BLOG

Kollagén alapok 3: Tényleg hatásos a folyékony kollagén a hajhullás ellen, jót tesz a körmöknek, ízületeknek?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Ahhoz, hogy megértsük, pontosan miért és mire jó a kollagén, tudnunk kell, miből áll, mi a funkciója, hol van jelen. Már korábban írtuk, hogy testük mintegy egyharmadát adja a kollagén, ami egy rugalmasságot biztosító fehérje.

A test ragasztójának is nevezik. Ott van a kollagén a csontokban, a kötőszövetekben, izmokban, ízületekben, sőt, még az erek falában is. Egyszóval nem kizárólag akkor érdemes kollagént szedni, ha szebb bőrt szeretnénk, hanem akkor is, ha belső egészségünket szeretnénk rendbe tenni

Miből áll a kollagén, mi építi fel, “mi van benne”?

Tegyünk különbséget kollagént tartalmazó étrend-kiegészítő vagy kozmetikum és a kollagén anyag között! A kettő ugyanis nem szinonima, hiszen a legtöbb termék a kollagén mellett egyéb anyagokat is tartalmaz. A Collagen Cocktail Komplex kollagén italba kerültek még például vitaminok, ásványi anyagok, elasztin és hidratáló hialuronsav is. Ezek az anyagok kiegészítik, erősítik a kollagén hatását. A C-vitamin például segíti a kollagén szintézisét, a hialuronsav pedig a kollagén és elasztin alkotta rugalmas hálóba beépül, ott vizet köt meg, így feszesíti a bőrt.

Maga a kollagén fehérje kisebb egységei az úgynevezett aminosavak. Sokféle aminosav létezik, testünk pedig egy rendkívül bonyolult biokémiai folyamat (fehérjeszintézis) során rakosgatja össze a fehérjéket, így a kollagént is. A kollagén 19-féle aminosavból épül fel.

Kollagén és kollagén között is van különbség, a Collagen Cocktail Komplex kollagén ital például német hidrolizált kollagén peptidet tartalmaz, ami tulajdonképpen az előemésztett formája ennek az anyagnak. Ez a fajta kollagén tud a legjobban felszívódni és hasznosulni, kiegészítve más tiszta, kiváló minőségű hatóanyagokkal pedig bombasztikus erővel segíthet megfiatalodni.

Kollagén nincs a hajban, mégis megállíthatja a hajhullást

A hajhullás, lassú hajnövekedés mögött számtalan ok állhat, például betegség, vitamin és ásványi anyag hiány (tipikusan vashiány), egyes gyógyszerek vagy a hajat károsító ápolási rutin (túl gyakori festés, rossz minőségi termékek használata, hajvasalás).

Bár a fentiek miatt nincs garancia arra, hogy a kollagén segíteni tud, mégis meleg szívvel ajánljuk kollagén italunkat. A kollagén ugyanis több olyan aminosavat is tartalmaz, ami a hajat és a körmöt felépítő keratin nevű fehérjének is az alkotója. Plusz tettünk bele biotint is, ami a haj, a köröm és a bőr szépségvitaminja (H-vitaminnak is nevezik). Lassíthatja az őszülést és kopaszodást, csökkentheti a bőrproblémákat. 

IdealBody®

Ezeken felül vásárlóink többsége boldogan írta nekünk, hogy haja szebb, dúsabb, fényesebb lett. A homlok környéki babahajak megjelenését például sokan igen hamar megfigyelték.

A kollagén csökkenti az ízületi fájdalmakat is

Kutatások is igazolták és örömteli vásárlói visszajelzésekből mi is tudjuk, hogy bizony a kollagén pótlása csökkentheti az ízületi fájdalmakat!
A kollagén adja az inak, kötőszövetek rugalmasságát, ami a korral csökken, hiszen a szervezet kevesebb kollagént termel. Ezért a kollagén pótlása hatásos lehet az ízületi fájdalmak leküzdésében és akár 60 éves kor felett is szép eredmények érhetőek el.

A Collagen Cocktail termékeibe német hidrolizált kollagén kerül, méghozzá annak leginkább előemésztett változata, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul, szebbé, feszesebbé teheti a bőrt, csökkentheti az ízületi fájdalmakat és a hajat, körmöket is erősebbé, egészségesebbé teheti.

KIPRÓBÁLOM A BŐRFESZESÍTŐ KOLLAGÉNEKET!

LIME ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Kollagén-hialuronsav-elasztin mesterhármas a feszes, fiatalos bőrért. Lime ízű folyékony kollagén 9600 mg kollagénnel. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

BARACK ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Feszes bőr, fiatalos kinézet bármilyen életkorban? Próbáld ki a barack ízű kollagén-hialuronsav-elasztin komplexet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

GYÜMÖLCS ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Tegyél a feszes, fiatalos bőrért minden életkorban! Támogasd kollagén-hialuronsav-elasztin komplexszel bőrödet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml