BLOG

Mozgás babával – Így lehetsz pici baba mellett is fitt!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Nem lehetetlen pici baba mellett egészségesnek, fittnek, csinosnak lenni. Persze, tudjuk, nehéz kivitelezni, hogy eljussunk egyedül futni, vagy az edzőterembe, ezért most olyan tippeket adunk, amelyekkel a mozgás babával együtt kivitelezhető.

Ha eltelt a gyermekágyi időszak és szeretnél újra mozogni valamit, de egyedül esélytelen bárhova is eljutnod, bármit is csinálnod, akkor a megoldás számodra is a mozgás babával lesz. Mutatunk is néhány lehetőséget!

Hordozós séta

Ha hordozod a babádat, akkor a legegyszerűbb mozgásforma, különösen a kezdetekben, hogy felkötöd és elmész vele sétálni egy jó nagyot. Eleinte ez is kellően megizzaszt majd, ráadásul, amikor már kevésnek érzed, veheted tempósabbra a sétát vagy tehetsz fel lábsúlyt is a bokádra. Amúgy is a sétálásnál nincs is egészségesebb dolog, ráadásul a babáddal úgyis minden nap kell menned levegőre. Kösd össze akkor a kettőt!

baba mama torna

Baba-mama torna

Tartanak ilyen spéci baba-mama tornákat edzőtermekben is, csoportos órák keretein belül. Ez neked is jó, mert legalább társaságba jársz, kimozdulsz, de akár otthon is elindíthatsz a laptopodon egy ilyen videót. Csak néhány gombnyomás és már kezdhető is a mozgás babával együtt, otthon, akár két szopizás/alvás között.

Baba-mama jóga

Hasonlóan a tornához otthonról is csinálhatod, vagy el is mehetsz valahova, ahol tartanak közös jógákat. Jelen esetben talán ezt javasoljuk inkább, hiszen a jógánál amúgy is fontos, hogy valaki segítsen a mozdulatok helyes elvégzésében. Babával együtt pedig ez talán még fontosabb.

mozgás babával

Maminbaba

A maminbabánál is fel van kötve rád a babád – hordozós anyukák előnyben. Ez egy olyan mozgásforma, amely mozdulatainak kitalálásakor figyelembe vették a babák kényelmét és biztonságát, kihasználva azt, hogy ők az anyukákon kvázi egy plusz súly. Ezt a terhet fordítják a maminbaba edzés során az anyuka hasznára. Mindezt úgy, hogy a babák többsége átalussza az órákat.

Fuss babakocsival

Ha a babavárás előtt szenvedélyed volt a futás, akkor erről azután se kell lemondanod, ha már anyuka vagy. És még akkor sem, ha nincs segítséged, a férjed sosincs otthon, így nagyjából egyedül soha nem lenne lehetőséged elmenni futni. Szerezz be egy kifejezetten futós babakocsit, amilyeneket ma már egyre több babakocsikat forgalmazó cég dob piacra, vedd fel a futócipőt, tedd be babádat a babakocsiba és már mehettek is futni. Nyilván, nem terepfutóknak való megoldás ez, de futópályán szenzációsakat fogsz tudni futni – babád pedig mindeközben vélhetően egy jót aludni.

futás babával

Babahordozós spinning

A legújabb őrület a babahordozós spinning, ami szinte ugyanaz, mint a sima spinning, csak rád van kötve a kisbabád. És nyilván ezáltal minden olyan mozdulat kiesik, ami neki nem esne jól, vagy nem lenne biztonságos a számára. De még így is készülj fel, hogy ugyanúgy le fogsz izzadni az óra végére, mintha sima spinningre mentél volna.

Házimunkába épített edzések

Vasalás közben guggolás? Porszívózás közben erősítés? Játék közben hasizomgyakorlatok? Kövesd jobbnál jobb, hatékonyabbnál hatékonyabb és szórakoztatóbbnál is szórakoztatóbb tippjeiért az Instagramon Csíkos Juca @active_mum_life profilját és fogyj, erősödj, izmosodj vele és 3 lányával együtt!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség