A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

BLOG

Elbukott csodadiétáink margójára - Anya lefogy! Blog 14. rész

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Vannak igazságok, amelyeket hiába mondanak el mások, csak a saját bőrünkön megtapasztalva hisszük el.

03.13.

Most visszatekintve már nagyon sajnálom a sok évnyi küszködést, amikor különböző csodadiétákba vágva bele, folyton szenvedtem és persze egyre jobban híztam. Illetve mindezt többes számban. Merthogy Zita barátnőmmel jártuk végig ezeket a kálváriákat, ha én találtam ki valami hülyeséget, ő ugrott bele, ha ő bukkant rá a legújabb tuti fogyireceptre, én csatlakoztam azonmód. Ahogy a férjem szokott legyinteni ránk: két bolond egy pár.

Most így visszaemlékezve, valóban sültbolondok voltunk: káposztaleveseket kavargattunk, narancsot bontottunk és tejfölt kanalazgattunk a kávézókban, ittuk a juharszirupos leveket, legalább tízesikreket feltételezhettek az eladók a bevásárolt bébiétel-mennyiségek láttán, szédelegtünk az éhségtől, szimbiózisban léteztünk napokig a mosdóval és a többi, és mindezt miért? Mert gyorsan akartunk lefogyni. Mit gyorsan? Azonnal!     

IdealBody®

Ehelyett mi történt? Jó pár kilót leadtunk, nem győztük egymást dicsérni... úgy egy-két napig. Amikor is hol közösen, hol külön-külön, de felfaltunk minden fellelhető és beszerezhető finomságot, majd újabb pár nap múlva ugyanannyi, sőt, több volt a súlyunk, mint amivel elindultunk. Megoldás? Naná: újabb csodadiéta, amitől egy hét alatt újra karcsúak leszünk. Az egy hétből pedig újabb egy hét lett, majd egy hónap, majd szép lassan évek. Holott mindössze egy jól megválasztott diéta és az elengedhetetlen életmódváltás kellett volna. Vagyis ami igazán kellett volna: belenyugvás abba, hogy a fogyás idő kérdése és igenis, nem megúszható az életmódváltás.

Hát mi nem nyugodtunk bele, és meg is lett az eredménye: elpazarolt évek, felesleges szenvedések. Én rájöttem, miért nem nyugodtunk bele, de ezt már csak akkor, mikor a saját bőrömön tapasztaltam meg. Azért akartunk azonnal lefogyni, mert valahogy úgy gondoltuk, hogy vagy kövérek vagyunk vagy karcsúk. Köztes állapot nincs. Azt meg nem bírtuk elképzelni, hogy hónapokig fogyózzunk, vagyis hónapokig tűrjük az áldatlan hájas állapotot. Pedig a folyamatosan kevesebbet mutató mérleg egyben azt is jelenti, hogy mi is egyre jobban érezzük magunkat. Már két kiló mínusszal is más az ember közérzete, önképe. Ma csinibbnek érzem magam, mint akár két hete, és ez végig így volt a diétám során. Az indulósúlyom valóban viselhetetlennek tűnt, de nem is kellett sokáig viselnem.

Zitának persze hiába mondtam, ő is csak akkor kezdte el elhinni nekem, amikor végül ő is belevágott az IdealBody®-ba®. Neki kellett először az intenzív kúra, az első nagy „fogyáslöket”, hogy legyen motivációja, és be is vált. Az intenzív kúra után a 30 napos Programra tért át, és most -már több hetes diétával a háta mögött- ő is csak nevet régi fogyókúrás ámokfutásainkon. Már most büszke az elért eredményekre és az új alakjára, pedig még messze van a cél. De 8 kiló mínusszal nyilván már most máshogy érzi magát, más ruhákat kellett vennie, nagyon látványosan változott az alakja és jóval öntudatosabb lett. Úgyhogy ismét közösen járjuk a fogyás útját, csakhogy most már „két okos egy pár”, így végre célhoz is érünk ennyi év után :)

További bejegyzések:

 

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek #húsmentes

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő IdealBody® programot!

Nemed:

kg

cm