BLOG

Kollagén jelentése – Mi az a kollagén?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Érdekel a kollagén jelentése?
A kollagén szó görög eredetű. A „cola” ragasztást, a „geno” pedig szülőt jelent, tehát a megnevezése a szilárdító tulajdonságára utal.


A kollagén, mely a testedben előforduló legfontosabb fehérje, fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, inaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek. Lényeges szerepet játszik a bőr és a szövetek rugalmasságában és feszességében, valamint táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket.

Milyen kollagén típusok léteznek és melyiknek mi a feladata?

Több mint 20 különböző kollagén típus ismert, de a kollagének többsége az első három típusba tartozik. Mindegyik típus más szerkezetű és más szerepet tölt be.
A legelterjedtebb az I-es típusú kollagén. Az emberi szervezetekben és az élőlényekben található kollagének 90 százalékát ez a típusú kollagén teszi ki. Ez a típus stimulálja a saját kollagén termelődését az emberi szervezetben.

IdealBody®

A csökkenő kollagén termelődés pótlása

A kollagén termelődésének lelassulása sajnos nem sokkal azután elkezdődik, hogy elérjük a felnőtt kort. Eleinte csak lelassul a termelődése, idővel azonban, mire ötven-hatvan évesek leszünk, gyakorlatilag teljesen le is áll. Így a bőr szépen fokozatosan elveszíti a rugalmasságát és megjelennek a ráncok elsősorban az arcunkon, a dekoltázsunkon és a nyakunk környékén.
Kollagén természetes formájában csak az élőlények kötőszöveteiben fordul elő. Pótlása történhet szarvasmarha-, csirke-, sertés- vagy hal kollagénnel. A kozmetikumok leggyakrabban szarvasmarha vagy hal kollagént tartalmaznak.

Hogyan tudom természetesen és hatékonyan pótolni a csökkenő kollagén szintemet?

A folyamatosan csökkenő kollagén mennyiségére érdemes már hamar, az első ráncok kialakulása előtt odafigyelni. Ezért alkottuk meg a folyékony kollagént tartalmazó Collagen Cocktailt, mert éppen azokat az anyagokat juttatja vissza szervezetedbe, melyre a leginkább szüksége van.

Kollagén-peptidet és elasztin-peptidet tartalmaz, melyek rendkívül gyorsan szívódnak fel és hasznosulnak a szervezetben. Koktélunk a saját tested által is termelt természetes anyagot tartalmazza, épp ezért olyan hatásos.
 

KIPRÓBÁLOM A BŐRFESZESÍTŐ KOLLAGÉNEKET!

LIME ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Kollagén-hialuronsav-elasztin mesterhármas a feszes, fiatalos bőrért. Lime ízű folyékony kollagén 9600 mg kollagénnel. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

BARACK ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Feszes bőr, fiatalos kinézet bármilyen életkorban? Próbáld ki a barack ízű kollagén-hialuronsav-elasztin komplexet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

GYÜMÖLCS ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Tegyél a feszes, fiatalos bőrért minden életkorban! Támogasd kollagén-hialuronsav-elasztin komplexszel bőrödet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml