BLOG

Kollagén káros hatásai, mellékhatásai és a túladagolás tünetei

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A kollagén előnyeit már mindannyian ismerjük, de vajon milyen káros hatásai és mellékhatásai ismertek, és vajon túl lehet adagolni?

Kollagén káros hatásai, mellékhatásai és a túladagolás tünetei

Ha egy kvízműsor több százezer forintos kérdése lenne, hogy melyek a kollagén káros mellékhatásai, akkor valószínűleg sokan elbuknák a kérdést, mert egészen egyszerűen nem tudnák a választ. Persze, hogy nem, hiszen soha nem olvastak sehol egyetlen cikket sem, hogy milyen káros mellékhatásai vannak a kollagénnek. Olyan, mintha nem lenne. De hogyan lehetséges ez — egyáltalán létezik ilyen?

Utánajártunk (spoilerezünk): találtunk mellékhatást, sőt az is kiderül, miért nem hallottál eddig róla!

Hetekig keresgéltünk, és bújtuk a netet. Elolvastunk számtalan blogot (leginkább amerikait), megnéztünk rengeteg szaklapot, összegyűjtöttünk pár kutatást, hogy megtudjuk, milyen hátrányai, káros hatása lehet a kollagénnek.

Vigyázz, mert megint spoilerezünk (még mindig abbahagyhatod az olvasást): egyetlen egyet sem találtunk! Mellékhatást igen, káros hatást nem.

Számtalan más fontos információt azonban igen — olvasd el a cikket!

Mit is érdemes tudni a kollagénről?

IdealBody®

Kollagén, peptidek, hialuronsav, aminosavak?

Nem kell aggódnod, nem egy biokémia órára keveredtél, de szerintünk ezt tudnod kell: a kollagén az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló fehérjék közé tartozik. A bőrben lévő kollagén szerepe az, hogy a bőrt simává, feszessé és erőssé tegye.

Az a baj, hogy a kollagén mennyisége testünkben idővel fokozatosan csökken. A folyamat harminc éves kor környékén már észrevehető, hiszen ekkor jelennek meg az első ráncok az arcunkon. A kollagén csökkenése miatt a bőrünk fokozatosan elveszíti rugalmasságát és üdeségét.

A veszteség pótlására igen nagy mennyiségű kollagént kellene rendszeresen magunkhoz venni. Ezt megtehetjük például krém formájában is, azonban ahhoz, hogy egy krém valóban hatékony legyen, a kollagénnek át kell hatolnia a bőrön, hogy a mélyebb rétegeit is elérje.
IdealBody®

Ha a kollagént folyékony formában, vagyis könnyen emészthető kollagén-peptidekként visszük be a szervezetünkbe, a gyomrunk azonnal megemészti, a vérárammal pedig rögtön a bőrbe jut, ahol egyből hasznosul.

A kollagén-peptid tartalmú italok új kollagén termelésére ösztönzik a testünket, így hozzájárulnak bőrünk hidratáltságához és rugalmasságához, valamint késleltetik a ráncok megjelenését.

A folyékony kollagén nagy előnye a testfelületen alkalmazott kollagéntartalmú készítményekkel szemben tehát az, hogy a fogyasztása az egész test számára kedvezően hat és a teljes bőrfelületünk élvezheti az előnyös hatását. Azok a fiatal nők is simább és sugárzóbb bőrről számolnak be a folyékony kollagén hatására, akik még évekre vannak az első szarkalábak megjelenésétől.

Bár a kollagénnek rengeteg más pozitív hatása is ismert, ezekről már többször írtunk:

De mi a helyzet a kollagén káros hatásaival?

Ezért keressük a kollagén mellékhatásait!

Te vásárolnál valamit, amiről gőzöd nincs mi van benne, csak szép a doboza, vagy mások is azt eszik, isszák? Ha “nem” volt a válaszod, akkor gondold át még egyszer. Szerintünk ettél már csokit, olyat, amiben nem tudod mi van. Ittál már kólát is. És biztosak vagyunk benne, hogy nem tudtad mi alkotja.

Éppen ezért szeretnénk téged megóvni: nagyon fontos, hogy mielőtt kollagéntartalmú készítményt veszel, meggyőződj a származási forrásáról és helyéről.

Ha az egész világ csöndben van, ha senki nem keresi, és senki nem írja le a kollagén mellékhatásait, akkor joggal merül fel benned a kérdés, hogy vajon miért éppen mi teszünk erőfeszítéseket azért, hogy végre minden kiderüljön, és el tudjuk mondani? Vajon miért pont mi vagyunk azok, akik egész hétvégéket töltünk azzal, hogy megkeressük, és elmondjuk neked a kollagén túladagolás tüneteit, a túlzott kollagén fogyasztás veszélyeit, illetve a kollagén mellékhatásait? Hiszen éppen mi áruljuk Collagen Cocktail folyékony Komplexet és a Kollagén Komplex italport, amit mi magunk csak “szépségkoktélnak” szoktunk hívni.

Jogos a kérdésed — vajon mi motivál minket?

Az, hogy pontosan tudjuk, hogy te egy határozott, tudatos ember vagy, aki felelős döntést akar hozni, éppen ezért egyszerűen nem tehetjük meg azt, hogy bármit, ami létezik, eltitkoljunk előled.

Az elmúlt napokban végigolvastunk majdnem száz angol és amerikai — kollagénről szóló — blogot, az összes (jelentősebb) magyart, emellett beleolvastunk komoly külföldi tanulmányokba is (volt benne orvosi is). Tulajdonképpen — viccesen fogalmazva — kiolvastuk az internetet, és most őszinték leszünk.

Megtaláltuk a kollagén káros mellékhatásait!

Túlzott kollagén fogyasztás? Íme a kollagén túladagolás tünetei!

A kollagénnek vannak káros mellékhatásai, erről azonban azért nem írnak, mert ezeket szinte nem is veszed észre, annyira jelentéktelenek. Ezek a (károsnak nagy nehezen megjelölt) mellékhatások pedig kizárólag akkor jelentkeznek, ha túladagolod, azaz többet iszol meg belőle, mint amennyire szüksége van a szervezetednek. Ekkor (néhány százalékban) előfordulhat szájszárazság (azaz szomjas lehetsz, de ez elmúlik), aminek az oka nem a kollagén maga, hanem az, hogy  túladagolhatod a táplálékkiegészítőben található nyomelemeket és vitaminokat (például a cinket, A- vagy C-vitamint), vagy kicsit túl sok hialuronsavat viszel be a szervezetedbe, ugyanis a a hialuronsav káros hatásai is hasonlóak a kollagénhez.

De ez minden. A kollagénnek csak akkor van (minimális) mellékhatása, ha „túladagolod”. Különben nincs.

Ráadásul ezektől a mellékhatásoktól egyáltalán nem kell tartanod, hiszen a C-vitamin túladagolás egyáltalán nem okoz problémát (a szervezeted van olyan ügyes, hogy megoldja: egyszerűen nem használja fel a felesleget), ahogy akkor sem lesz semmi bajod, ha több cinket viszel be, mint kell (ez okozhatja a már fent említett szájszárazságot, esetleg fémes ízt).

Eddig tehát azért nem hallottál a kollagén mellékhatásairól, mert valójában nincsenek — pontosabban elhanyagolhatóak, vagy döbbenetesen sok kollagént kell fogyasztanod hozzá. A legrosszabb tehát, ami történhet veled, hogy „túl sok” C-vitamint viszel be a szervezetedbe, úgyhogy hamar elfogy az italpor.

Kollagén káros hatásai: mindezek csak a saját termékeinkre igazak!

Nagyon fontos, hogy ezek a „mellékhatások” kizárólag a Collagen Cocktail folyékony kollagén és a Kollagén Koplex italpor esetében igazak.

A Collagen Cocktail — a kollagén mellett — hialuronsavat, C-vitamint, cinket, és sok más vitamint is tartalmaz, így segít fiatalnak maradni!

De ha más készítményt fogyasztok, attól még a kollagén az kollagén, igaz?

Hát nem teljesen: több mint 20 különböző kollagén típus ismert, de a kollagének többsége az első három típusba tartozik. Mindegyik típus más szerkezetű és más szerepet tölt be. Sok kollagén éltrendkiegészítő van, de a kollagén étrendkiegészítők többféle eredetűek lehetnek, például hal, szarvasmarha, sertés vagy szárnyas. Ha biztonságos helyről (lehetőleg európai) kollagént fogyasztasz (és nem valami darkweb kínai izé oldalon rendeled meg a te sem pontosan tudod, hogy mit, de azt írták kollagén), akkor szinte biztos, hogy a kollagénnek semmiféle káros hatása sincs, ellenben rengeteg pozitív van.

Collagen Cocktail folyékony Komplex és a Kollagén Komplex kétségtelenül ilyen kollagén: biztonságos, hatékony, európai, és a világon semmiféle káros hatása sem lesz, ha iszod. Imádni fogod, mert lelassítja az öregedést, feszesebbé teszi az arcbőrödet.

Collagén Cocktail komplex:

BARACK ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Feszes bőr, fiatalos kinézet bármilyen életkorban? Próbáld ki a barack ízű kollagén-hialuronsav-elasztin komplexet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

LIME ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Kollagén-hialuronsav-elasztin mesterhármas a feszes, fiatalos bőrért. Lime ízű folyékony kollagén 9600 mg kollagénnel. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

GYÜMÖLCS ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Tegyél a feszes, fiatalos bőrért minden életkorban! Támogasd kollagén-hialuronsav-elasztin komplexszel bőrödet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség