BLOG

Fogyókúrás italok: A citromos víztől a turmixon át a pektinig

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A sikeres diéta egyik legfontosabb eleme a folyadékbevitel. De melyik fogyasztó italt érdemes kipróbálni, és miket kell nagy ívben elkerülni?

Diétázáskor mindenki igen hamar szembetalálkozik a tanáccsal: kerülni kell minden fölösleges kalóriát tartalmazó italt. Így búcsút kell mondani nem csak a szörpöknek és a szénsavas üdítőknek, de bizony a gyümölcselveknek is. A diéta nehézsége így – a megfelelő táplálkozás kialakítása mellett – a megfelelő folyadékfogyasztás. 

A diéta sikere alapvetően 3 összetevőből áll: étkezés, edzés, pihenés. A diétás étrendről bővebben is olvashatsz a legjobb fogyókúrás ételeket bemutató cikkünkben vagy a diétás reggeli ötleteket bemutató blogbejegyzésünkben, az edzésekkel kapcsolatban pedig az otthoni edzéstervünket vagy a kockahas írásunkat ajánljuk. 

Amiről viszont eddig kevés szó esett, az a folyadékfogyasztás, pedig az étkezésnek az ivás is része. Ma ezzel foglalkozunk. 

Fogyasztó italok: tényleg léteznek?

fogyókúra ital

Diétás témakörben a fogyókúra ital az egyik legnépszerűbb kifejezés, amire az emberek rákeresnek – rögtön az így fogyhatsz 1 hét alatt, vagy a hogy fogyjak 5 nap alatt jellegű kérdések után. Nem is csoda, hiszen ki ne szeretne finom üdítőket iszogatva karcsúsodni. Azonban mielőtt elkészítenél 5 liter citromos vizet, nézzük meg, tényleg léteznek-e fogyókúrás italok!

Az italokat leegyszerűsítve 3 kategóriára oszthatjuk: vannak, amik hizlalnak, vannak, amik nem hizlalnak, és vannak, amik egyenesen zsírt égetnek. A zsírégető italok általában az anyagcsere pörgetésével, az éhségérzet csökkentésével érik el jótékony hatásukat, így nem véletlenül olyan népszerűek. Lássuk, mik ezek az italok!

Fogyókúrás italok

Citromos víz

A citromos víz a létező legnépszerűbb fogyókúrás ital, amire külön diétás módszer, citromos víz kúra is épül. A citromos fogyókúrás ital amellett, hogy szuper C-vitamin forrás, energiával tölt fel, elűzi a stresszt, és javítja az emésztést, így jó kiegészítője bármilyen diétának. Egyetlen hátránya, hogy az arra hajlamosaknál gyomorproblémát okozhat a citromban található citromsav.

Zöld tea 

fogyasztó ital

A leghatékonyabb fogyókúrás italok listáján a zöld teának is bérelt helye van, hiszen fokozza a zsírégetést és az anyagcserét. Koffein tartalma miatt a kávé kiváltására is alkalmas, és pörgető hatását még akár edzés közben is érezheted. Arra azonban figyelj, hogy lefekvés előtt már ne fogyaszd, mert nem fogsz tudni aludni tőle!

Almabor ecet

Az almabor ecet szintén az emésztést segítő hatásáról ismert fogyókúrás ital, csökkenti az étvágyat és a benne található ecetsav még az inzulinszintet is rendben tartja. Azonban mivel ez is savas ital, így okozhat gyomorpanaszokat, illetve az ízét is sokan nem kedvelik. Próbáld ki cukormentes gyümölcsteába keverve fogyasztani, az elveszi a jellegzetes ecetes ízét.

Gyömbér tea

A gyömbér az egyik legjobb fűszer, ami a háztartásban előfordulhat, és nem csak azért mert finom, hanem mert számos dologra jó. Télen elűzhető vele a megfázás, és a gyömbértea, vagy a gyömbéres limonádé ráadásul igen hatásos fogyókúra ital. Összetevői segítik az emésztést, étvágycsökkentő hatása van, és a vércukorszint szabályozásában is szerepet játszik.

