BLOG

5+1 egészséges ebéd IdealBody® módra

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Felturbóznád étkezési szokásaidat? Szeretnél egészséges ebédet készíteni magad és családod számára? Van hozzá 5+1 tippünk, csak győzz válogatni!

“Mit főzzek ebédre?” – egy család életében feltehetőleg ez a kérdés hangzik el a legtöbbet. Általában ilyenkor a reakció ki is merül annyiban, hogy “mindegy, csak valamit gyorsan”, ezért a nagy hirtelenségben automatikusan a jól bevált és klasszikus ételek felé nyúlunk. Persze, ezek általában nem a finom és egészséges, sokkal inkább a zsírban, olajban kisütött, gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag alternatívák, amik nemhogy nem hasznosulnak pozitívan a szervezetre nézve, de még csak hosszú távon nem is laktatók.

Valamiért a legtöbbünk fejében még mindig az a tévhit él, hogy az egészséges étkezés időigényes, pepecs, és a hozzátartozó alapanyagok nehezen beszerezhetők. Mi most ezzel szembemegyünk, és bebizonyítjuk, hogy a diétás ételek elkészítése közel sem rejt akkora ördöngősséget, mint amire elsőre gondolsz! Persze, némelyik azért időigényesebb, de csak addig, amíg nincs meg hozzá a rutinod. Hidd el, mire végigolvasod a cikket, előbb összefut a nyál a szádban, mint egy adag sültkrumplira való várakozás közben!

Az egészséges táplálkozásra mindig szükség van

Az egészséges ebéd elkészítése lehet gyors és egyszerű

A 21. századi egészségkultusz térhódítása már sokakban elindította a tudatos táplálkozás iránti vágyat, de még még mindig akadnak olyanok, akik csak akkor vágnak bele egy ilyen jellegű életmódváltásba, amikor muszáj – gondoljunk csak a civilizációs betegségekre (pl.: ételintoleranciák) vagy a figyelmetlenség következtében kialakuló túlsúly okozta igencsak komoly problémákra!

Teljesen érthető, hogy az egészséges étrend kialakítását ekkor elsősorban a kellemetlen tünetektől és nehézségektől való megszabadulás motiválja, de sokkal jobb lenne, hogyha a legtöbben már a problémák megjelenése előtt is törekednének a rendszerezett, alacsony szénhidráttartalmú és alacsony kalóriatartalmú táplálkozás összeállítására. Így senki számára nem lenne olyan drasztikus a váltás, amikor hirtelen át kell szervezni a korábbi szokásokat. Ezért is döntöttünk úgy, hogy most megmutatjuk, milyen klassz, laktató, finom, egészséges főételeket lehet összeállítani akkor is, amikor épp “jobban odafigyelsz”!

Finom ebédreceptek az egészséges életmód jegyében, IdealBody®-ra hangolva

#1 Mézes-mustáros-currys csirkemell cukkinivel megbolondítva

Mézes-mustáros-currys csirkemell

A sovány húsok sok diéta alapját képezik, a közönségkedvenc pedig általában a csirkemell. Igen ám, de valljuk be, hogy rendszeres fogyasztása során nagyon unalmassá tud válni, hacsak nem bolondítjuk meg egy plusz pikantériát adó ötlettel. Ezért is szeretjük nagyon a cukkinibe töltött mézes-mustáros-currys csirkét, mert amellett, hogy nagyon ízletes és gusztusos, sokkal változatosabb is, mint egy klasszikusan pácolt típusa. Szerencsére az elkészítése sem egy ördöglakat, és még csak nem is vesz igénybe hihetetlenül sok időt:

1. Érdemes a cukkini előkészítésével kezdened a folyamatot, mert miután kikapartad a belsejét, jöhet az előmelegítése, ami alatt pont lesz időd a csirkemell felkockázására.

2. Ezt követően jöhet a pác, ami megint csak annyi erőfeszítést igényel, hogy összekeverd a mézet, a mustárt, az olívaolajat és persze a curryt.

3. A bepácolt húst elég csupán 10 percig állni hagyni, aztán jöhet is a serpenyőben történő kisütése. Az extra az egészben, hogy a cukkini belsejét mellé teszed, és egy kis főzőtejszínnel együtt sütöd, ami következtében egy ragu szerű ételt kapsz.

4. Az utolsó lépés pedig már csak annyi, hogy az előmelegített cukkinibe beletöltöd a kapott finomságot, raksz a tetejére ízlés szerint a kedvenc sajtodból, és 30-40 percig hagyod, hogy összesüljön.

Ugye, hogy nem hangzik bonyolultan? Pedig ez bizony egy egészséges ebédrecept. A hozzávalók teljes listáját és az elkészítési lépések részletes leírását IDE KATTINTVA érheted el!

#2 Egy különleges salátarecept

fehérbabos saláta

Egy finom köret vagy egy gyors uzsonna esetén nincs is jobb alternatíva egy laktató, de mégis könnyed, (jó) szénhidrátokban gazdag salátánál. A recept ezúttal is az összetevőktől válik igazán különlegessé. Reméljük szereted a hüvelyeseket, mert most egy olyan változatát osztjuk meg veled, amiben nincs hiány belőlük. És, hogy mi a legjobb az egészben? A 15 perces elkészítési idő biztosan! Ezt figyeld, így készül a fehér babos saláta petrezselyem pesztóval:

1. Készítsd elő a zöldségeket: darabold fel az angol zellert, mosd meg a salátát, cikkezd fel a paradicsomot, csíkozd fel a lilahagymát!

2. Majd szűrd le a babot, és forgasd össze a korábban felsorolt és összekészített zöldségekkel!

3. A pesztóhoz aprítsd fel a petrezselymet, majd tedd bele a késes aprítóba, dióval, olívaolajjal, sóval és egy kis parmezánnal egyben!

4. A megkapott, összetört keveréket víz segítségével hígítsd krémes állagúra!

Tudtad, hogy a parmezán természetes valójában egy olyan sajtfajta, ami laktózmentes? Ennek értelmében az intoleranciával küszködők is bátran fogyaszthatják! További információkért keresd a NYÁRI ÉTREND KISOKOSUNK!

#3 Zöldségcsíkok pikáns ízesítéssel

fenyőmagos zöldségcsíkok

Az egészséges ételek listájából nem maradhatnak ki a zöldségek. Szuperül dukálnak egy-egy főétel mellé köretként, bár amit most mutatunk, egy egyszerű ebédként önmagában is helyt tud állni – főleg egy forró nyári napon, amikor semmilyen nehéz ételt nem kívánunk. Tehát készülj, mert megint elrugaszkodunk a megszokottól, és csempészünk egy kis varázslatot a zöldségcsíkok elkészítésébe!

A titkos összetevő a gyömbér és a fenyőmag. Nem kell velük semmi mást tenned, csak beleszórni a forró olajba, amire utána már dobhatod is a gerezdekre vágott friss zöldségcsíkokat. 20 perc csupán az életedből, és máris kaptál valami nagyon finomat és egészségeset. A teljes receptért KATTINTS IDE!

#4 Chilis bab hús nélkül

húsmentes csilisbab

A chilis babért nagyon sokan rajonganak, és ha Te is közülük való vagy, akkor ezt a receptet imádni fogod! Az már csak hab a tortán, hogyha még elkötelezett híve is vagy a vegetáriánus étrend követésének, mert ebből az étel-összeállításból száműztük a húst! Nem kell aggódni, így is ínycsiklandó és egészséges ebédet tárunk fel előtted, ami egy fehérjékben gazdag, teljes értékű fogás: ismerd meg a chili sin carne-t tönkölybúza körettel!

1. Első a köret készítése, mert egy napig áztatni kell! Tehát, öblítsd át a tönkölybúzát, és egy éjszakán keresztül áztasd hideg vízben! Másnap szűrd le, és bő vízben, enyhén megsózva főzd puhára!

2. Utána vegyél a kezedbe egy nagyobb lábast, és hevíts fel benne két kanál olívaolajat! Erre tedd rá a felaprított vöröshagymát, és párold addig, amíg üveges nem lesz!

3. Ehhez add hozzá a feltört fokhagymát, illetve a chilit, ami ízlés szerint lehet kimagozott vagy feltört is! A felkockázott kápia és a hámozott paradicsom se maradjon le végül!

4. Ha ezzel megvagy, már jöhet is az ízesítés! Amire szükséged lesz: só, kakukkfű, római kömény, fahéj, kakaópor, bors. Lassú tűzön kevergesd bele őket, addig főzd az adagot, amíg nem látod, hogy a hagyma és a paprika teljesen meg nem puhult volna!

5. Ezután egy ragu állagú ételt kell kapnod, amihez hozzá kell keverned a leszűrt babot, majd 2-3 percig tovább kell főznöd!

