A cikk szerzõje:
IdealBody®
A cikk szerzõje:
IdealBody®
Diétás rakott kel receptünk egy adagja csak 450 kalória, így akár egy diétás desszert is belefér az ebédre megszabott 600 kalóriás keretbe.
500 g kelkáposzta
150 g füstölt főtt hús (nem zsíros)
25 g light margarin
25 g zsemlemorzsa
500 ml tejföl (12 %-os)
114 g köles
só
A kelt cikkekre vágjuk és sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. Hideg vízben mossuk át a kölest, majd tegyük fel forrni a háromszoros mennyiségű vizet és keverjük bele a kölest, adjunk hozzá kevés sót. Ha újra forr, vegyük takarékra, fedjük le, és pároljuk puhára. Várjuk meg, amíg teljesen felszív minden folyadékot, vegyük le a tűzről és hagyjuk lefedve hűlni. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk és a káposzta felét belefektetjük, erre csíkokra vágott füstölt húst teszünk, ezután ráhelyezzük a kölest, majd a maradék kellel befedjük. A maradék margarinon megpirítjuk a morzsát, elkeverjük a tejföllel, és a kelre öntve a sütőben megsütjük.
Egy adag 450,9 kcal (ebből 30,2 g fehérje; 14,1 g zsír; 50,3 g szénhidrát; 13,4 g élelmi rost)
*Elkészítés: Az elkészítés módjánál megadott mennyiségek 2 személy adagjára vonatkoznak. Az energiaérték (E) és a szénhidrátérték (Sz) egy személy adagjára vonatkozik.
A receptekben felhasznált tej 1,5%-os, tejföl 12%-os zsírtartalmúnak veendő!
Ahol a sajtok neve nincs jelölve, ott az Óvári sajt energia- és szánhidrát tartalmát vettük.
**Forrás: Nagy Margit: 399 Recept cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak A diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása, Chronos Kiadó, Budapest
Forrás: Diabetic Living Magazin 2013. nyár
Még nincsenek termékek a kosaradban!
Szerintünk ezek érdekelhetnek.
A kiszállítás belföldön ingyenes!
Összesen
0 Ft
Biztosan törölni szeretnéd
a terméket a kosárból?
Add meg e-mail címedet és azonnal értestünk, amint a termék újra elérhető lesz a webshopon.
Sikeres bejelentkezés