BLOG

Diétás hamburger? 3 apró változtatással lehetséges!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Nem kell lemondani a finom falatokról akkor sem, ha megszabadulnál néhány kilótól. A kedvencedet: a hamburgert is eheted, csak kicsit máshogy. A diétás hamburger is lehet ugyanolyan finom annak ellenére, hogy akár fele annyi kalória van benne.

A férfiember legnagyobb szenvedélye (a sör mellett) a hamburger. A jó nagy hamburger, sok hússal, sok szósszal, sok sajttal és persze lehetőleg mindenből duplán, ami miatt természetesen a kalóriatartalma is dupla annyi. Ám, ha te otthon, saját alapanyagokból próbálod meg elkészíteni, akkor úgy alakíthatod át, hogy rögtön nem lesz annyira hízlaló és nem lesz olyan lelkiismeretfurdalásod sem az elfogyasztása után.

A titok ugyanis az, hogy miből is készül. Lássuk akkor pontosabban, hogy mit kell ahhoz másként csinálni, hogy ne legyen annyira kalóriadús a házi diétás hamburger, ám ugyanolyan finom maradjon, mint a hizlaló, eredeti változatuk.

A diétás hamburger 3 titka

Buci

Első lépésként a buciról kell beszélni. Ha a klasszikus bucit nézzük, akkor a sima lisztes, sok cukros és jó sok kalóriát tartalmazóra gondolunk. A diétás hambuerger esetében viszont nekünk olyanra van szükségünk, ami nem ilyen, ezért mindenképp érdemes teljes kiőrlésű lisztből elkészíteni, a cukrot pedig nagy méértékben visszafogni (vagy teljesen elhagyni), így máris tettünk egy – jó nagy - lépést az formánk megőrzése érdekében. Gondolj csak bele… Egy 100 grammos buci esetében a sima változat eléri a 300 kalóriát, még egy teljes kiőrlésű a 200-at sem. Azért ez igen látványos!

IdealBody®

Hús

A hamburgerben a hús egy nagyon kényes téma. Egyből nem engedhetünk: az pedig a minőség. Válasszunk marhát, és abból is a legjobbat, amelynek az összetétele 80% hús és 20% marhavese faggyú. Viszont ha a marhavese faggyúból lejjebb veszünk, már rögtön kalóriaszegényebb lesz a hús is. Egy 100 grammos adagnál ez azt jelenti, hogy a jól bevált recept alapján készült húsnak majd 300 kalória lehet az energia értéke, míg egy soványabb kivitelben ez csak alig 150 kalória. Természetesen, aki a marhát nem szereti, csinálhatja csirkéből, pulykából és sertésből is. 

Szósz

Sokan nem mernek belevágni a házi szósz készítésbe, megelégednek azzal, hogy tesznek bele bolti majonézt vagy BBQ szószt és kész. Ezzel viszont egy újabb kalória bomba robban is a testünkben. Az internet viszont ma már tele van nagyon egyszerűen elkészíthető szósz receptekkel, amelyekben közel sincs annyi cukor, illetve mindenféle egyéb, hizlaló és a szervezetünkre károsan ható anyag.

De lássuk ezeket számokban. Sajnos sokan nem tudják, hogy egy evőkanál (!!) bolti majonézben több mint 100 kalória van, amennyiben viszont ezt házilag készíted, már csak 70 kalóriával kell számolnod – ez pedig így 30%-os csökkenés!

Ha mindhárom tanácsunkat megpróbálod betartani, akkor könnyen komoly mennyiségű kalória spórolásén kaphatod magad úgy, hogy közben nem kell lemondanod a hamburgerről, ami most tényleg újra reneszánszát éli.

Ha érdekelnek további diétás receptjeink, nézd meg a receptek oldalunkat is! 

 

Receptek Mustáros marhaszelet párolt sárgarépával Mustáros marhaszelet párolt sárgarépával Mustáros marhaszelet párolt sárgarépával

Mutatjuk a diétás marhahús receptek királynőjét. El sem hinnéd, hogy mennyit számít egy kis mustár: így lesz a hétköznapi marhahúsból ötcsillagos ebéd. 

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #laktózmentes ételek #diétás főétel
Receptek Omlós marhaszelet spárgával, rizs körettel Omlós marhaszelet spárgával, rizs körettel Omlós marhaszelet spárgával, rizs körettel

Ízletes és omlós marhasült: igazi férfias fogás! Egy ilyen ebédre senki nem mondhatja, hogy a diéta csupán szenvedés lehet.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás főétel
BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség