A cikk szerzõje:
IdealBody®
A cikk szerzõje:
IdealBody®
Diétás húsvéti menü: az ünnepek alatt is egészségesen
Az ünnepi készülődés és várakozás időszaka minden ember életében hasonlóan zajlik. Az örömszerzés szellemében a legtöbben már időben szeretnének felkészülni a meghitt, rokonlátogatásokkal teli pillanatokra, ez azonban csekély alkalommal jön össze. A legnagyobb fejtörést mindig a menü összeállítása okozza, még akkor is, hogyha például a húsvét esetében soha nem lehet csalódást okozni a klasszikus főtt tojás-füstölt sonka kombináció felkínálásával.
Igen ám, de a mai világ igényei már mások, mint akár ötven évvel ezelőtt, például sokan szeretnék a hagyományos húsvéti menüt az egészséges táplálkozás jegyében elkészíteni. Ezt az irányt mi magunk is tiszta szívünkből támogatjuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy segítünk az ötletelésben. Szerencsére a klasszikus húsvéti ételek között számos olyan létezik, ami már önmagában is a tudatos étkezés alapját jelenti, ezért nem is lesz szükség hatalmas megszorításokra – ezt figyeld!
A világ két nagy táborra oszlik, hogyha a hagyományos szokások megváltoztatásáról esik szó. Vannak, akik nagy lelkesedéssel fogadják a korszerűsítési javaslatokat, de sokan ragaszkodnak a jól bevált normákhoz. Ezért is félnek sokan attól, hogy megpróbálkozzanak egy-egy modernebb megoldással, még akkor is, hogyha „csak egy” húsvéti ebédről beszélünk.
Persze, mindkettő hozzáállás érthető, hisz mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi jelenti számára a prioritást. Nem szabad viszont elfeledkezni arról sem, hogy mindig létezik egy közös metszet, ami több oldalról is képes kiszolgálni az igényeket. A húsvét ugyanis nem kizárólag egy keresztény ünnep, hanem a megújulás, a tavasz beköszöntének az ünnepe is egyben. Ilyenkor minden virágba borul, a természet csodásabbnál csodásabb látvánnyal és illattal árasztja el az egész világot, nem véletlen, hogy párhuzamosan mindenkinek kedve támad a testi-lelki felfrissüléshez.
Így már talán nem is kell hosszasan ecsetelni, hogy miért merj belevágni egy rendhagyóbb ötletelésbe, azaz egy egészséges húsvéti menü összeállításába. A húsvéti tojás és a húsvéti sonka mellé egészen nyugodtan nézz szét új receptek között is, mert pontosan jól tudjuk, hogy sok olyan alternatíva létezik, ami tökéletesen ki fogja egészíteni a klasszikus étkezési szokásokat!
Ahogyan azt már korábban is említettük, a húsvét olyan szempontból egy nagyon szerencsés ünnep, hogy a klasszikus ételei is tökéletesen illeszkednek az egészséges életmód alapszabályaihoz.
A tojás például az egyik legjelentősebb és legalapvetőbb fehérjeforrásunk, a fehérje pedig a szervezetünk egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen tápanyagforrás. Épp ezért a tojás elkészítési módjának minden típusát érdemes nagy mennyiségben az étkezések fókuszába helyezni. Számos felhasználási módjának köszönhetően változatos lehetőségeket rejt magában. A főtt tojást fogyaszthatjuk a reggeli mellé tojáskrémként elkészítve vagy egészben meghagyva is, ebédnél pedig a töltött tojás kínál egy laktató és ízletes alternatívát.
Ezen túl, a tipikus húsvéti sonka mellé, reggelre készíthetsz egy tavaszi zöldségekben gazdag húsvéti hidegtálat is! Miért jó ez? Egyértelműen a magas rosttartalom miatt, no meg azért is, mert nagyon gusztusos megoldások születnek belőle anélkül, hogy túl sokat kéne foglalkozni az összeállításával.
Ebben az esetben is célszerű újhullámos gyümölcsöket és zöldségeket választani! Gondoltál már arra, hogy a menüt felturbózd az egészséges zsírokkal és antioxidánsokkal teli avokádóval, vagy az ideg– és emésztőrendszer működését támogató spárgával? Kiegészítésnek nagyszerű döntés még a frissen reszelt torma is, ami laktató, ízletes és mindemellett az egyik legjobb baktériumölő növény.
Az ünnepek alatt akár vendéglátó szerepkörben vagyunk, akár csak a saját családunk számára készítjük el a húsvéti finomságokat, a legjobb, amit tehetünk, hogy az alapanyagokkal tesszük egészségesebbé az étkezéseket. Jó hír, hogy ebben az esetben sem kell elrugaszkodni a helyes táplálkozás alapjaitól.
Egyszerűen elég arra gondolni, hogy a húsvéti kalácsot nem finomított cukorral varázsoljuk édesebbé, hanem elkészítéséhez inkább a sokkal alacsonyabb kalóriatartalommal bíró nyírfacukrot használunk. Ha időközben úgy döntöttél, hogy szívesen kedveskednél egyéb süteményekkel is a szeretteidnek, akkor egy csokidarabos muffin elkészítésénél szuper tipp, hogyha a vajat hidegen sajtolt növényi olajra cseréled, a csokiból pedig a magas (legalább 70%-os) kakaótartalommal rendelkező verziót választod!
Ugyanez az elv működik minden más esetén is, tehát a megfelelő alapanyag vagy termék kiválasztása. Itthon nagyon sok étel kiegészítéseként, ezáltal nagy mennyiségben fogyasztunk kenyeret az ünnepnapok alatt is, ami jelentősen befolyásolja az elhízási ráta növekedését.
Napjainkban szerencsére megszámlálhatatlan kenyér közül válogathatunk, de a legjobb döntés mindig a teljes kiőrlésű típus lesz. Ennek egyszerű oka, hogy a teljes kiőrlésű termékek előállításakor a szemtermés legegészségesebb részeit, például a vitaminokban és ásványi anyagokban, illetve fehérjében gazdag héjat nem távolítják el, ezzel biztosítva egy sokkal egészségesebb megoldást. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a kalóriatartalom közel hasonló a finomított lisztből készített kenyérével, ezért a mérték ilyenkor sem elhanyagolható!
Az egyszerűséget itt most nem kizárólag arra értjük, hogy minél gyorsabban süss, főzz vagy készíts el egy-egy ételt. Azt javasoljuk, hogy amit csak lehet, használj fel a lehető legtöbb módon, és természetesen változatosan! A bárányhús és a főtt/sült sonka a húsvéti menü klasszikus eleme, ami egyszerre lehet főétel, és emellett kiválóan tud funkcionálni egy:
Ha azon gondolkodsz, hogy ez így nem lesz-e unalmas, azonnal biztosítunk róla, hogy ettől nem kell tartanod: a különböző tálalások minden esetben más és más ízvilágot jelentenek.
Reméljük, hogy az összegyűjtött gondolatok segítenek abban, hogy az ünnepi készülődés és sütés-főzés valóban stresszmentesen, egészségesen és a lehető legtöbb boldog pillanattal karöltve teljen el. Ha úgy érzed, hogy szívesen megismernél konkrét receptúrákat is, akkor sincs okod az aggodalomra!
A IdealBody® saját receptkönyvében számos olyan ínyenc és egyben egészséges ötletet találsz még, amivel fokozhatod a korábban kigondolt húsvéti menü színvonalát. Szívesen megismernéd például egy alacsony kalóriatartalmú áfonyás muffin elkészítési módját, netalántán a pisztráng vagy a zöldfűszeres bulgur keltette fel az érdeklődésedet? Sok minden lapul még a tarsolyunkban, irány inspirálódni recept oldalunkra!
Ha pedig karcsúsodni szeretnél Húsvét után válaszd az IdealBody® turmixokat.
Az IdealBody® a Turbó Diéta által kialakított, a magyar piacon már 20 éve jelen lévő diétás táplálkozási módszer, a sport és életmódváltás nélküli fogyás úttörője.
A lényege a magas mennyiségű, és jó minőségű fehérjék bevitele, ami elengedhetetlen az ideális alak eléréséhez; az izomzat megtartásához, a szervezet megfelelő működéséhez, a zsírégetéshez és az anyagcsere-folyamatok problémamentes működéséhez.
Az IdealBody® diétás turmixok egy teljes főétkezést helyettesítenek. Módszerünkkel többszázezer embernek segítettünk már lefogyni, 9 féle alapízben és évente megújuló limitált ízben beszerezhető fehérje turmixainknak köszönhetően a szervezet minden fontos
tápanyagot megkap a fogyókúra során, így feltöltődik vitaminokkal, miközben szinte folyamatosan zsírbontó állapotban van! A jojó effektus megelőzését ráadásul az egyedi összetétel tovább támogatja- mindezt német minőségben, tartósítószer nélkül.
A diétázok 89 százaléka elégedett a termékekkel, és 10/9 vásárlónk másoknak is ajánlja a fogyókúrás fehérjeturmixokat.
Még nincsenek termékek a kosaradban!
Szerintünk ezek érdekelhetnek.
A kiszállítás belföldön ingyenes!
Összesen
0 Ft
Biztosan törölni szeretnéd
a terméket a kosárból?
Add meg e-mail címedet és azonnal értestünk, amint a termék újra elérhető lesz a webshopon.
Sikeres bejelentkezés