Smoothie 

smoothie


A smoothiek, azaz gyümölcsturmixok az elmúlt évek legnagyobb slágerei. Diéta alatt azonban jobb, ha inkább az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök és a zöldségek felé fordulsz. A legjobb smoothie receptekről egy külön blogbejegyzést is írtunk, hiszen ezek a turmixok szuperül eltelítenek, ráadásul igazi vitaminbombák, így duplán jót teszel vele a testednek. A gyümölcs/zöldségturmixok egyetlen hátránya, hogy a sok rost és gyümölcs emésztési kellemetlenséget okozhat, esetleges hashajtó hatása miatt ne indulás előtt hajts le egy ilyen turmixot. 

Fehérje turmix

Ha már szóba kerültek a diétás turmixok, nem hagyhatjuk ki a felsorolásából a IdealBody® turmixokat sem. Ezek a komplex összetételű fehérjeturmixok úgy lettek kialakítva, hogy minden, a szervezet számára szükséges tápanyagot tartalmazzanak, és mindezt alacsony kalóriatartalom mellett. A turmixok tartalmaznak fehérjéket, szénhidrátokat, rostokat és zsírsavakat, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat is. A turmix italok fogyókúra alatt óriási segítséget nyújtnak, mert egy turmix kivált egy teljes értékű étkezést, így nem kell speciális étrend kialakításával és a bevásárlással bajlódni.  A 8 finom ízben kapható turmixok hosszú időre eltelítenek, így koplalás nélkül fogyhatsz, ami a korábban említett italok közül csak kevésre igaz.

Ajánlatunk

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

L-karnitin ital

A legjobb fogyókúrás italporok között évek óta tartja a népszerűségét az L-karnitin is. A különleges nevű L-karnitin egy természetben előforduló aminosav-származék, amit első sorban edzések mellé szokás fogyasztani. Az L-karnitin a zsírsavakat segít elszállítani az izmokhoz, hogy ott üzemanyagként eléghessenek mozgás, fizikai aktivitás közben. A súlycsökkentést és a zsírégetést így akkor segíti leginkább ez a fogyasztó ital, ha a diéta mellé valamilyen mozgásformát is beillesztettél a mindennapjaidba. 

Pektin tartalmú ital

A pektin egy fajta élelmi rost, ami a gyümölcsökben található meg, és fogyókúrakor azért szeretik nagyon, mert teltségérzetet okoz. Ráadásul mivel a pektin oldhatatlan rostokból áll, képes megkötni a bevitt cukrokat és koleszterint, így azokból kevesebb szívódik fel az emésztés során. A pektin tartalmú ital vélemények megoszlanak, ám sokszor valószínűleg az áll a rossz tapasztalatok hátterében, hogy a diétázók nem figyelnek  oda a megfelelő egyéb folyadék fogyasztásra.  Mivel egy rostféléről van szó, pektinital fogyasztása mellett napi 2,5 – 3 liter vizet meg kell inni. 

A folyékony kalóriákról egy videót is készítettünk neked:

   

Mit tanultunk a diétás italokról?

A diéta 3 legfontosabb összetevője az étkezés, edzés, pihenés.

Az étkezés a folyadékfogyasztást is magába foglalja, figyelni kell a folyékony kalóriákra is.

Lapos hasért a nem hizlaló, vagy kifejezetten fogyókúrás italok közül válogassunk, a cukros üdítőket pedig vegyük ki az étrendünkből. 

Vannak olyan fogyókúrás italok, amik a diétás cél mellett inkább szomjoltásra jók (például a gyömbér tea vagy a citromos víz), míg mások szinte ételként funkcionálnak.

Étkezés kiváltására fogyassz el egy természetes alapanyagokból készült zöldség smoothie-t, vagy próbáld ki a IdealBody® komplex összetételű fehérjeturmixait.

IdealBody® turmix

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség