A cikk szerzõje:
IdealBody®
A cikk szerzõje:
IdealBody®
Kalóriát szinte nem is tartalmaz, viszont istenien finom! Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, ezzel a könnyed recepttel!
Tésztához:
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 40 g
fehér tönkölybúzaliszt 40 g
tojás 3 db
Stevia 20 g
sütőpor fél csomag
Töltelékhez:
1 csipetnyi megsült tészta széléből körbe 1-1 cm-es levágott darabok
édesítőszeres sárgabarack lekvár - 2 evőkanál
meggylé (cukrozatlan!) - 2 evőkanál
kakaópor - 2 evőkanál
vaj 25 g
Stevia - 1 evőkanál
tej 1,5 %-os zsírtartalmú - 2 evőkanál
kevés citrom leve
Tetejéhez:
eritrit (darálva) 40 g
meggylé (cukrozatlan!) - 1-2 evőkanál
kevés citrom leve
Tipp: Édesítőszeres sárgabarack lekvár helyett az édesítőszeres szeder vagy meggy lekvár is kellemes ízeket kölcsönöz ennek a süteménynek!
Keverd össze a kétfajta lisztet és a sütőport egy tálban, majd tedd félre. Válaszd ketté a tojásokat, tedd külön a fehérjét egy másik tálba, a sárgáját pedig egy pohárba. A tojásfehérjét verd kemény habbá (lehet géppel is), úgy hogy amint elkezd habosodni, adj hozzá egy csipet sót, majd verd tovább addig, amíg kemény hab nem képződik. Ezután add hozzá a Steviát és falapát segítségével óvatosan forgasd a habba, majd a tojássárgákat egyesével adagold bele. Végül szitáld hozzá a liszt és sütőpor keverékét kicsi adagokban és a lapáttal keverd bele ügyelve, hogy ne törjön össze a hab (a végén a szitán fennakadt korpát is részletekben add még hozzá!). Az elkészült tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 19x26 cm-es) és előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 15 percig. Az elkészült lapot konyharuhával takard le. Amint teljesen kihűlt vágd ketté, fektesd egymásra a lapokat és kb. 1-1 cm-es sávban vágd le körben a széleit. Ezután a tölteléket készítsd el úgy, hogy a levágott széleket aprítsd fel pici darabokra majd keverd hozzá az édesítőszeres sárgabaracklekvárt, a meggylevet (cukrozatlan!), a kakaóport, az olvasztott vajat, a Steviát, a tejet és facsarj rá kevés citromot ízlés szerint és simítsd a lapok közé. (Lehet még kávét is hozzáadni, akár koffeinmenteset is!) A puncs szelet tetejéhez keverd össze a kávédarálóban megőrölt eritritet a meggylével, majd adj hozzá kevés citromlevet és késsel dolgozd el a tetején. Az elkészült süteményt pihentesd hűtőben néhány órát, majd tálaláskor hideg vízbe mártott éles késsel vagy szilikonkéssel szeleteld!
Energiatartalom (kcal) 99, Fehérje 1,8 g, Zsír 4,4 g, Szénhidrát 12,6 g, Élelmi rost 0,2 g
Még nincsenek termékek a kosaradban!
Szerintünk ezek érdekelhetnek.
A kiszállítás belföldön ingyenes!
Összesen
0 Ft
Biztosan törölni szeretnéd
a terméket a kosárból?
Add meg e-mail címedet és azonnal értestünk, amint a termék újra elérhető lesz a webshopon.
Sikeres bejelentkezés