A joghurtokat szinte mindenki szereti, ám a bolti ízesített, cukrozott változatok sokszor nem férnek össze a diétás étrenddel. Ezekben néha több az íz, mint a tápanyag, pedig az igazi joghurtban található élőflóra elengedhetetlen az emésztőrendszer számára.
A bélrendszered állapotát negatívan befolyásolhatja a túlzott stressz, az egészségtelen (gyors)ételek fogyasztása, a rostszegény táplálkozás, betegség, antibiotikum kúra, ételallergia vagy intolerancia, így fontos, hogy támogasd a működését.
A PRO-PRE joghurtokkal otthon is készíthetsz minőségi, probiotikus joghurtot. Az oltókultúra 6 féle gondosan összeválogatott jótékony baktériumfajt tartalmaz, ami 3 tagú prebiotikum kombinációval is kiegészül, aminek köszönhetően a probiotikumok is eredményesebben működnek a bélflórában. A különleges és nagy számban jelenlévő probiotikumok javítják az emésztőrendszered és az anyagcseréd működését.
A PRO-PRE joghurtban található fantasztikusan jótékony probiotikumok segíteni fognak minden, a szervezetedbe jutatott hasznos tápanyagnak jobban hasznosulni. Javulni fog a közérzeted, több lesz az energiád is, hiszen a sok fehérje és vitamin segít elűzni a levertséget és feltölteni a testet!
A joghurt elkészítése nem bonyolultabb, mint egy 3in1 kávé vagy egy IdealBody® turmix elkészítése. Csak oltóanyagra és a joghurt/kefir készítő ALAP csomagra lesz szükséged hozzá.
Elkészítés:
1. Melegíts fel 1 liter tejet 45-47°C-ra.
2. Adj hozzá egy zacskó PRO-PRE tejoltót és alaposan keverd el.
3. A beoltott tejet tedd a fermentáló thermoboxba.
4. Érleld 8-10 órát.
5. A befőttesüveget vedd ki a hőtartóból és tedd be a hűtőbe.
Ha kihűlt, akár ízesítheted is, de natúran is mennyei finom!
Egy vásárlói vélemény a sok közül:
"Elkészült életem első házi joghurtja. Mennyei ízű, krémes, selymes joghurt lett a végeredmény. Nem lehet betelni vele... :) Köszönet a ProPre kitalálóinak-megalkotóinak. Soha többet nem megyek a boltba joghurtot vásárolni. :)"
Összetevők: Floracia™ (42,6%), TMP tejfehérje-koncentrátum por (35,2%), galakto-oligoszacharid (21,3%), fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®; 0,9%)
Átlagos tápérték | Mértékegység | 100 g-ban | Egy adagban (14 g-ban) |
200 g joghurtban* |
Energia | ||||
kJ | 1100 | 155 | 479 | |
Kcal | 264 | 37 | 114 | |
Zsír amelyből-telített-zsírsavak |
||||
g | 0,4 | <0,1 | 5,5 | |
g | 0,3 | <0,1 | 3,6 | |
Szénhidrát amelyből-cukrok |
||||
g | 8,7 | 1,2 | 8 | |
g | 1,5 | 0,2 | 8 | |
Fehérje | g | 28,6 | 4 | 7,5 |
Só | g | 0,4 | <0,1 | 0,1 |
Rost | g | 60,7 | 8,5 | 1,7 |
*- 2,8 % zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve |