BLOG

Fogyókúra, ami egészséges és személyre szabott

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Bár sokféle fogyókúra működőképes lehet, a kulcs az, hogy találj egy olyan étrendet, amelyik egészséges, jól érzed magad tőle, és hosszú távon is tartható számodra. Egy olyan diétát, amivel akár sport nélkül is lefogyhatsz!

Bizonyos életmódbeli változásokat sajnos nem lehet megúszni, de minden, amit magadért teszel, ezerszeresen megtérül. Amikor a folyamat végén ráállsz a mérlegre, és végre az áhított számot mutatja nemcsak egészségesebb leszel, de boldogabb és elégedettebb is.

Fogyókúra tippek az egészséges fogyásért

1. Ne felejtsd el a reggelit!

Ha kihagyod az alapvető tápanyagokat, amelyeket a reggeli biztosít, a végén még többet fogsz nassolni a nap folyamán, mert folyamatosan éhesnek érzed magad.

2. Étkezz rendszer szerint!

Ha az egész nap folyamán rendszeres, meghatározott időpontokban étkezel, az segít, hogy ne lassuljon be az anyagcseréd. A gyors anyagcsere azért fontos, mert így gyorsabban égetheted el a kalóriákat. Emellett csökken a kísértés is, hogy magas zsír- és cukortartalmú ételeket nassolj.

3. Egyél sok alacsony kalóriatartalmú gyümölcsöt és zöldséget!

Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök és a zöldségek kevés zsírt, viszont sok rostot tartalmaznak, ami a megfelelő fehérjebevitel mellett a sikeres fogyás alapfeltétele. Emellett bővelkednek vitaminban és ásványi anyagokban.

4. Igyál sok vizet!

Sokszor összekeverjük a szomjúságot az éhséggel, így extra kalóriákat fogyasztunk, amikor valójában csak egy-két pohár vízre lenne szükségünk.

5. Légy aktívabb!

A megfelelő diétás programot érdemes némi mozgással kiegészíteni. Amellett, hogy rengeteg egészségügyi előnnyel jár, a testmozgás segíthet elégetni a felesleges kalóriákat. Ha eddig nem sportoltál, kezd apránként: lépcsőzés lift helyett, munkába menet egy kis plusz séta beiktatása jó belépő az aktívabb élet irányába.

Fogyás könnyen

Ha fogyásról van szó, a fehérje a tápanyagok királya. Szervezeted kalóriát éget el az elfogyasztott protein emésztése során, így a magas fehérjetartalmú étrend akár napi 80-100 kalóriával is fokozhatja az anyagcserédet. A fehérje diéta emellett teltségérzetet is okozhat, és csökkentheti az étvágyat, sőt, egyes tanulmányok szerint proteinekben gazdag étrend mellett az emberek naponta több mint 400 kalóriával kevesebbet esznek.

Érdemes a táplálkozásodba étkezéshelyettesítő fehérjeturmixokat is beiktatni, ezek ugyanis csekély mennyiségű kalória mellett tartalmazzák a szervezetnek szükséges tápanyagokat. Magas fehérjetartalmuknak köszönhetően pedig segítenek, hogy ne izomból, hanem zsírból fogyj. A IdealBody® fehérjeturmixai ráadásul finom ízük mellett kellemesen édesek, így még desszertként is fogyaszthatod őket. Ha ez nem lenne elég, ezzel a turmixdiétával akár sport nélkül is lefogyhatsz!

A fogyókúrás étrend sok zöldséget tartalmaz.

Fogyókúrás étrend, fogyókúrás ételek

Kicsit becsapós a fogyókúrás ételek kifejezés, mert majdnem minden ételféleségből túl tudod magad enni, még abból is, ami mértékkel nagyon is egészséges. Lássuk, mit vásárolj, amikor összeállítod a heti menüt!

Leveles és keresztesvirágú zöldségek

A leveles zöldségek közé tartozik a spenót, a rukkola és a kelkáposzta. Kalóriatartalmuk különösen alacsony, rosttartalmuk viszont magas, ami serkenti az emésztésünket. Sok vitamint és antioxidánst is tartalmaznak, és jót tesznek az immunrendszernek. A keresztesvirágú zöldségek közé tartozik a karfiol, a brokkoli és a kelbimbó. Különösen gazdagok rostokban és tápanyagokban, és nagy mennyiségű fehérjét is tartalmaznak. Ez az összetétel teszi őket optimálissá a fogyás támogatására.

Hüvelyesek

A hüvelyesek, például a bab és a borsó különösen gazdagok vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban, és sokáig a jóllakottság érzetét kelti bennünk, ami segíti a fogyást. A lencse, a csicseriborsó és a vesebab sokféleképpen felhasználható, akár curryben, akár salátával.

Chili

A chili serkenti az anyagcserét és növeli a testhőmérsékletet, ami azt jelenti, hogy a szervezet több energiát használ fel, így több kalóriát is éget el. Szinte bármilyen ételhez passzol, például tésztaszószban is megállja a helyét, de pehelyként avokádós pirítóson is extra finom.

Fogyasztó tabletta és étrend-kiegészítő a tartós fogyásért

Számos testsúlycsökkentő kapszula, étrend-kiegészítő áll rendelkezésedre, ha még hatékonyabbá tennéd a fogyókúrádat. A különböző vitaminok és antioxidánsok segítik a fogyás folyamatát, és pótolják az esetlegesen hiányzó tápanyagokat.

A fogyókúra alapja a megfelelő fehérjebevitel.

Könnyen elkészíthető fogyókúrás receptek

A fogyókúrás receptek kalóriaszegény összetevőket használnak, bővelkednek friss zöldségekben, kerülik a hidrogénezett növényi olajokat és a hozzáadott cukrot. Egy jó fogyókúrás étkezési terv kalóriadeficitet hoz létre, miközben biztosítja az összes szükséges tápanyagot. Ha jól csinálod, hihetetlenül egyszerű lehet, és rengeteg időt takaríthatsz meg vele.

Ha te sem szeretnél túl sok időt a konyhában tölteni, mégis finom, változatos ételekre vágysz, lapozgasd át fogyókúrás receptjeinket.  Legyen akár reggeli, ebéd vagy vacsora, az IdealBody® weboldalán pazar kínálatot találsz desszertekből, húsmentes ételekből, de gyomorkímélő és mentes receptek is rendelkezésedre állnak, ha valami újat próbálnál ki fogyókúrás étrendedben.

Tartós és gyors fogyás fehérjeturmix készítményekkel

A megfelelő fehérjebevitel elsődleges fontosságú a fogyókúra sikerének tekintetében, de proteint nehéz pusztán hússal, tojással, szójával bevinni. A fehérjeturmixok kiváló megoldást jelenthetnek, ha tartós eredményre törekszel., segítségükkel akár sport nélkül is lehetséges a fogyás.

Szeretnél belevágni egy hosszú távú megoldást jelentő fogyókúrába, ami nem túl megerőltető számodra? Próbáld ki ideális testsúlykalkulátorunkat, amely a nem, súly és magasság alapján megállapítja, hogy melyik IdealBody® programunk a legmegfelelőbb számodra!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség