BLOG

Narancsbőr ellen keresed a megoldást? Ezeket próbáld ki!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Narancsbőr ellen számos módszer ismert, amelyek segíthetnek a bosszantó problémán. De mit használhatsz, ha belülről szeretnél változást elérni? Mutatjuk!

Narancsbőr ellen keresed a megoldást? Ezeket próbáld ki!

Miért jelenik meg a narancsbőr, és hogyan tudjuk csökkenteni a látványos göböket, amikor a nyakunkon van a strandszezon? Mi az, amit hosszú távon tehetsz magadért, és mi lesz inkább ideig-óráig a hasznodra?

Mitől alakul ki narancsbőr?

A narancsbőr, más néven cellulit egy nagyon gyakori bőrprobléma, amely a combokon, a csípőn, a fenéken és a hason göbös, gödröcskés elváltozásokat okoz. Az állapot leginkább a nőknél fordul elő, amelyet a legtöbben testsúlycsökkentéssel, testmozgással, masszázzsal és narancsbőr elleni krém segítségével próbálnak meg orvosolni.

A narancsbőr kialakulásának pontos oka ismeretlen, de úgy tűnik, hogy a bőr felszíne alatt található kötőszövet és a közvetlenül alatta lévő zsírréteg közötti kölcsönhatás eredménye, ám számos más tényező is közrejátszhat abban, hogy ezek az undok göböcskék felütik a fejüket testünkön.

  • A hormonok valószínűleg fontos szerepet játszanak a narancsbőr kialakulásában. Az ösztrogén, az inzulin, a noradrenalin, a pajzsmirigyhormonok és a prolaktin részei a cellulitképződés folyamatának
  • Az életkor hatására a bőr is kevésbé rugalmas, vékonyabbá válik, és nagyobb valószínűséggel megereszkedik, ami növeli a narancsbőr kialakulásának esélyét.
  • Azok, akik túl sok zsírt, szénhidrátot és sót, valamint túl kevés rostot esznek, hajlamosabbak lehetnek a narancsbőrre, de a dohányzás, illetve a mozgásszegény életmód is hozzájárul a cellulit megjelenéséhez.
  • A túlsúly mellett egyéb betegségek, pl. anyagcserezavarok, illetve a magas vérnyomás is ronthat a tüneteken.

Életmódbeli változtatások cellulit ellen

Az étrend befolyásolhatja a narancsbőr kialakulását, ezért fontos, hogy kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendet kövess, amely tartalmazza a szükséges tápanyagokat.

  •  Az egészséges táplálkozás segíthet az egészséges testsúly fenntartásában is. Csökkentsd a feldolgozott és magas cukortartalmú ételeket, amelyek a méreganyagok és a zsír felhalmozódásához vezethetnek a szervezetben, és növeld a rostbevitelt.
  • A dehidratáltság miatt a narancsbőr sajnos még látványosabbá válhat ezért gondoskodj róla, hogy elég folyadékot fogyassz. A víz alaposan átöblíti a szervezetet, és eltávolítja azokat a káros anyagokat, amelyek cellulitot okozhatnak.
  • Kerüld a dohányzást és az alkoholfogyasztást, mert ezek növelik az ártalmas lerakódások mennyiségét a szervezetedben.
  • Narancsbőr ellen a rendszeres testmozgás az egyik legjobb fegyver, mivel a rossz vérkeringés és a pangó nyirokkeringés is vétkes a cellulit kialakulásában.

A narancsbőr eltüntetése a combokon és a fenéken

Bizonyos láb- és farizomgyakorlatok segíthetnek a comb környéki bőr feszesítésében, így narancsbőr ellen is bevethetőek. A guggolások, a kitörések, a lábemelések és csípőemelések mind formálják a láb- és farizmokat, de önmagukban még nem jelentenek garanciát a göböcskék elleni harcban.

Amikor edzésprogramot tervezel, ügyelj arra, hogy heti 4-6 napon kardió- és erőnléti gyakorlatok kombinációját végezd, mivel ez segít a fogyás elérésében és az izomvesztés megelőzésében. Mivel a fogyás a kalóriadeficittől, az izomépítés pedig a magas fehérjebeviteltől függ, arra is ügyelni kell, hogy tápláló, sok fehérjét tartalmazó étrendet fogyassz.

Ebben segítenek neked az IdealBody fehérje turmixporok, amelyek helyettesíthetnek akár egy teljes értékű étkezést is, miközben ideális mennyiségben tartalmazzák a legfontosabb tápanyagokat:

  • 22 féle vitamint és ásványi anyagot;
  • 40% egyedi összetételű, három különböző forrásból származó fehérjét; valamint természetes szénhidrátokat, rostokat és zsírsavat.

Narancsbőr ellen: krém, masszázs és kezelések

Számos cellulit krém kapható a piacon, amelyeket többnyire egy alapos masszázzsal együtt érdemes felvinni az érintett területekre. A helyi kezelések ugyen segíthetnek csökkenteni a narancsbőr láthatóságát, de a hatás nem biztos, hogy tartós lesz, mivel a zsírsejtek továbbra is a bőr alatt maradnak.
 

Narancsbőr kezelése orvos-esztétikai beavatkozásokkal

A narancsbőr megjelenésének átmeneti javítására számos kezelési módszer áll rendelkezésre, amelyek közül a legismertebbek

  • a lézeres és rádiófrekvenciás kezelések,
  • a műtéti beavatkozások,
  • az ultrahangos kezelések, illetve
  • a kriolipolízis, azaz a zsírfagyasztás.

IdealBody®

A narancsbőr elleni kezelés otthoni módszerei

Számos népszerű otthoni gyógymód létezik a narancsbőr kezelésére, amelyek hatása tudományosan egyelőre nem bizonyított.

  • A szárazkefés masszázsról azt állítják, hogy serkenti a vér- és nyirokáramlást, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és serkenti az új sejtek növekedését.
  • A kávézacc használata hámlasztóként népszerű módja az elhalt sejtek eltávolításának, és a bőr feszesítésének. A zacc serkentheti a vérkeringést és elősegítheti a nyirokáramlást.

Kollagén narancsbőr ellen

Egy 2015-ös kutatás javulást mutatott azoknál a nőknél, akik bioaktív kollagén peptidet szedtek narancsbőr ellen.

A kollagén a testen belül veszi fel a harcot a cellulittal, így nem invazív, mint egy sebészeti eljárás, és nem is kívülről visszük a bőrre, mint egy krémet. A kollagén emellett erősíti a bőr kötőszövetét, ráadásul a segít belülről hidratálni a bőrt, így nagyobb rugalmasságot és feszességet biztosít.

Próbáld ki az IdealBody málnás kollagén komplex italporát, ha belülről is támogatnád bőröd egészségét és szépségét! A hidrolizált marhakollagént és csirkekollagént tartalmazó készítményből pillanatok alatt ízletes üdítőt készíthetsz, ami tökéletes társad lesz nem csak a narancsbőr elleni harcban, hanem a megfelelő folyadékbevitelben is.
 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség