Sikertörténetek

A lelkemre kötötték, hogy már nem szabad többet fogynom

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Adri egy családi tragédia után menekült az evésbe. A kilók alattomosan kúsztak fel, és mire észbekapott, már 20 kiló pluszt cipelt. Először belső okokra gyanakodott, ám hamar kiderült: az életén, étkezési szokásain kell változtatnia.

Evésbe fojtottam a bánatomat

3 éve sajnos történt egy családi tragédia az életemben, elvesztettem édesapukámat, és emiatt hipp-hopp felszaladt rám úgy 10-15 kiló. Evésbe fojtottam a bánatomat. Végül akkor döntöttem a diéta mellett, amikor az xs-s méretű ruhák helyett már az m-l-es ruhákat kellett nézegetnem, és egyáltalán nem éreztem jól magam a bőrömben. 

A problémáimmal először felkerestem egy orvost, mert belső okokra gyanakodtunk, hogy azért hízok. De nem, szerencsére semmilyen betegség nem állt a háttérben. Amikor szembesültem vele, hogy már majdnem 75 kiló vagyok, akkor jött el az a pont, hogy ezen változtatni kell.

Többszörös visszaeső vagyok

Ami a diétázást illeti, többszörös visszaeső vagyok, már nagyon sokszor diétáztam. Sokféle módszert kipróbáltam, de újra és újra visszajöttek a kilók. Amikor az IdealBody oldalán megláttam az 5 napos villámdiéta programot, úgy voltam vele, hogy ezt ki kell próbálnom. Az 5 nap alatt 5-6 kilót dobtam le magamról, és ez megadta a kezdő lendületet. Lelkileg nehéz volt, különösen az eleje, de amikor 1-2 hét után láttam a változást, és egy új embert ismertem meg a tükörben, az zseniális érzés volt.

Minden fejben dől el

Amikor belevágtam a diétába, nagyon nem tetszettem magamnak. A tükörben azt láttam, hogy a karom kétszer akkora, a lábam kétszer akkora... Az egész alakom nem tetszett. Az ideális forma számomra az 50-55 kiló közötti állapot, 55 fölött már stresszes vagyok, nem tetszem magamnak. 

Én úgy vagyok vele, hogy minden fejben dől el. Ezt ott bent el kell dönteni, hogy szeretnék megszabadulni ettől a súlytól és addig kell csinálni, amíg meg nem szabadulsz tőle. Kell hozzá kitartás, akarat, céltudatosság és motiváció. Nekem ez vált be igazán. 

Elhagytam a káros szokásokat

A súlyvesztés mellett még egy pozitív hozadéka volt a diétának, hogy sikerült lemondanom minden olyan káros dologról, ami ezt az állapotot előhozta. Nem eszem már cukrot, kerülöm az üdítőitalt, a chipset, az energiaitalt. Ami mindennapos dolog és megszokás volt előtte, azt mind elhagytam és új szokásokat vezettem be az életembe. Elkezdtem egészségesebben étkezni. 

Most érzem magam a legjobban a bőrömben

A diéta előtt érthető módon nem szerettem, ahogy kinéztem. Most viszont úgy érzem, ideális a formám, most érzem magam a legjobban a bőrömben. Szeretem, aki a tükörből visszanéz rám, szeretem, hogy újra kisebb ruhákat tudok hordani, szeretem, hogy nem kell 3 méretfajtát bevinnem a próbafülkébe. Elkezdtem sportolni is, másfél éve kerékpározok, túl vagyok lassan 5500 km-en. 

Büszke vagyok magamra, és a kolléganőimnek is mondom, hogy egy próbát megér a turmix-diéta. Veszteni nem vesztesz vele semmit. Rengeteg elismerést kapok, de a kolléganőim már a lelkemre kötötték, hogy nem szabad egy fél kilóval sem többet fogynom. Végre elégedett vagyok magammal.

IdealBody®

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség