BLOG

Életvital - Az egészségedért és a betegségek megelőzéséért fogyj!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Egy teltebb nő és egy kicsit mackósan pocakos férfi is ugyanolyan szép, mint karcsúbb idomokkal rendelkező társaik. Ennek ellenére a legtöbben esztétikai okok miatt szeretnének szabadulni a felesleges zsírpárnáktól.

Mi azt mondjuk, a legfőbb szempont az egészség legyen! Az elhízás ugyanis az alábbi betegségeket, kóros állapotokat segíti elő:

Magas vérnyomás – A testtömeg növekedésével elsősorban zsírszövet szaporodik fel, amely a szervezet többi szövetéhez hasonlóan oxigént és tápanyag dús vért igényel. Minél nagyobb az igény, annál nagyobb a terhelés is, azaz a megnövekszik az artériák falára nehezedő nyomás.

Cukorbetegség – A legfőbb problémát itt a megnövekedett vércukorszint okozza. A megnövekedett zsírszövet ugyanis érzéketlenné teszi a szervezetet az inzulinnal szemben, így a cukor nem tud belépni a sejtekbe.

Koleszterinszint emelkedés – A magas vérzsír-szint a koleszterin- szintet is növeli, ami hamar előidézi az érelmeszesedést, mely komoly szív- és érrendszeri problémákhoz vezet. Az érelmeszesedés történhet a szívet ellátó artériák falában is, amely koszorúér-betegséghez vezet és az agyi vérerekben is, amely stroke-ot idéz elő.

Ezeken kívül az alábbi betegségekre is hajlamosít az elhízás:

  • Csont- és ízületi gyulladás
  • Alvási apnoé, azaz légzéskimaradás
  • Máj zsíros elfajulása
  • Epehólyag betegség, így az epekövek kialakulása
  • Ritkább esetben vastagbél, végbél, nyelőcső, vese, mell és prosztata daganat
  • Csökkent fogamzóképesség

Ha úgy érzed, egy olyan diétával fogynál le, amely alatt sem Te, de szervezeted egyetlen molekulája se éhezik, akkor óvd meg egészségedet és válassz a diétás módszereink közül!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség