A cikk szerzõje:
IdealBody®
A cikk szerzõje:
IdealBody®
Igazi különlegesség ez a recept, amit első sorban gyakorlott szakácsoknak ajánlunk.
4 db (kb. 200 g) friss vagy fagyasztott rák
1 tk reszelt narancshéj
1 ek. narancslé
1 ek friss petrezselyem
2 kh őrölt gyömbér
250 g kiskockára darabolt cukkini
1 db finomra vágott tv paprika
1 db tojás enyhén felverve
3 ek tört sós keksz
4 kh fokhagymapor
1 ek olivaolaj
2 ek morzsolt zsírszegény feta sajt
édesítőszer
őrölt gyömbér
Olvasszuk fel a rákot, ha fagyasztott. Hámozzuk meg a rákot, és szedjük ki az ereit. A pácoláshoz közepes edényben keverjük össze a narancshéjat, narancslevet, nyírfacukrot, petrezselymet és a gyömbért. Adjuk hozzá a rákot, és keverjük össze, hogy a folyadék befedje, tegyük hűtőbe 30 percre. Utána csepegtessük le a rákot, és öntsük ki a levet. Fűzzünk fel 4-4 rákot a nyársakra, a darabok között kis rést hagyva. Amíg pácolódik a rák, keverjük össze a cukkinit sóval, és hagyjuk 30 percig állni. Utána nyomkodjuk ki belőle a fölösleges folyadékot. Keverjük hozzá az édes paprikát, hagymát, tojást, kekszet és fokhagymaport.
Faszenes vagy gázgrillen helyezzük a nyársakat a fedett grillsütő rácsára 8 percre, vagy míg megüvegesedik a rákhús, közben egyszer megfordítva. Majd vegyük le a grillről, és tartsuk melegen. Nagy teflonserpenyőben melegítsük fel az olajat jó forróra. Kanállal tegyünk négy pogácsányi cukkinis keveréket a forró olajba. A kanál hátával nyomjuk a pogácsákat 8 cm-es lapos körökké. Süssük 4-6 percig, vagy míg aranysárgára sülnek, közben egyszer fordítsuk meg. Tálaláskor helyezzünk két pogácsát és egy ráknyársat a tányérokra. szórjunk feta sajtot a pogácsákra.
Tálaljuk mártogatószósszal!
1 dl natúr joghurt
2-3 tk narancslé (100 %-os vagy frissen facsart)
3-4 kh reszelt gyömbér
1 tk reszelt narancshéj
Javasolt hozzá: teljes kiőrlésű tortilla
96 g teljes kiőrlésű liszt
46 g búzaliszt
2 g sütőpor
6 ml olivaolaj
90 ml víz
só
A száraz hozzávalókat (lisztek és sütőpor) keverjük össze egy tálban, adjuk hozzá az olajat és a meleg vizet, dolgozzuk sima tésztává. Sütőpapíron nyújtsuk ki vékony kör alakúra (ha ragad, olajozzuk meg kicsit), majd felforrósított teflon serpenyőben olaj nélkül süssük meg mindkét oldalát (néhány másodperc oldalanként).
Egy adag 503,8 kcal (ebből 35,3 g fehérje; 17,8 g zsír; 49,8 g szénhidrát; 6,9 g élelmi rost)
Még nincsenek termékek a kosaradban!
Szerintünk ezek érdekelhetnek.
A kiszállítás belföldön ingyenes!
Összesen
0 Ft
Biztosan törölni szeretnéd
a terméket a kosárból?
Add meg e-mail címedet és azonnal értestünk, amint a termék újra elérhető lesz a webshopon.
Sikeres bejelentkezés