi dolgaim is nagyban változtak. Az első 10 kiló leadása után megszűnt a lábfájdalmam, egyik napról a másikra. Egyszer csak úgy ébredtem fel, hogy nem fáj a lábam.

A 4 éves lábfájdalom egyik napról a másikra eltűnt.

De ami a legnagyobb változás, az talán az, hogy egy hónapja el mertem menni egy edzőterembe. 

Ez azelőtt szembe nem jutott volna. Mert aki túlsúlyos, annak az jut az eszébe, hogy ki fogják nézni, hiszen aki ott van, az mindenki jól nagyon néz ki. Most viszont már az is feltűnt, hogy az utcán néha utánam néznek egy-egy autóból. Most azt érzem, hogy ez az életmódváltás tartósan az életem része lesz, és ami a legjobb, hogy nem is esik nehezemre.

IdealBody®

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő IdealBody® programot!

Nemed:

kg

cm