6. Az utolsó simítás az olívaolajon való, félbe vágott koktélparadicsomok sütése, majd a chili sin carnéra való rászórása.

7. Ízlés szerint a tálaláskor rakhatsz rá tejfölt és felcsíkozott újhagymát is!

Tudjuk, első ránézésre pepecsnek tűnhet a chili sin carne elkészítése, de valójában csak a tönkölybúza áztatása ölel fel egy éjszakát. Minden más 40 perc alatt kész van, úgyhogy ha előre felkészülsz, csak egy sorozat epizódjának idejével vetekszik az ebédre fordított szabadidő. 

Szívesen ismernél meg még hasonló recepteket? Akkor irány beszerezni a IDEALBODY VEGA ÉTREND KISOKOST!

#5 Pisztráng és zöldség egyszerűen, nagyszerűen, grillezve

roston sült pisztráng

Ha az eddigiektől egy még változatosabb receptötletre vágysz, mert igazi gourmet vagy, akkor ezt most dedikáltan neked ajánljuk! Mit szólsz ahhoz, hogyha egy ínyenc pisztráng és zöldség kerülne az asztalra az egészséges étkezés címszava alatt? Az extra benne, hogy egy könnyű, egészséges vacsoraként is tálalható. Ennek köszönhetően, ha egy nagyobb adagot készítesz belőle, majdnem egy egész napos étkezést le tudsz fedni vele, és még csak nem is fogod megunni, mert annyira finom. Így csináld:

1. Készítsd elő és mosd meg a pisztrángot, majd a hasüregét sózd be! Tegyél bele friss bazsalikomot, vöröshagymát és fokhagymagerezdet!

2. Darabolj fel zöldségeket, utána szórd be őket korianderrel, egy minimális őrölt fehér borssal és szárított-őrölt gyömbérrel!

3. Az elkészített zöldségeket húzd nyársra, sütés előtt sózd be! Mindezt grillezd meg a pisztrángokkal együtt, végezetül pedig egy fél citrom levével és egy minimális gyömbérrel ízesítsd őket!

A tálalásnál mindezt spékeld meg egy kis pirított mandulával, isteni lesz! Köretnek a bulgurt javasoljuk, aminek elkészítését IDE KATTINTVA érheted el!

#5+1 Ha még nem volna elég...

Már éppen kezdtél elmerülni a diétás receptek világában, amikor egyszer csak elértél az egészséges ebédötletek listájának végére? Ne szomorkodj, még mindig van hova tovább! Szerezd meg:

  • a fűszeres marhahússal töltött paprikacsónakok,
  • a zöldséges-currys basmati rizs sült pulykával, 
  • a szívsaláta taco receptet,

hogy még egy impozáns nyereményjátékban is részt vehess! Ha csatlakozol a kezdeményezéshez, Te is bezsebelheted a Csigó Zita által dedikált három darab IdealBody® szakácskönyv egyikét! Ne habozz, töltsd ki a mini űrlapot, és próbálj ki 3 receptet INGYEN!

További inspirálódásra vágysz? Van még rá lehetőség!

Ha tetszett, amit láttál és olvastál, van egy olyan jó hírünk számodra: oldalunkon további nagyszerű ötleteket találsz! Sütemények és fehérjedús ebédek egyszerű receptjeit egyaránt eléred, de ha még ez sem elég, szemezgethetsz az általunk összeállított nyári étrend és vega étrend kisokosból, sőt első saját receptkönyvünket is megrendelheted.

Ajánlatunk

Szakácskönyv: Diétás receptek, izgalmas ízek

60 reggeli és ebéd recepttel

Ízletest és diétásat enni minden fogyókúrázó álma – és szerencsére a megfelelő receptekkel nagyon is lehetséges. Első saját szakácskönyvünkben 60 recepten keresztül mutatjuk meg, hogy a jó diéta nem jár koplalással, hanem úgy járul hozzá az egészségesebb életmód kialakításához, hogy közben még finomabbakat eszünk, mint előtte.

4 500 Ft

Törlés

Ha pedig unod az olvasást, és egyébként is inkább a videók és a YouTube világa vonz, akkor a szakácskönyvünk receptes lejátszási listája lesz a Te utad!  Imádni fogod, amit itt találsz, mert jó időre lefedi és megoldja majd a “főételek gyorsan és egészségesen” – illetve a korábban emlegetett – “mit főzzek” ördögi problémakörét!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség