Sikertörténetek

A tükörben egy önbizalomhiányos nőt láttam

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Dórit az önbizalomhiánya ébresztette rá: valamit tennie kell. 30 évesen még túl korai az önsajnálatba menekülni, amikor belül egy életvidám, fiatal nő lakik.

Gyógypedagógiai asszisztensként dolgozom egy speciális iskolában és nagyon régóta próbálkoztam a fogyással. Belevágtam, nem is egyszer, de nem volt annyi lelkierőm, hogy végigvigyem. Végül január elején döntöttem el, hogy valamit változtatnom kell az életemen, mert ráléptem a mérlegre, és ami visszanézett rám, az nagyon nem tetszett. A tükörben pedig egy kövér nőt láttam, aki önbizalomhiányos és egészségügyi problémákkal küzd. 

Sajnos nagyon sok probléma merült fel egészségügyileg is a plusz kilók miatt.  A vizesedés a lábamon, a fáradtság, nehezebben bírtam a tempót a gyerekekkel az iskolában, ahol dolgozom. Lelkileg is rossz állapotban voltam, nem volt önbizalmam. 

Az ideális forma számomra, ha nincs pocakom

Amikor belevágtam a diétába egy célom volt. Hogy egy olyan ideális alakot érjek el, hogy ha belenézek a tükörbe, gyönyörűnek lássam magamat. A diéta kezdetén a mérleg 70 kilót mutatott, és az elképzelésem az ideális testsúlyra 50 kiló volt. Centikben nem gondolkoztam, a lényeg az volt, hogy a hasam, derekam legyen vékonyabb. Az ideális forma nekem az, hogy nincs pocak. A többi nem számít. 

Minden kezdet nehéz?

A diétázásban csak az első 3 nap volt nehéz, amikor nem ehettem szilárdat, mert körülöttem mindenki evett továbbra is. De az ízek szerencsére változatosak, érdekesek voltak, az epres turmix például nagyon bejött, de a többit is próbáltam váltogatva az ízeket.

IdealBody®

Az úton nagyon sok motivációt adott az érzés, hogy én ennél szebb is tudok leni. Fittebb, egészségesebb, karcsúbb. Úgy érzem, hogy jó döntés volt elkezdeni a diétát. Annyira bejött nekem ez a módszer, hogy a turmix a diéta alatt a mindennapom részévé vált. A kilók megtartása miatt időnként újra megcsinálok egy teljes 30 napos alap diétát, de ha egyszer abba is hagyom, akkor is megtartok egy-egy napot, amikor csak a turmixot iszom. 

Biciklivel a Balaton körül

A fogyáshoz nem csak az étkezésemen változtattam, hanem a sportot is beiktattam a mindennapjaimba. Természetesen a táplálkozás az, amire első sorban oda kell figyelni, de azt gondolom, hogy a mozgás is fontos a diéta során.

Nagyon szeretek biciklizni, de az elmúlt időszakban nem nagyon sikerült szabadtéren tekernem, mert ahol lakom elég forgalmas a környezet. Ezt úgy oldottam meg, hogy szobabiciklivel próbáltam helyettesíteni a kinti tekerést. A következő tervem pedig, hogy szeretnék eljutni hosszabb távra. Az egyik kolléganőm tavaly elhívott egy hosszabb biciklitúrára, de még úgy voltam vele, hogy testileg nem vagyok felkészülve rá. Mostmár úgy érzem, hogy a diétának és a szobabiciklizésnek hála be mernék vállalni akár egy Balaton körüli túrát is. 

Ma már rámosolygok a világra

A diéta az egészségügyi tényezők mellett lelkileg is sokat adott. Kezdetben nagyon önbizalomhiányosnak éreztem magam, és ezt szerintem mindenki látta a környezetemben. Nem volt ahhoz önbizalmam, hogy felvegyek csinosabb ruhákat. Inkább lezserebb, lazább darabokat hordtam. 

IdealBody®
A fogyásnak köszönhetően azóta ez sokat változott. Most olyan Dóri áll előttem a tükörben, aki fel mer venni egy elegáns ruhát, el tud menni úgy egy buliba, hogy csinos és rámosolyog a másikra. Nagyon sokat nőtt az önbizalmam. Jobban érzem magam, már tudok a tükörbe nézni. Látom a pozitív visszajelzéseket. Sokan megjegyezték, hogy mennyit fogytam, milyen jól nézek ki és ez nagy boldogságot adott. Boldog voltam, hogy nem csak én látom, és hogy a nemcsak kilóban látszik. 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség